Vi har redan publicerat en artikel om ämnet badrumsdesign i aktuella trendfärger. Det handlade om inredningen i rött och grönt. Andra trendiga färger i år är blå, grå, samt gul och rosa. Du kan ta reda på vilka specifika nyanser som är särskilt heta från våra artiklar om de nuvarande trenderna på Pantone för vinter / höst och vår / sommar. Men här stannar vi med de grundläggande färgerna och möjligheten för deras moderna användning.

Moderna trendfärgkombinationer av grått och blått

accenter i blå, vita och grå trendiga färger

Mörka och samtidigt livliga färgkombinationer

De nuvarande trendfärgerna ger dig unika kombinationsalternativ. En något dyster stämning är för närvarande vanlig i höst-vinterinredning. Det utstrålar dock livfullhet på ett märkligt gammalt sätt. Designkritiker jämför denna effekt med stämningen i den nattliga skogen.

 Du kan uppnå en sådan atmosfär i badrumsdesign genom att para ihop blått och grått. Detta har gjorts i exemplet ovan och det gäller även badrummet på bilden nedan. Den rosa accenten i dekorationen passar perfekt till den.

Rosa och andra “bärfärger” är aktuella inom alla områden av inredning

b.au vita idéer trendiga färger

Uppdatera det gamla badrummet med gult

Av alla trendfärger i år tycker vi att gult är det mest praktiska. Som vi kan se i badrumsdesignen under den här texten kan du använda den för att fräscha upp tråkiga eller föråldrade rum. Spegelramens konstruktion ensam skulle vara tillräcklig i denna mening. Men effekten av den gula accentväggen är naturligtvis också särskilt imponerande.

En gul accentvägg skulle vara mycket aktuell inom inredning just nu

gula och svarta färger trendfärger

De olika varianterna av rosa

Vi kan hitta trendfärgen rosa i så många varianter. Det finns nog knappast en som inte är lämplig för badrumsdesign. Kombinationer av olika nyanser av denna färg skulle vara en annan bra idé för badrummet. Låt dig inspireras av följande exempel i den här färgen.

Upptäck de olika variationerna av rosa för de kommande säsongerna

idéer i ljusrosa trendiga färger

Håll dig extravagant och nära naturen samtidigt

Under flera säsonger har trendfärger lanserats som har ett naturligt och urbant utseende samtidigt. Den andra aspekten avslöjar sig i form av original, ibland lite ovanliga kombinationer. Badrummet nedanför kombinerar grönt och blått och uppnår ett mycket aktuellt och samtidigt lugnande naturligt utseende. Konstverken betonar denna fusion ännu mer. För att de kombinerar naturliga motiv och modern grafik.

Kombinationer av blått och grönt verkar naturligt och urbant på samma gång

mellanblå trendfärger

Färger betonar designens modernitet

Vad innebär det egentligen att ge ett rum en modern färg? Det handlar inte bara om att välja rätt nyanser. Det beror också på hur du använder dem i inredningen, eller i det här fallet i badrumsdesignen. Du kan använda färgerna för att få rummet att se mer modernt eller mer konservativt ut. Med hjälp av nyanserna kan du dela väggen vertikalt eller horisontellt, markera olika zoner, skapa accentväggar. Större badrum eller de som är anslutna till andra rum kan zoneras eller förenas av nyanser. Om du är inspirerad av våra idéer, välj dem också från detta perspektiv! Vi hoppas att vi kan bidra till en trevlig spa -upplevelse i ditt badrum med våra tips.

Betona moderniteten i badrumsdesign tack vare zonindelning med trendiga färger

design i trendiga blå och vita färger

Modernt grått i mycket ljus

gråblå idéer trendiga färger

Mörkgrå och bärfärger – så här uppnår du den moderna stämningen i den nattliga skogen

grå och vit - fantastiska trendiga färger

Olika gråtoner och neutrala till badrummet

grå och vita trendiga färger

Badrum med moderna färger och en hemtrevlig karaktär

neutrala och vita bra trendfärger

En annan badrumsidé i trendiga rosa

stora rosa dekoration trend färger

ljusblå och vita trendiga färger

Ytterligare tre fantastiska och trendiga badrumsidéer med grått

mycket ljus atmosfär trendiga färger

fantastiska mörka nyanser av trendiga färger

fantastiska vita och grå ytor i trendiga färger

Dessutom kan du bara infoga trendfärgerna som accenter

fantastiska vita och gula trendfärger

bra gult som en idé om trendfärger

trendfärgerna grå och gul

trendfärger grå och svarta idéer