Standford University -alumnerna Larry Page och Sergey Brin grundade internetjätten Google för över två decennier sedan. På tisdagen lämnar dock båda chefspositionerna på Googles moderbolag Alphabet. Sundar Pichai, nuvarande VD för Google, tar också över Alphabet.

Google Inc. grundades 1998 av Larry Page och Sergey Brin

Googles grundare avgår, utser Sundar Pichai till Alphabet CEO, medgrundare Larry Page och Sergey Brin

Slutet av en era

Avgången markerar slutet på en era för Google. Page och Brin har förkroppsligat företaget sedan starten. Du har varit två av de mest inflytelserika figurerna inom teknik hittills. De jämförs ofta med grundarna av Apple och Microsoft, Steve Jobs och Bill Gates.

Ditt tidiga arbete med sökmotorn hjälpte till att sortera och kontrollera den stora mängden information på World Wide Web. Dina idéer om hur du driver ett internetföretag är exemplifierande. De visade alla hur B. med generösa förmåner för anställda och känslan av att de är involverade i företaget för att driva ett företag. Deras arbetsregler anses nu vara standarder i Silicon Valley.

Sundar Pichai har varit VD för Google sedan 2015, och Alphabet tar nu också över

Googles medgrundare avgår och utser Sundar Pichai till Alphabet CEO VD sundar pichai tar över google och alphabet

Splittring av internetjätten och holdingbolaget Alphabet Inc..

Larry Page och Sergey Brin tog en mindre roll i den dagliga verksamheten 2015 när de konverterade Google till Alphabet Inc.-ett holdingbolag som också inkluderar det revolutionerande självkörande bilföretaget Waymo. Sedan dess har grundarna ägnat mer tid åt att övervaka en mängd andra projekt, till exempel Calicos Human Aging Technology. Under tiden drev Pichai Google och dess enorma sök- och reklamverksamhet.

Verksamheten växte sedan ytterligare och Alphabet är nu ett av de mest värdefulla företagen i världen. Internetjätten går emellertid in i en av de mest omtumlande perioderna i sin historia, med antitrustgranskning, anställdas strejker och växande allmän skepsis mot dess makt.

Alphabet Inc. blev moderbolag till Google och flera tidigare dotterbolag till Google 2015

Googles medgrundare går av, utser Sundar Pichai Alphabet vd Alphabet Logo med brevleksaker

Larry Page och Sergey Brin som stolta föräldrar

Page och Brin kommer att vara kvar i Alphabet styrelse och bolagets två största enskilda aktieägare även efter att de har avgått. Du behåller majoriteten av de röstande aktierna. Detta ger dem effektiv kontroll över styrelsen och hjälper dem att forma framtiden för Google och Alphabet.

“Om företaget var en person idag 2019, skulle det vara en ung vuxen på 21 år, och det skulle vara dags att lämna boet”, skrev grundarna i ett offentligt brev på tisdagen. Här kan du läs hela texten. “Även om det har varit ett stort privilegium att få vara delaktig i den dagliga ledningen av företaget så länge, anser vi att det är dags att ta rollen som stolta föräldrar-erbjuda råd och kärlek, men inte tjata varje dag ! “

Googles nya supermakt

Googles medgrundare avgår och utser Sundar Pichai som Alphabet CEO, den nya supermakten för Google Sundar Pichai

Googles grundare avgår och utser Sundar Pichai Alphabet VD Alphabet Alla företag i den