Lumina este importantă. Mai ales atunci când o cameră ar trebui să emane o atmosferă foarte specială. O singură incidență mică de lumină, care este montată corespunzător, poate transforma o cameră simplă într-un spațiu frumos. Este exact același lucru cu o lumină bună de lucru. Indiferent cât de luminoase sunt lămpile, dacă nu sunt configurate corect și unghiul de incidență al luminii este calculat incorect, multe lămpi luminoase nu sunt de nici un folos.

În acest fel, nu atingeți ceea ce se intenționează: luminozitate care ar trebui să fie ideală pentru muncă. Există nenumărate posibilități de a evoca mult mai mult dintr-o cameră, un colț întunecat sau chiar dintr-un perete vechi prin iluminare inteligentă. Rafinarea și simțul corect al proporției determină iluminarea cu adevărat eficientă.

iluminarea mobilierului modern economiseste energie culoarea peretelui verde lumina suspendata

Încercați jocuri color

Nu doar poziția unui corp de iluminat este decisivă pentru iluminarea potrivită. Culorile diferite pot reflecta, de asemenea, stările și sentimentele. De exemplu, becurile colorate în culorile verde, galben sau violet pot crea o atmosferă de cameră absolut plăcută. Aceste culori ar trebui să aducă mintea și sufletul în armonie, motiv pentru care sunt foarte des utilizate și în spa-uri și alte zone de wellness.

iluminat interior modern culoare violet lumină

Dar și în camere precum bucătăria sau camera de zi, becurile colorate pot sublinia în mod clar interiorul oricărei camere. Dacă bucătăria este păstrată într-un verde moale, o pară de culoare verde intensifică acest ton de culoare. Dacă, pe de altă parte, întreaga cameră de zi este păstrată pe un ton de pământ, o pere colorată poate sublinia și acest ton de culoare. La fel se aplică și lămpilor de citit. Ar trebui să donați suficientă lumină pentru a putea citi, dar nuanțată ușor, de asemenea, nu este greșită. Singurul lucru important aici este că abajurul nu este prea întunecat și că lampa este în unghi drept față de poziția de citire.

iluminat lămpi pandantive fotolii din piele mobilier living covor persan

Strălucitor și alb – proaspăt și clar

Cu toate acestea, becurile albe și clare domină încă. Abajururile, pe de altă parte, pot fi găsite în toate culorile și ar trebui să le folosiți bogat. O canapea bej, covorul maro? Apoi, abajurele de culoare crem sunt doar lucrurile. Sau și în maro, astfel încât cercul optic din cameră se închide armonios și numai pentru că abajururile se unesc optic cu covorul. Chiar și în baie și toaletă puteți crea o atmosferă cu adevărat armonioasă cu lămpi frumoase. Și aici, lămpile de podea mici, care sunt așezate pe sertare și prevăzute cu abajururi mici, sunt o atracție absolută și oferă spontan acestei camere neutre un anumit lucru.

iluminat lampion pandantiv lampă plafon din țesătură

Economisirea costurilor cu energia poate fi atât de ușoară

Cei care își folosesc cu atenție și cu grijă sursele de lumină pot economisi câțiva euro la sfârșitul anului. Benzile cu prize cu comutatoare, de exemplu, sunt ideale pentru oprirea tuturor dispozitivelor conectate la rețea cu un comutator. Acest lucru este nu numai bun și util pentru aprinderea și oprirea lămpilor, ci și deosebit de important pentru dispozitivele care semnalează că sunt pregătite non-stop..

Asta înseamnă într-un limbaj simplu: toate dispozitivele care au un mod de așteptare îl folosesc și ating în permanență, zi și noapte, pe rețeaua electrică. Dacă le opriți cu un comutator localizat pe banda de conectare, nu numai că toate dispozitivele sunt îndepărtate imediat de la rețea, ci pot economisi energie electrică, deoarece sunt pur și simplu în modul oprit. De asemenea, puteți economisi mult la diferiții furnizori de energie electrică. Tarifele și condițiile diferite pot fi adaptate la consumul de energie electrică respectiv al consumatorului. De aceea nu este niciodată greșit, comparați în detaliu prețurile la electricitate și în acest fel să vă aprovizionați cu cel mai ieftin furnizor. Dacă economisiți și energie electrică folosind lămpi de economisire a energiei – cu atât mai bine!

bec de economisire a energiei