Individuellt förpackningsmaterial – trenden för modern marknadsföring

Skräddarsydda produkter är kända för att vara dyra. De som vill ha råd med sådana individuella bitar måste ofta gräva djupare i fickorna. Men det finns redan moderna individuella lösningar på marknaden som gör skräddarsydda produkter överkomliga för nästan alla. Det samma gäller för enskilt förpackningsmaterial. Individualiseringen av produkter kan nu genomföras med begränsade budgetar. Detsamma uppnås inom förpackningsindustrin.

Individuell förpackning för enskilda konsumenter

Samtida förpackningar kombinerar ett antal viktiga egenskaper. Klassiska produktfunktioner är tillräckligt skydd av varor, transportoptimering och presentation av produktinformation. En individuell design av förpackningen ökar också försäljningsmöjligheterna. Om konsumenten kommer i kontakt med innehållet via förpackningen skapas helst ett personligt band med respektive produkt, vilket påverkar köpbeteendet.

Individuellt förpackningsmaterial Marknadsföringstrend

Designalternativ för förpackning

Förpackningen erbjuder en rad alternativ för en individuell design. Även om det finns många krav från lagstiftaren, finns det olika utgångspunkter för fri design av individuella förpackningar:

  • material
  • Grafik och design
  • Särskilda funktioner

Materialval

Materialet är ett viktigt element i utformningen av förpackningar. Å ena sidan måste förpackningsmaterialet vara funktionellt, skydda produkten tillförlitligt mot yttre påverkan och vara lätt att bearbeta. Å andra sidan spelar material en avgörande roll i den visuella presentationen. En annan viktig punkt är förpackningens hållbarhet.

Den moderna konsumenten värdesätter biologiskt nedbrytbara förpackningsmaterial som orsakar lägsta möjliga koldioxidutsläpp under produktionen. Vilket material som är det bästa valet för en viss produkt måste dock avgöras individuellt. Leverantörer gillar medewo.com/de ha många förpackningsmaterial som möjliggör skräddarsydda implementeringar och uppfyller individuella krav.

Grafisk design av enskilda förpackningar

Färger, former, teckensnitt och grafik – hundratals beslut fattas när det gäller förpackningens visuella design. Vilka element kan bäst placeras var? Vilken information förtjänar en central plats? Vad finns på undersidan av ryggen? Svaren på dessa frågor är olika för varje projekt och resulterar i mycket individuella mönster överlag. Det är så det ska vara.

OBS förpackningsdesign!En ansiktskräm för män är lättare att presentera med hjälp av en mörk färg än en solskyddsmedel för barn. Knivsetet för professionellt bruk klarar sig inte utan en lekfull design. Det är viktigt att matcha designen med produkten och förpackningsmaterialet. Alla idéer kan inte genomföras med varje material.

Bekväm förpackning

Den moderna konsumentvärlden kräver framför allt en sak: snabba och effektiva lösningar!

Detta påstående stannar inte heller vid förpackningen. Den så kallade “Convenient Packaging” är nu ute av Produktplanering oumbärlig. Förpackningen är optimerad för nytta och användning av respektive produkt.

Kan z. B. värm en mat i förpackningen och vik en gaffel ur förpackningens lock, denna förpackning fungerar samtidigt som en förvaringslåda, kastrull, bestick och tallrik. Återanvändbara förpackningar är också mycket populära bland konsumenter. Om riset levereras i en robust påse med dragkedja, och om det har en attraktiv design samtidigt, kan denna förpackning njuta av ett andra liv som en individuell förvaringspåse.

SLUTSATS – skräddarsydda förpackningar ger mervärde

Från det individuella förpackningsmaterialet till den optimerade designen, övertygade genomtänkta förpackningar potentiella köpare och konsumenter. Konsumenten tilltalas direkt via individuellt förpackningsmaterial och det finns ett extra mervärde för slutkonsumenten vid köp av en viss produkt. När den används är individuell förpackning mycket effektiv, hållbar och representerar ett idealiskt marknadsföringsstöd som motsvarar den nuvarande trenden. Med individuellt förpackningsmaterial blir förpackningen en central del av varumärkesmarknadsföring för tillverkare och säljare.

Bildrättigheter: [e -postskyddad] – paket -1081709_1280