En berömd sådan Oxford University studie Enligt detta kan cirka 47% av de jobb som för närvarande finns tillgängliga automatiseras under de närmaste 15 åren. Kreativa människor tror ofta att de har den professionella övertaget. Men målare, poeter, författare, komiker, musiker och till och med designers måste vara försiktiga i sin optimism. Robotar och artificiell intelligens revolutionerar redan många kreativa områden, både som hjälpsamma verktyg och som konstnärliga konkurrenter. Här är några av sätten AI bryter sig in i konst- och kulturvärlden och utmanar definitionen av kreativitet.

Kan robotar vara kreativa?

Hur artificiell intelligens revolutionerar konstens robotartistporträtt

Måla med siffror

Förra året såldes en AI-skapad målning på Christies auktion för 432 500 dollar. Det franska konstnärskollektivet Obvious skapade ett porträtt av Edmund de Belamy med GAN (generativt kontradiktoriskt nätverk), som målar genom att analysera 15 000 porträtt från den 14: e.

och 1900 -talet.

Medgrundare av uppenbara Pierre Fautrel och Edmund de Belamy-porträtt

Hur artificiell intelligens revolutionerar konsten ai skapade målning

Artificiell intelligens skapar elektronisk musik

På ett år lyckas de mest produktiva musikerna lägga ut ett studioalbum eller kanske två. inte Hjälpmedel men. Dedikerat för att bygga nästa generation virtuella underhållare, släppte detta företag sitt debutalbum den 27 september. Härifrån lovar det att ta ut nya AI-genererade musikalbum varje månad, som kommer att laddas upp till YouTube, Soundcloud och olika streamingplattformar.

Ett helt band av AI -musiker, var och en med sin egen musikaliska stil

Hur artificiell intelligens revolutionerar konsten, auxaman musiker ai

Robotförfattare och poet

AI erövrar också långsamt litteraturvärlden. Ta till exempel författaren Robin Sloan. Han skriver sin senaste roman tillsammans med en AI -programvara som slutför sina meningar när han behöver en kreativ gnista.

Ett team av forskare från Microsoft och Kyoto University utvecklade också poet AI som är tillräckligt bra för att lura online -domare. Artificiell intelligens lärde sig associationer mellan bilder och text med hjälp av tusentals foton, beskrivningar och dikter. Inte övertygad än? Spela ett spel Bot eller inte, för att se om du kan känna igen de poetiska verken hos en AI.

Robin Sloan använder ett datorprogram han skapade för att skriva sin senaste roman

Hur artificiell intelligens revolutionerar konsten robin sloan ai romanist

Denna korta dikt skrevs av en AI baserad på bilden och beskrivningen

Hur artificiell intelligens revolutionerar konsten AI genererar dikter

Humoralgoritm

Om artificiell intelligens har behärskat poesins invecklingar, kan den då lära oss att få oss att skratta också? Forskare och improvisationskomiker Piotr Mirowski och Kory Mathewson försöker uppnå just det. Deras KI A.L.Ex har tränats på undertexter från 100 000 filmer för att generera skämt under sina uppträdanden. Mirowski beskriver sin robot som en “helt berusad komiker som bara är av misstag rolig”.

Robotar är inte perfekta komiker än, men det är dags

Hur artificiell intelligens revolutionerar konstkomikerna och forskarna med robotar

Tänkande skulpturer

För Mobile World Congress 2017 arbetade arkitektdesigners med det kognitiva systemet Watson för att skapa The First Thinking Sculpture. Det är den första skulpturen som väljer sina egna material, former och färger. Den fyra meter höga skulpturen har en strukturell yta av över 1200 unika aluminiumpartiklar och påminner om Antoni Gaudis verk. Det är dock helt oberoende.

Inspirerad av Gaudi, skapad med AI

Hur artificiell intelligens revolutionerar konsten watson ai genererade skulptur

Amazon skapar AI -modedesigners

Amazon är inte en synonym för high fashion. Företaget kan dock gå före när det gäller att ersätta stylister och designers med AI -algoritmer. Forskare på Amazon undersöker för närvarande möjligheterna att samla bilder av en viss mode stil och sedan använda en algoritm för att skapa liknande men nya mönster baserade på dessa bilder.

Räckvidden för tekniken kommer att fortsätta att växa. Den artificiella intelligensens roll i kreativa områden diskuteras verkligen hårt. Från självbyggande tankeskulpturer till romaner som manipulerats av AI till modedesign. Det finns helt enkelt inte längre en konstform som en robot inte kan imitera.

Dessa fina kläder genererades av artificiell intelligens

Hur artificiell intelligens revolutionerar konsten, genererade AI modekläder