idei de design dormitoare incastrate lumini

Alegeți iluminatul potrivit pentru dormitorul dvs.

Iluminarea unei camere este distractivă și provocatoare în același timp. Gama de instalații de lumină și selecția infinită, stilurile de design și nuanțele radiante ne captivează și ne inspiră. Da, alegerea iluminatului potrivit se dovedește adesea a fi o sarcină dificilă cu care majoritatea oamenilor nu se înțeleg foarte bine.

Ceea ce arată atât de simplu are multe niveluri de complexitate. Adesea, casele noastre ajung să fie pline de cele greșite iluminat. Acest lucru se întâmplă mai ales în dormitor, unde vedeți diferite tipuri de lumini care sunt folosite fără cunoștințe deosebit de bune și duc la astfel de rezultate.

Lasă dormitorul tău să strălucească

iluminare dormitor idei de design interior

Pentru a alege iluminarea potrivită pentru dormitor, trebuie să înțelegeți elementele de bază ale artei iluminatului și să le combinați cu tema dormitorului și paleta de culori. În cele din urmă, dormitorul trebuie să arate ca un paradis personal care să fie dramatic, calmant, romantic și funcțional în același timp. Depinde de nevoile dvs. și, de asemenea, de momentul zilei. Iluminatul este cheia în determinarea stării de spirit în multe situații. Iată câteva sfaturi simple, dar importante, care vă vor da dreptate la obiect.

1. Mărimea contează

Primul și esențial aspect al alegerii luminii în dormitor este cel al dimensiunii sale optime. Ar trebui să alegeți lumini care să poată lumina fiecare colț al camerei și în modul corect. De obicei plasați prea multe lumini și sperați că acestea reflectă planificarea detaliată extinsă. De fapt, obțineți contrariul în acest fel. Camera pare prea luminoasă în unele locuri și prea întunecată în altele. Chiar și accesoriile sculpturale, cum ar fi candelabrele pe care le alegeți, trebuie să se potrivească proporțiilor dormitorului și decorului din jur.

Reglați iluminatul în funcție de dimensiunea dormitorului

idei de iluminat dormitor candelabru veioze

Candelabru de aur

dormitor mare iluminat idei design pat

2. O declarație stilistică strălucitoare

Iluminatul dormitorului dvs. trebuie să reflecte designul și tema culorilor pe care le-ați încorporat cu atâta grijă și atenție. Atunci veți avea un spațiu care este minunat și care are elemente ale stilului regal hollywoodian. Candelabrul în formă de cascadă este o piesă centrală excelentă. Doriți să mergeți într-o direcție complet diferită și să optați pentru iluminare minimalistă? Luați în considerare luminile simple încorporate în combinație cu luminile de perete subțiri. Lampa Serge Mouille, pe care o vedeți aici, este alegerea ideală. Puteți adăuga, de asemenea, un caracter de cameră de hotel răcoros optând pentru candelabre care arată un farmec tradițional.

Dormitor în stil oriental

idei de iluminat dormitor stil oriental

Iluminarea caldă creează confort

idei dormitor moderne iluminat cald

3. Mai multe niveluri de iluminare

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să adăugați mai multe straturi de iluminare și să le combinați cu un aspect de designer perfect. Orice cameră care este proiectată elegant le poate include. Nu sunt conștient de nicio alternativă care ar putea înlocui acest design. Lumina ambientală determină aura generală a camerei, iar lumina focalizată luminează anumite nișe. Iluminarea cu accent vă permite să evidențiați obiectul care servește ca punct central în cameră. Ar putea fi un șemineu modern sau o piesă de artă grozavă. Toate cele trei tipuri pot fi combinate pentru a oferi dormitorului tău un aspect cu adevărat superb.

Șemineu în dormitor

combinatie de iluminat idei de design dormitor

Plafoane moderne

ornamente originale de tavan de iluminat original

4. Paturi încorporate inovatoare

Aceste tipuri de facilități au demonstrat o dezvoltare deosebită în ultimii ani. Lămpile suspendate și candelabrele unice au fost înlocuite de lămpile de masă tradiționale. Aceste adăugiri noi și cu cheie redusă elimină spațiul și vă oferă opțiunea de a elimina tabelele. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a pune cu ușurință cartea pe care ați citit-o înainte de a merge la culcare.

În camerele mici, aceste mese laterale se pot adăuga la lipsa de spațiu pentru decorare suplimentară. Dar asta nu înseamnă că lampa de masă este învechită sau superfluă.

Paturile încorporate originale sunt percepute ca accesorii

idei de proiectare perete dormitor iluminat magnific

Măsuțele identice cu lămpi de masă duble sunt o modalitate excelentă de a aduce simetria vizuală în cameră. Doar pentru că aceasta este o abordare tradițională a designului camerei nu înseamnă că trebuie să o aruncați. Uneori, această metodă bine testată, testată și atemporală vă poate aduce multe.

Candelabru elegant

idei design iluminat candelabru dormitor

5. Joacă-te cu ambianța

O lumină unică care vă prezintă dormitorul într-o lumină complet nouă este cea mai estompată. Datorită acestui fapt, puteți schimba complet starea de spirit din cameră printr-o simplă atingere a butonului sau a ecranului. Cu această tehnologie, posibilitățile sunt aproape nelimitate. Data viitoare când doriți să citiți o carte într-o stare de meditație, tot ce trebuie să faceți este să comutați luminile, nu camerele. În timp ce alte tipuri de iluminare sunt utilizate în primul rând pentru umplerea cu lumină, regulatorul de lumină are o funcție secundară. El aduce diferite tipuri de dispoziție și se ocupă de decorul elegant.

Luminile încastrate arată dramatic în dormitorul întunecat

idei de design dormitor culori inchise lumini incastrate

6. Decor cu lumini

Vrei să știi ce greșeli fac majoritatea dintre noi atunci când instalăm lumini? Pui estetica deasupra ergonomiei și a tuturor celorlalte aspecte practice. Vrei un candelabru care să arate pur și simplu rafinat? Dar ești sigur că va arăta la fel de bine în casa ta ca în showroom? Va funcționa bine dacă adăugați alte straturi de lumină. Nu uitați că în cele din urmă căutați iluminarea potrivită. Nu vă gândiți la corpurile de iluminat ca la un scop principal.

Culori calde și idei originale de decor

idei de iluminat dormitor culori calde

Aveți un candelabru strălucitor sau o lampă suspendată superbă, care oferă, de asemenea, o iluminare excelentă? Dacă da, atunci sunteți sigur că veți fi de partea câștigătoare. Dacă aveți dubii, verificați-l: trageți iluminatul, intensitatea și unghiurile în care funcționează. Abia atunci ai putea considera lampa ca un plus sculptural unic în cameră.

Lămpi de plafon Art

idei de design inovatoare plafoane dormitor

7. Fluxul de culori

Nu știu dacă este culoarea abajururilor sau a becurilor în sine, dar o mică schimbare poate schimba instantaneu toată starea de spirit din cameră. Luminile albe calde și neclare creează un sentiment de puritate și calm. Sunt potrivite și pentru serile și nopțile romantice pasionate. Luminile mai strălucitoare au capacitatea de a adăuga la măreția camerei și de a o face mult mai atrăgătoare. Abajururile pot fi folosite și pentru a adăuga sens unei anumite teme sau palete de culori.

Dormitorul a fost realizat în general în nuanțe neutre? Apoi, schimbarea simplă a culorilor abajururilor poate ajuta la adăugarea cu succes a unei noi nuanțe de accent în cameră.

Culorile potrivite aduc mai multă culoare în cameră

dormitor idei moderne culori mov

Iată încă un detaliu important de luat în considerare atunci când planificați dormitorul: amplasarea luminilor în raport cu bazele și întrerupătoarele. Ultimul lucru de care trebuie să vă faceți griji este cablarea. Când vine vorba de decorarea și iluminarea băii, sarcina dvs. principală ar trebui să fie să vă exprimați personalitatea. Acest lucru ar trebui să se întâmple într-un mod plăcut și plăcut.

Deci, știți deja câteva secrete simple pentru a crea lumini grozave pentru dormitor. Nu uitați acest lucru atunci când căutați luminile potrivite!

             Design de culoare moale în dormitor

dormitor idei moderne culori roz alb