Bärbara datorer infekterade med virus har vanligtvis ett tydligt öde – formatering eller bortskaffande. En Samsung NC10 med 6 av de farligaste skadliga programvarorna i världen såldes nu för 1,34 miljoner amerikanska dollar på en auktion den 28 maj. såld. Den bärbara datorn är verk av den samtida kinesiska internetkonstnären Guo o Dong och beställdes av cybersäkerhetsföretaget Deep Instinct. Med titeln “Kaosets uthållighet”Den skadliga programvaran i datorn sägs ha orsakat svindlande 95 miljarder dollar i ekonomisk skada.

Konstverk eller årets sämsta idé?

Bärbar dator med 6 av världens farligaste skadliga program säljs för 1,34 miljoner USD i ständig kaosdator

The Persistence of Chaos – namnet på den bärbara datorn med den farligaste skadliga programvaran i världen

Samsung NC10 är infekterad med WannaCry -ransomware, som har påverkat mer än 200 000 datorer i 150 länder och orsakat nästan 4 miljarder dollar i skador, inklusive 100 miljoner dollar till Storbritanniens nationella hälsosystem.

Även inuti den bärbara datorn finns BlackEnergy Trojan, som orsakade ett stort strömavbrott under en cyberattack i december 2015 i Ukraina.

WannaCry är en av de mest ökända och skadliga skadliga programmen i världen

Bärbar dator med 6 av världens farligaste skadliga program säljs för 1,34 miljoner USD wannacry -skärmdump

Det andra innehållet i den bärbara datorn är ILOVEYOU -viruset och MyDoom -mask, spridd via e -post och fildelning, vilket orsakade 15 miljarder dollar och 38 miljarder dollar i skada. Sist men inte minst på listan finns SoBig -mask och trojan, spridd via e -post. Det skadade både programvara och hårdvara, påverkade hundratusentals persondatorer och orsakade 37 miljarder dollar i skada. I slutet finns DarkTequila -skadlig kod, som hackare använder för att stjäla bankdata och företagsdata som går in i miljoner online och offline.

Auktionen kunde följas live

Bärbar dator med 6 av de farligaste skadliga programvarorna i världen för 1,34 miljoner USD sålda livestream från farlig bärbar dator

Vad är målet med att skapa den här bärbara datorn med 6 av de farligaste skadliga programvarorna i världen?

Guo o Dong uppgav att avsikten bakom verket var att “göra den digitala världens abstrakta hot fysiska”.

“Vi har tanken att saker som händer i datorer inte riktigt kan påverka oss, men det är absurt,” sa Guo. “Beväpnade virus som påverkar elnät eller offentlig infrastruktur kan orsaka direkt skada.”

Vad kommer att hända med den här farliga datorn nu?

Bärbar dator med 6 av de farligaste skadliga programvarorna i världen säljer för 1,34 miljoner USD den farliga bärbara datorn närbild

Auktionsvillkoren anger att köparen inte ska tänka distribuera skadlig programvara. Samtidigt tycks webbplatsen The Persistence of Chaos erkänna att köparen kanske inte följer avtalet. Den bärbara datorn innehåller många varningar som “Kom ihåg att det här är levande och farliga skadliga prover” och “Om du kör dem utan begränsningar kommer du att infektera dig själv eller andra med skadlig och farlig skadlig kod.” Köparen är fortfarande inte identifierad.

Som en extra försiktighetsåtgärd har den bärbara datorns internetfunktioner och tillgängliga portar inaktiverats. Så länge datorn är i ett isolerat tillstånd och ingen har ett USB -minne i den, förblir de sex virusen i den inaktiva och ofarliga.

Bärbar dator med 6 av de farligaste skadliga programvarorna i världen såldes för 1,34 miljoner USD den farligaste datorn i världen