Piatra naturală ca material de construcție durabil, care nu numai că „conștiința verde” este bună, dar te invită și la opțiuni de design diverse și elegante. Aici vă prezentăm 22 de idei grozave care pot fi puse în aplicare în interior și în exterior cu piatră elegantă.

Idei moderne de design: mai puțin este mai mult!

Tensiune: materialul natural îndeplinește designul purist. Un contrast încântător!

Mai puțin este clar mai mult aici: pardoseala din piatră naturală formează baza de încălzire a acestei camere, care vă invită să setați bine accentele: canapele LeCorbusier cu piele închisă, crom și un perete alb din beton expus creează un contrast atractiv.

idei-de-proiectare-pentru-a-trăi-cu-gresie-living-din-piatră-naturală

O simfonie a naturaleții care vine la fel de modernă: plăci de ardezie închisă ca bază pentru un design de bucătărie în alb. Masa masivă din lemn și accentele individuale de culoare conferă acestei bucătării-sufragerie o notă fermecătoare, naturală.

idei-de-design-pentru-locuit-cu-bucatarie-cu-pardoseala-din-piatra-naturala

Purismul este deosebit de important cu plăcile de ardezie de format mare! Antracitul subtil pregătește podeaua pentru un design de spațiu de locuit care mângâie ochiul și te invită să te simți bine. Placarea de perete din piatră naturală și elemente din lemn inteligent integrate conferă acestei încăperi aspectul final.

idei-de-design-pentru-locuit-cu-pardoseli-din-piatra-naturala

Oază pură de bunăstare: ardezia izbitoare iubește culorile strălucitoare! Această baie vă face să doriți să petreceți ore de relaxare în zona de wellness internă. Suprafața tipică de ardezie nu numai că se simte bine, dar asigură și o senzație plăcută de cald, mai ales în combinație cu încălzirea prin pardoseală, chiar și la temperaturi mai scăzute.

idei-de-design-pentru-a-trai-cu-gresie-baie-din-piatra-naturala

Bucătăria proprie este un hotspot creativ și un centru de comunicare într-unul. Fața de bucătărie alb lucios și ansamblul de locuit foarte curat au un omolog natural datorită colorării omogene a acestor plăci de ardezie.

idei-de-design-pentru-locuit-cu-piatra-naturala-moderna-bucatarie

Evergreen printre opțiunile de design, pe atât de simplu, pe atât de ingenios: contrastul alb-negru. În plus față de acest truc minimalist de design, această baie trăiește din structura de suprafață contrastantă a calcarului uniform, foarte catifelat și a ardeziei puternic structurate. Acest lucru face ca camera să pară mai mare și mai spațioasă.

idei-design-pentru-a-trai-cu-piatra-naturala-moderna-baie

Farmecul aparent neterminat: stil industrial

Cu o preferință clară pentru SUA și generozitatea spațială, acest studiu a fost conceput cu plăci de ardezie întunecată de format mare. Tonurile naturale corespund aici cu stilul industrial perfect imperfect, care amintește de o mansardă sau o hală a fabricii.

idei-de-proiectare-pentru-a-trai-cu-pardoseala-din-beton-din-piatra-naturala

Natura nordică: trăiește ca în Scandinavia

Această bucătărie ar putea proveni din catalogul de mobilier al unui magazin mare de mobilier scandinav: stilul de viață scandinav trăiește din forme clare și stăpânește perfect gama de design cu materiale naturale. Această podea din ardezie puternic despărțită este complementul perfect al stilului nordic.

idei-de-design-pentru-locuit-cu-piatra-naturala-bucatarie-exterioara

Deluxe și extravagant: viață clasică

Atemporal, în special de înaltă calitate și nobil: stilul de viață clasic este superior tendințelor de scurtă durată datorită aspectului său atemporal. Visele vii extravagante se împlinesc, mai ales atunci când sunt combinate cu structura tulbure a plăcilor de marmură.

idei-de-proiectare-pentru-a-trăi-cu-gresie-din-piatră-naturală

Dolce Vita: plăcând o ambianță mediteraneană?

Vacanța în propriile tale pereți a fost ușoară! Oricine și-a pierdut inima pentru stilul de viață mediteranean va găsi „materialul de construcție din sud” ideal cu plăci de travertin ușoare și cremoase: adăugați câteva accente de culoare mai însorite, plante sudice și mobilier din ratan – gata:

Placi de travertin (Finca Mallorca)

Un fler ca în Italia poate fi desigur evocat și pe propria terasă: modelul de așezare al Asociației Romane este deosebit de popular pentru designul în aer liber bazat pe exemplul sudului Europei. Aranjamentul ingenios al diferitelor formate de panou creează un model interesant care transmite relaxare și joie de vivre:

idei-de-proiectare-pentru-a-trai-cu-piatra-naturala-crea-zona-exterioara

Ceva exotic, vă rog!

O podea frumoasă în mod natural poate fi o bază atmosferică pentru propriul stil de viață personal preferat și accente individuale.

Această baie a fost proiectată cu plăci de travertin ușor în stil oriental. Elementele aurii și elementele din lemn rafinează aspectul natural, iar culoarea luminoasă a semnalului de pe perete devine o stropire eficientă de culoare:

idei-de-design-pentru-a-trai-cu-gresie-baie-din-piatra-naturala

idei-de-design-pentru-locuit-cu-design-cameră-de-piatră-naturală

Iubire rustică: aspect de casă la țară

Un concept care inspiră: plăcile rustice și lemnul fin și vechi al panourilor din tavan și chiuveta spațioasă merg mână în mână în culori și subliniază flerul rustic al acestei băi. piatră naturală. Aici (aproape) totul este natură pură!

idei-de-proiectare-pentru-a-trai-cu-podea-cu-palarie-din-piatra-naturala

Nu trebuie să fie întotdeauna o excursie alpină înaltă! Dragostea pură a colibelor este posibilă și în aer liber în propria grădină. Panourile din travertin aproape naturale și mobilierul din lemn masiv pentru zona exterioară oferă o vedere clară asupra Alpilor austrieci. Element de design special: îmbinările gri dau acestei imagini color foarte naturale o notă subtilă și modernă.

idei-de-design-pentru-a-trai-cu-idei-de-gradina-de-piatra-naturala

Desigur, „urcat pe acoperiș”: terase de acoperiș cu piatră naturală

Nici fanii grădinii și iubitorii de natură nu trebuie să se descurce fără propria lor retragere privată în zonele urbane. Tendința este spre terasa de pe acoperiș. Pentru că, chiar și la înălțimi înalte, poți trăi minunat aproape de natură.

Cei cărora le place subtil le va plăcea o pardoseală de granit în culoarea la modă gri! Această terasă pe acoperiș impresionează cu o acoperire de podea discretă, care își dezvoltă caracterul doar în combinație cu mobilier discret de exterior și accente de culoare bine amplasate:

idei-design-pentru-a-trăi-cu-piatră-naturală-terasă-design

Senzația bună pe care o transmite această terasă pe acoperiș nu poate fi văzută doar, ci simțită la propriu: țiglă de ardezie în antracit negru caracteristic contrastează cu fațada albă a casei și oferă un cadru elegant și natural pentru un pat de plante șic și mobilier de patio discret. Aici poți suporta bine sub copertină:

idei-de-proiectare-pentru-a-trăi-cu-plăci-de-beton-din-piatră-naturală

Faceți curte: curte interioară și grădină de iarnă cu o întorsătură

Ori de câte ori se estompează interiorul și exteriorul, apar concepte de viață complet noi și idei interesante. Încadrate de pietriș Rin, plăci rustice de travertin încadrează această grădină de iarnă, care combină în mod jucăuș natura și arhitectura modernă. Sticla, piatra și liniile clare formează aici o unitate armonioasă.

idei-design-pentru-a-trăi-cu-pietre-naturale-pietriș-pietre naturale

O curte interioară poate fi proiectată atât de frumos: travertin cu o suprafață foarte apropiată de natură, flori luxuriante în ghivece și o caracteristică modernă de apă din beton și oțel strălucitor creează un cadru general atractiv, care vă face să doriți să faceți o mică pauză.

idei-de-proiectare-pentru-a-trai-cu-sursa-de-gradina-de-piatra-naturala

Scufundă-te: bazine la care să visezi

Galben însorit și tonuri de vară ușoare, ușoare ca cadru pentru o piscină mică și fină de vis: cu caracterul lor natural și jocul ușor de culori în tonuri pastelate ușoare, aceste plăci de gresie pun piscina și grădina într-o lumină mediteraneană:

idei-de-proiectare-pentru-a-trăi-cu-gresie-cu-grădină-din-piatră-naturală

Propria ta finca pe Mallorca? De ce atunci, când poți aduce cu ușurință această atmosferă specială în propria grădină de acasă? Aceste plăci ușoare de travertin conectează armonios piscina și casa în stil finca și deschid pofta de mâncare pentru serile lungi și blânde de vară sau o petrecere la piscină în grădină:

idei-de-design-pentru-locuit-cu-mobilier-de-exterior-din-piatra-naturala

Răcoriți-vă în aer liber, cu o vedere fantastică: piscina infinită o face posibilă! Un sentiment de spațiu este cuprins aici de plăci ușoare de travertin, un design discret de grădină cu pietriș Rin și forme geometrice de bază ale terasei, grădinii și acoperișurilor. Şic!

idei-de-proiectare-pentru-a-trai-cu-piatra-naturala-in-afara-zonei

Confortabil: fler de șemineu cu piatră

Zilele răcoroase și vremea rea ​​pot fi atât de frumoase: Găsește-te cu o ceașcă bună de ceai în fața șemineului. Plăcile generoase de ardezie de culoare antracit stau la baza acestui șemineu într-un design redus. Practic: Raftul șemineului este, de asemenea, realizat din piatră naturală și stochează căldura șemineului la fel de bine ca și plăcile din piatră naturală. Căldura garantată în jur!

idei-de-design-pentru-locuit-cu-semineu-de-living-din-piatra-naturala

După cum puteți vedea: în combinație cu alte materiale naturale, materiale de construcții industriale și multă creativitate, piatra naturală oferă o varietate (aproape) nelimitată de modele, care lasă spațiu fanilor de design, puriștilor și minților creative.

Imagini oferite de: www.jonastone.de