opera de arta de henri matisse inspiratie peisaj abstract

Design de grădină și amenajare a teritoriului – Ce zici dacă artistul Henri Matisse ar fi fost arhitect peisagist??

La începutul vieții sale a făcut-o Henri Matisse pictat într-un mod tradițional. În 1941, o sală de operații l-a legat de patul său și nu mai putea picta cu pensule. De aceea a început să folosească foarfeca.

A decupat hârtie colorată și a creat așa-numitele guașe de colagen decoupés din diferitele piese. Utilizarea formelor și culorilor îndrăznețe este esențială în opera sa. Interacțiunea lor și spațiul sunt păstrate.

Puteți tăia forme îndrăznețe folosind carduri și / sau hârtie plug-in. Apoi le-ați putea distribui în diferite părți ale grădinii. Atunci fii jucăuș schimbându-le dimensiunea și forma. Cu puțină răbdare, veți găsi un design care vi se potrivește și îndrăzneala lui Matisse.

Doriți să aflați mai multe despre implementarea practică a acestui tip de design? Aici am câteva exemple de proiectare pentru dvs., care pot fi clar urmate de influența lui Matisse.

Aici vedem formele directe ale unui design aproape bidimensional. Ați putea obține acest efect și cu colagen. Dreptunghiurile realizează un echilibru perfect între ele și ar putea fi integrate într-un peisaj mai mare.

Inspirație de grădină din arta lui Henri Matisse

grădinărit și amenajare a teritoriului henri matisse

Nu ar fi mult mai ușor să pictezi formele pe o foaie de hârtie sau carton în loc să trebuiască să pui totul pe un plan? În acest fel, veți avea o senzație pentru mărimea lor și relația dintre ei și, de asemenea, pentru greutatea lor în cadrul designului.

 Idei de grădină modificate de la arta contemporană

grădinărit și amenajare a teritoriului henri matisse curte gazon podea din lemn

După decuparea formelor, Matisse le-a aranjat de mai multe ori în moduri diferite până a obținut un rezultat satisfăcător. Uneori petrecea luni întregi făcând asta. Lucrările au fost fixate pe perete, astfel încât să poată vedea rezultatele.

De ce nu o faci la fel ca el? După ce ați decupat formele, agățați-le pe perete o vreme. Efectuați câteva modificări cu foarfeca în loc să faceți schimbări fundamentale scumpe ale peisajului după ce ați făcut-o.

Îndemn la perfecțiune!

design modern de grădină și amenajare a teritoriului plante de curte henri matisse

Culorile din lucrările lui Mattisse sunt foarte intense. Sentimentul pentru proporții și echilibru în unele imagini foarte simple este pur și simplu superb.

Se poate vedea același efect în multe grădini contemporane.

Formele sunt foarte simple, aproape ca o bază. Dar cumva formele individuale sunt foarte potrivite unele cu altele

colț de relaxare în grădină grădinărit și amenajare a teritoriului henri matisse

Cel mai faimos colaj al lui Matisse se numește „Melcul”. Este foarte mare, de 3 x 3 metri. Manipularea armonioasă a dimensiunii și a formelor într-un cadru prestabilit este uimitoare. Acest design nu numai că funcționează bine, dar este destul de confortabil.

Melcul de Henri Matisse

opera de arta de henri matisse inspiratie peisaj arta abstracta

Formele variate din acest design contemporan ar fi apărut rapid aglomerate, dar de fapt aspectul lor este destul de armonios. Toate piesele se potrivesc minunat.

Matisse iubea formele curbate. O mare parte din personajele sale provin de la oameni. Acestea apar în minunata serie „Nud albastru”. Sunt aproape doar limitate la contururi și ai senzația că dansează pe hârtie.

„Nud albastru” din 1952

arta inspirată de henri matisse

Arcurile și curbele sunt un subiect dificil în proiectarea grădinii, deoarece grădinile par să fie încorporate într-un cadru dreptunghiular. Minunatele forme de sticlă de aici urmează exemplul lui Matisse și asigură o mișcare excelentă în cameră. Nimic din asta nu schimbă faptul că totul este o unitate minunată.

Forme care creează un aspect „flexibil”

design modern de grădină și amenajare a teritoriului henri matisse gazon

„Laguna” este un alt exemplu al dragostei lui Matisse pentru utilizarea formelor curbate în colajele sale. Acolo par să apară formele senzuale de violet, alb și negru. La rândul lor, acestea servesc drept fundal minunat pentru albastru și verde. Întregul lucru ar fi putut fi demontat foarte repede și arătat nerăbdător creat. Dar și aici, Matisse și-a dovedit capacitatea de a aduce totul într-un echilibru minunat și proporțiile cele mai potrivite.

Echilibru și proporții adecvate – un simbol al frumuseții

amenajare grădină modernă și amenajare a teritoriului henri matisse rasenf gresie drum de grădină de iarnă

Forma curbată a acestei căi de pietriș pare frumoasă din același motiv. Este în armonie cu restul camerei. Amplasarea blocurilor de piatră în cale este un exercițiu minunat pentru utilizarea colagenului în procesul de proiectare.

Concluzia este că puteți învăța de la Matisse cum pot fi utilizate diferite forme în cadrul diferitelor cadre. Examinând cu atenție colagenul său, am putea învăța, de asemenea, cum să ne simplificăm designul, creând structura echilibrului și a nivelurilor fără a dezarmona totul cu prea multe detalii.

Forme diferite în cadre diferite

design modern de grădină și amenajare a teritoriului iluminat de grădină henri matisse

În această grădină totul ar putea părea împlinit datorită diferitelor forme și materiale. Dar nu este cazul. În schimb, arată doar superb.

 Toate zonele par a fi interconectate

idei moderne de grădină design de grădină și amenajare a teritoriului inspirație henri matisse

Deci, dacă intenționați să faceți sau să reproiectați grădina, luați-vă foarfeca și uitați-vă la o pagină din cartea lui Matisse

arta de henri matisse inspiratie peisaj abstract