Under Google I / O 2018 jätteföretaget introducerade den senaste AI -röstassistenten – Google Duplex. Demonstrationen visade en mänskligt klingande digital chatbot som hade ett samtal med en tjänsteleverantör som inte ens kunde säga att han pratade med en robot. Google Duplex är ett stort steg i utvecklingen av artificiell intelligens förmåga att kommunicera med människor mer naturligt. Den är nu tillgänglig på ett brett utbud av Android- och iOS -enheter i USA. Men vad är egentligen denna nya språkassistent och vad erbjuder den oss?

Google Duplex tillkännagavs förra året och är tillgängligt idag

AI chatbot Google Duplex är redo i den amerikanska google io 2018 -presentationen

Vad är egentligen målet med att utveckla Google Duplex?

I flera år har olika företag försökt möjliggöra för sina användare att ha naturliga samtal med datorer, precis som de skulle göra med varandra. Många av oss har redan virtuella assistenter på våra telefoner och i våra hem.

Även om dessa datasystem kan vara till hjälp, har de alltid sina brister och begränsningar.

I ett blogginlägg noterade Google att ett av de största problemen med dessa system är att användaren måste anpassa sig till systemet. Tänk på alla gånger då du skulle behöva upprepa meningar flera gånger i olika varianter när en virtuell assistent hörde något annat än vad du faktiskt sa.

Google Duplex hjälper till att eliminera dessa problem genom att låta Smart AI -röstassistenten samtala naturligt med människor. Chatboten anpassar sig efter personen istället för tvärtom. Google Duplex gör det så att datasystemet låter som en riktig människa. Den använder ett naturligt ljud av tal, liksom uttryck som “umm” och “mhmm”, precis som en riktig person skulle.

Google Duplex anpassar sig efter användaren istället för tvärtom

AI chatbot Google Duplex är tillgängligt redo i USA hej hur kan jag hjälpa Google Assistant

Vad kan Google Duplex vara bra för?

Huvudfunktionen för Google Duplex är att det gör några av dina sysslor mycket enklare för dig. Chatboten kan ringa, schemalägga möten eller kontrollera företagstider på dina vägnar. Han kan boka bord åt dig i restaurangen eller boka tid i frisörsalongen. Om du till exempel säger till Google Assistant att du vill gå till en specifik restaurang med två vänner klockan 19.00 på fredag, ringer systemet dit, gör en bokning åt dig och meddelar dig så snart det är bekräftat.

Duplex hanterar irriterande samtal på dina vägnar om det godkänns

AI chatbot Google Duplex är tillgängligt redo i USA: s säkerhetshänsyn som väcks genom reservation

Möjliga problem med Google Duplex

Många har också uttryckt oro för Google Duplex. Är det säkert att ha en dator som ringer företag och talar till människor som lever för din räkning? Är det säkert för personen i andra änden av linjen? Andra har oro över den potentiella inverkan det kan ha på reklam, och många är oroliga över hur snabbt artificiell intelligens utvecklas. Trots allt kom Google Assistant bara ut för några år sedan, och idag låter det som en riktig person i telefonen.

Google hanterade många av säkerhetsproblemen

AI chatbot Google Duplex är redo tillgängligt i USA Artificiell intelligens reserverar sig

Äntligen inga mer irriterande telefonköer

AI chatbot Google Duplex är redo i USA gör bokning på restaurang

Google har tagit upp några av dessa problem. I början av samtalet identifierar sig Google Duplex som Google Assistant och meddelar att det spelar in samtalet. Företag kan slå på eller stänga av Duplex, och Google arbetar också med skräppost- och bedrägeriskydd så att inte en enda person kan boka alla bord i en stad. Duplex delar ditt förnamn och telefonnummer, men inte din e -postadress. För närvarande är funktionen för Duplex praktiskt taget begränsad till att boka en bokning eller ett möte och kontrollera affärsinformation. Men när tillgängligheten ökar kommer möjligheterna för Google Duplex att expandera.

AI chatbot Google Duplex är redo i USA Artificiell intelligens ringer