Å vokse et tykkere skjegg kan være vanskelig for noen menn. Selv om det er mange myter om hvordan man vokser et tykkere skjegg raskere og fyldigere, som hår på hodet, er hastigheten på ansiktshår og skjeggvekst i stor grad bestemt av genetikk og alder. Selv om skjegg blir fyldigere og grovere etter hvert som menn blir eldre, er det måter å få et tykt skjegg på nå. For eksempel starter de beste skjeggveksttipsene med det grunnleggende, for eksempel riktig kosthold, trening, søvn, stressavlastning og bare god skjeggpleie. Kosttilskudd som biotin kan også spille en rolle ved å gi hårsekkene vitaminer og mineraler de trenger for reproduksjon og optimal vekst.

Hvis du vil få et fyldigere skjegg, følger du vår guide for å lære hvordan du får skjegget til å vokse tykkere og raskere naturlig. Selv om det ikke er mulig å vokse ut ansiktshårene dine over natten, med litt tålmodighet og disiplin, får du et sunt helskjegg på kort tid. Etter noen uker eller måneder vil du sjekke ut de beste skjeggstiler og lære å ta vare på det.

Hvordan vokse et tykkere skjegg

Hvordan vokse et skjegg tykkere og raskere naturlig

Alt sunt menneskehår vokser omtrent med samme hastighet, som er omtrent 1,25 cm per måned. Men dette er et gjennomsnitt for alle menn og kvinner, så håret i ansiktet ditt kan vokse raskere eller langsommere, avhengig av din genetikk, alder og helse.

Nå lurer du kanskje på hvordan vennen din kan vokse “fullt skjegg” på bare to uker.

Hvordan vokse et skjegg tykkere og raskere naturlig

For å forklare illusjonen om å vokse skjegg raskere, er det noen faktorer som påvirker hvor fullt eller tykt vi ser ansiktshår:

  • Skjeggfarge-mørkfarget skjegg ser tykkere og fyldigere ut
  • Diameter på hårstrå – tykke vs. tynne hårsekker
  • Tetthet i ansiktshår – tykkere ansiktshår ser åpenbart fyldigere ut og ser ut til å vokse raskere

Selv om menn ikke kan endre hvor raskt skjegget vokser genetisk, kan vi definitivt sørge for at de vokser med maksimal hastighet.

Hvordan få skjegget til å vokse raskere og tykkere naturlig

Mat og kosttilskudd

Et proteinrikt, fettfattig kosthold er grunnlaget for å vokse et sunt skjegg. Vitaminer A, B6, B12, Niacin (vitamin B3), pantotensyre (vitamin B5), C, E og F er alle nødvendige for raskere reproduksjon av celler og hårvekst. Et godt multivitamin, som et supplement til et sunt, velbalansert kosthold, kan gi disse nødvendige næringsstoffene.

For spesifikke matvarer som hjelper ansiktshåret til å vokse raskere, bør du vurdere følgende:

  • Proteiner – Kylling, fisk, storfekjøtt, egg, bønner, yoghurt
  • Frukt – Epler, appelsiner, jordbær, blåbær, sitroner, avokado, ananas, etc..
  • Grønnsaker – Salat, spinat, grønnkål, brokkoli, kål, collard, asparges osv.
  • Nøtter – Mandler, valnøtter, peanøtter, pistasjenøtter, solsikkefrø, linfrø, cashewnøtter, etc..

Videre bidrar mineraler som omega 3 -fettsyrer, jern, magnesium, selen og silika også til hårvekst. Å ta kosttilskudd (dvs. multivitaminer) kan gi vitaminer og mineraler som kan være vanskelig å ta opp i tilstrekkelige mengder gjennom mat. Bare husk å ta kosttilskudd i anbefalte doser.

Hvordan vokse ansiktshår

Sov og hvile

Menn som våkner med stubbe tror kanskje at ansiktshåret vokser raskere over natten, og de har rett. Under søvn øker nivået av veksthormon i blodet, noe som fremskynder cellens reproduksjon og hårvekst. Hår skapes når celler som raskt deler seg i hårsekkene skyver døde celler ut gjennom huden.

Gjør skjegg tykkere

Siden reproduksjonen av cellene topper seg omtrent klokken 02.00, kan det å komme seg tidlig og sove i minst 7 til 8 timer hjelpe skjegget ditt til å vokse.

Den ekstra helsemessige fordelen med søvn er at riktig hvile også kan tilby stressavlastning. Fordi stress øker risikoen for håravfall, kan det å få nok søvn redusere stresset, forhindre hårfjerning eller tynnere hår, og faktisk sikre at skjegget vokser fort og tykt.

Hvordan få skjegget til å vokse raskere

Trening og stress

Stress påvirker alle deler av kroppen, inkludert hår og skjegg. Høye stressnivåer hemmer cellens reproduksjon, noe som reduserer skjeggvekst og øker risikoen for hårtap. Vektløfting, høyintensiv intervalltrening (HIIT) og kardioøvelser kan bidra til å håndtere stress, øke blodsirkulasjonen og levere viktige vitaminer til hårsekkene dine.

Dessuten kan trening hjelpe menn med å gå ned i vekt og øke testosteron, og dermed få skjegget til å vokse raskere.

Beste måter å vokse et fullt skjegg raskt

Tålmodighet og engasjement

En av de verste måtene å ødelegge sjansene dine for å vokse et tykt, fullt skjegg er å bli utålmodig, gi opp prosessen og barbere ansiktshår. Når du prøver å vokse et tykt skjegg raskt, begynner du å ta hensyn til det hver dag. Selv om huden din kan klø og skjegget vokser ubehagelig, ikke gi opp! Skjeggets hår vil til slutt mykne og kløen vil avta.

Få et tykkere skjegg

Du kan akselerere denne prosessen med skjeggolje. Påføring av skjeggolje og balsam daglig kan føre til og temme et vilt skjegg, og gir en mykere, skinnende finish kjæresten din eller kona din vil elske. Vurder disse skjeggpakker for alt du trenger for pleie og omsorg du trenger for sunt ansiktshår.

Hvordan vokse et tykkere skjegg

Ikke trim og form ennå

Menn som ønsker å vokse et vakkert skjegg, bør la ansiktshårene vokse ut i minst 4 til 6 uker før de utfører lett stell. Hvis du må trimme og forme skjegget tidlig, vær konservativ i stellene.

Ansiktshår er ikke som hårene på hodet ditt – du kan begynne med små områder som ikke vokser hår og barbering av disse flekkene får ikke håret til å vokse tilbake, enn si tykkere og mørkere. Den eneste måten å fikse dette problemet på er å la skjegget vokse lenge nok til å dekke over disse hårløse flekkene.

Fantastisk skjegg for menn - vokse et fyldigere skjegg

Hudpleie

God hudpleie stimulerer sirkulasjonen til ansiktet, gir oksygen og vitaminrikt blod som trengs for cellegjengivelse. I tillegg fjerner eksfoliering med et mildt slipende rengjøringsmiddel døde hudceller som kan blokkere hårsekkene og forårsake inngrodde hår. På samme måte holder en god fuktighetskrem huden smidig og sunn, og fremmer et bedre skjegg.

Skjeggveksttips - Hvordan vokse et tykkere skjegg raskt

Fantastisk skjegg

Hvis du føler deg i tvil eller lurer på hvorfor du vokser skjegget ditt i utgangspunktet, er det noen fantastiske skjegg for motivasjon.

Hvordan vokse et skjegg - Beste tips for skjeggvekst

Hvordan vokse et skjegg - raskere og tykkere

Hvordan vokse et fullt skjegg

Fantastiske skjeggstiler for menn

Hvordan vokse et skjegg raskere

Måter å vokse et skjegg raskere - tips til hårpleie