Domstolen uppmanar den australiensiska studenten, som hackade sig in i Apples datorsystem när han bara var 13, att använda sin “stora talang” på gott istället för dåligt. Den nu 17-årige pojken stod inför ungdomsdomstolen i Adelaide och erkände sig skyldig till att ha genomfört flera dataintrång. Tonåringen hackade Apple två gånger i hopp om att få ett jobb hos teknikjätten. Han hörde att företaget redan hade anlitat en europeisk hackare för att bryta sig in i sina system.

Den unga hackaren hade hackat sig in i teknikjättens stordator i december 2015 och sedan igen i början av 2017 och laddat ner interna dokument och data. Han använde sin “höga kompetens” inom informationsteknik för att skapa falska digitala referenser och utge sig för att vara en anställd. Apples system registrerade dock serienumret på det som användes i attackerna MacBooks och kunde spåra hackarens plats. Apple rapporterade hackarna till FBI, som undersökte fallet med Australiens federala polis.

Teen hackar Apple, men systemet fick honom till slut

Tonåring hacka apple två gånger i hopp om ett jobb hackat black hat hackare

Många unga drömmer om att jobba på Apple

Teen hackar äpplet två gånger i hopp om att ett jobb äpple hackades igen av en tonåring

Tonåringen hackar Apple och tror att teknikjätten erbjuder honom ett jobb

Advokat Mark Twiggs berättade för domstolen att hans klient inte var medveten om hur allvarliga hans handlingar var då. Pojken trodde att företaget kunde erbjuda honom ett jobb. “Han visste inte att det här skulle bli något annat än ett jobb.”

Enligt rykten hade Apple redan anlitat en europeisk hackare

Tonåring hackar äpple två gånger i hopp om att få ett jobb unga hackare attackerar äpple

Tonåring hackar äpple två gånger i hopp om att en jobbpojke hackar äppelsystem

Twiggs krävde att tonåringen skulle räddas från en övertygelse när han planerade att studera digital säkerhet och kriminologi vid universitetet. Att ha ett straffregister kan påverka hans framtida anställningsmöjligheter. Domstolen kände uppenbarligen sympati för tonåringen, som klassades som mycket skicklig och mer naiv än illvillig. “Han är helt klart en begåvad person när det gäller informationsteknik”, säger domaren David White. ”Med detta sagt har de som har fördelen av att vara begåvade ingen rätt att missbruka den gåvan. Hur världen fungerar beror mycket på datorteknik, och de som manipulerar med dessa system kan vara oerhört skadliga. ”Till slut fick tonåringen ingen övertygelse. Istället har han placerats på en obligation på 500 dollar och sägs ha övervakat sitt beteende i nio månader.

Studenten kom precis iväg med en böter på 500 dollar

Tonåring hacka äpple två gånger i hopp om en jobbhacker med fyra skärmar äpple

Apple kommenterade inte i rätten. Företaget uppgav emellertid i ett senare uttalande att “inte vid något tillfälle under den här incidenten äventyrades personuppgifter om kunder”.

Tonåring hacka äpple två gånger i hopp om att få ett jobb fingeravtryck äpple