Vegetarisk grill – här är grillsåsrecepten för dig

Förutom den färgstarka naturskönheten ger höstsäsongen oss också några bra grönsaker. Dessa kan tillagas utsökt på grillen, gärna ute i trädgården, om vädret samarbetar.

Vid den här tiden på året blir det snabbt kallt, så vi har inte så mycket tid att förbereda rätterna. Nästa enkla grillsåser kommer att göra ditt liv enklare. De är utsökta och kan förberedas på några minuter. De är också praktiska för alla typer av grönsaker.

Vilka grillsåsrecept kan användas med grönsaker

grillsåser recept bbq sås valnötdressing3

Rester från grillen

Lök, vitlök och andra saftiga grönsaker har en särskilt utsökt smak efter att de förkolats på grillen. Du behöver naturligtvis inte låta allt brinna upp. Men det finns alltid några rester med den smaken. Strö dem ovanpå resten av de grillade grönsakerna!

Det smakar så naturligt och unikt utsökt!

Såsens rökiga smak är lätt att uppnå 

grillsåser recept bbq sosen1

fransk dressing

Du kan praktiskt taget inte gå fel med fransk dressing. Vi är bland annat skyldiga den universella senapssmaken. Tack vare denna ingrediens kan denna sås också lätt spridas på grönsaker.

Fransk dressing är bara känd som en salladsdressing, men det passar också bra med grillade grönsaker

grillsåser recept bbq sosen aioliValnötdressing

Nötter gör citrondressingens konsistens särskilt krispig. Du kommer att kunna uppleva helt nya aspekter av smaken av välkända grönsaker.

Helt fantastisk – oavsett om du väljer såsen med kött eller grönsaker

grillsåser recept bbq sås valnötdressing2

Fonduesås

Fonduesås är faktiskt ett mer elegant namn på ostsåsen. Det gör grönsaksrätter lite mer hjärtliga och det är ganska lämpligt för höstsäsongen.

En fonduesås smakar desto bättre med exotiskt macha -te 

grillsåser recept bbq sås fonduesås med macha te

Pesto sås

Om du bara använder pestosås till pastarätter tar du inte alls ut av dess potential. Denna sås passar många andra rätter och gör dem mycket godare och hälsosammare. Du kommer inte ångra att du provar de populära grillade grönsakerna med pesto.

Pesto Genovese kan förmodligen inte bara serveras med pasta 

grillsåser recept bbq sosen pestosås

Aioli

Gillar du speciellt landsbygden? Aioli är en typisk kall sås från Medelhavsområdet, det betyder “vitlök med olja”. Denna krämiga sås serveras som tillbehör till fisk, kött och grönsaker.

Den älskade spanska såsen bör också provas med brysselkål 

grillsåser recept bbq sosen aioli med brysselkål

Romeskosås

Har du hört talas om Romesco -sås? Och kostade detta? Detta är en spansk variant för användning av grillad paprika. Du kan blanda såsen med malet mandel. Så du har en kryddig och en neutral version av samma spanska grillsås.

Välj bara den Romesco -version som passar din smak 

grillsåser recept bbq sosen romesco sås röd

Yoghurtsås

Denna sås har många olika varianter. För grönsaker rekommenderar vi det med färsk lök. Tillsätt också lite citronsaft och koriander. Tack vare sin krämiga konsistens passar yoghurtsåsen bra till grillade grönsaker som redan har tillagats med många kryddor.

Ju fetare och hjärtligare, desto mer lämplig är yoghurtsåsen grillsåser recept bbq sosen yoghurtsås 2

Chili med smör

En särskilt utsökt smörsås kan tillagas med två grillade chilipeppar. Naturligtvis passar denna smak bara dig om du gillar att äta kryddig mat eller om du vill värma dig!

Vi önskar dig god aptit!

Det beror alltid på vilken typ av grönsak du vill garnera 

grillsåser recept bbq sosen3

Var äventyrlig och hitta rätt sås för dig 

grillsåser recept bbq bruna bönor

Små bett gör att du kan bedöma smaken mer exakt 

grillsåser recept bbq sosen yoghurtsås

grillsåser recept bbq sosen2