Den efterlängtade Galaxy Fold borde officiellt ha lanserats den här veckan. Samsung var tvungen att trycka tillbaka efter att rapporter enligt uppgift gick sönder telefoner på grund av vissa granskare. Företaget hade planerat att officiellt presentera vikningsanordningen, som kostade nästan 2 000 euro, den 26 april i USA och den 3 maj i Storbritannien. I stället måste den nu utföra ytterligare tester och meddela ett nytt startdatum under de kommande veckorna. Förseningen är ett stort bakslag för Samsung, men också för smarttelefonmarknaden i allmänhet, som hade förhoppningar om att vikningsanordningen skulle driva innovation i branschen.

Det är förmodligen inte så du kan tänka dig en mobiltelefon på 2 000 euro

Bruten fördröjning av Samsung Galaxy Fold brutna linjer genom skärmen

Defekter och defekter fördröjer lanseringen av Galaxy Fold

Tekniska granskare fann snabbt ett problem med Galaxy Fold. Flera journalister rapporterade att interiörskärmarna på deras testenheter flimrade, frös och så småningom dog inom de första dagarna. Två av misstag tog bort ett yttre skyddande plastskikt och rapporterade sedan repor på skärmen.

Skiktet visade sig precis som skärmskydden som medföljer de flesta moderna telefoner för att hålla dem orörda under leveransen. Testenheterna påstods inte innehålla någon varning om avlägsnandet av det kritiska lagret.

Skyddsfilmen avlägsnar gradvis skärmen

Trasig fördröjning av Samsung Galaxy Fold -klistermärken börjar släppas

Defekt fördröjning från Samsung Galaxy Fold filmskydd skalas av

Ändå förklarar det inte varför skärmarna på många enheter sträckte sig och gick sönder. Tidig testning indikerade att problem kan uppstå om tryck appliceras på de exponerade områdena i kinken som mappen viks in och ut.

Stöt i Galaxy Fold bryter telefonen

Defekt fördröjning av Samsung Galaxy Fold mobiltelefon böjd defekt

Oförklarliga problem plågar den innovativa nya vikningsanordningen

Det har också förekommit fall där främmande ämnen hittat mellan gångjärnen och under skärmen, vilket påverkar displayens prestanda. Återigen är detta ett konstigt problem som av någon anledning inte dök upp vid tidigare tester. Samsung har trots allt testat 1000 olika prototyper under de senaste 10 åren. I slutändan kommer lite smuts in i våra smartphones varje dag när de bärs och används – antingen i laddnings- eller hörlursanslutningen.

Hur denna lilla smuts kom under skärmen är fortfarande okänt

Defekt fördröjning av Samsung Galaxy Fold -smuts under skärmen

Samsung lovade att det skulle hitta sätt att bättre skydda skärmarna under veckorna som följde och förklarade för användarna att det yttre skyddsskiktet måste finnas kvar. Med alla dessa planerade förändringar för Galaxy Fold är det troligtvis möjligt att vikningsanordningen inte rullas tillbaka förrän på sensommaren. Samsung planerar redan att släppa den nya Note -serien, Galaxy Note 10, i Augusti.

Helt trasig och oanvändbar

Defekt fördröjning av Samsung Galaxy Fold mobiltelefon svart död

Men kommer de som redan har lagt förbeställningar att vara villiga att vänta så länge? Och på grund av denna försening kommer Samsung att få sin krona mot sin konkurrent Huawei Mate X tappa bort? I slutändan är det inte första gången Samsung har behövt få problematiska enheter. År 2016 återkallade företaget 2,5 miljoner Galaxy Note 7 -telefoner efter att batterierna fattat eld.

Defekt fördröjning av Samsung Galaxy Fold -skärmen kan tas bort