Bougainvillea este o plantă ornamentală populară și versatilă pentru casă, seră, balcon, terasă, grădină și alte zone interioare și exterioare. În funcție de tip și varietate, planta cu flori, cunoscută încă sub numele de floarea triplă, poate fi cultivată ca arbust, plantă cățărătoare sau chiar ca bonsai. Poate acoperi rapid gardurile și pereții și, în acest fel, nu numai că servește ca ecran natural de confidențialitate, ci și poate împodobi magic pereții exteriori ai casei. Aparținând familiei Nyctaginaceae, bougainvillea este strâns legată de florile minune, o altă plantă cu flori care împodobește grădini și ghivece din întreaga lume. În articolul de astăzi vă vom spune mai multe despre specificul îngrijirii bougainvillea și vă vom oferi numeroase fapte demne de cunoscut despre această frumusețe exotică.

Îngrijirea bougainvillea este ușor de înțeles și foarte plină de satisfacții

Sfaturi pentru îngrijirea bougainvillea și fapte interesante despre floarea tripletei liliac confidențialitatea florii

Sfaturi de îngrijire pentru bougainvillea și fapte interesante despre tripleta floare piersică de culoare frumoasă

Fapte interesante despre bougainvillea

Bougainvillea este originar din pădurea tropicală și subtropicală amazoniană din America de Sud. Este o plantă veșnic verde cu frunze întunecate, în formă de ou. În funcție de tip și varietate, acestea pot fi păroase, în formă de inimă sau ca iedera. Mulți dintre ei au sape sau spini.

Cu o îngrijire optimă a buganvilei, această plantă ornamentală poate urca până la 12 metri înălțime. Exemplarele cultivate complet, în jur de 2-3 ani, produc flori colorate, cu miros dulce, din martie până în octombrie. Cu toate acestea, ceea ce percepem în cea mai mare parte ca flori sunt de fapt bractee viu colorate, asemănătoare cu cele ale unei stele de poinsettie (steaua de Crăciun). Sunt disponibile în combinații magenta, roșu trandafir, violet, portocaliu, galben crem, alb sau multicolor. Intensitatea poate varia în funcție de varietate și de condițiile de îngrijire.

Ramurile de flori arată minunat ca florile tăiate în aranjamente, coroane de vară sau pur și simplu în vază. Acest lucru stimulează, de asemenea, o creștere puternică și perioade de înflorire mai lungi sau repetate. De asemenea, puteți multiplica cu ușurință planta ornamentală cu ea. Asigurați-vă că purtați mănuși de grădinărit atunci când tundeți, deoarece spinii de bougainvillea și seva pot provoca o erupție alergică. Puteți afla mai multe despre îngrijirea corectă a bougainvillea în următoarele rânduri. Doar citiți mai departe!

Tripla floare a fost descoperită pentru prima dată în America de Sud la sfârșitul secolului al XVIII-lea

Sfaturi de îngrijire pentru bougainvillea și fapte interesante despre pădurea tropicală exotică a plantei urcătoare cu trei flori

Destul de interesant, floarea a fost adusă în Europa din Egipt de către maestrul grădinar german Karl Ruser

Sfaturi și informații despre îngrijirea Bougainvillea despre florile triple de culoare roz lavandă roz

Localizare și temperatură

Bougainvillea este originară din pădurile tropicale și subtropicale, unde planta urcă în copaci antici pentru a obține multă căldură, lumina soarelui și apă, mai ales în timpul sezonului ploios. În timpul sezonului uscat, această plantă robustă poate supraviețui perioade lungi de secetă. Deci, acasă, cel mai bine este să imiți aceste condiții naturale de viață.

Floarea triplă se simte ideală la temperatura camerei. Acest lucru nu ar trebui să scadă niciodată sub 5 sau să crească peste 35 de grade. Are nevoie de cel puțin 5 până la 8 ore de lumină directă a soarelui pe zi, mai ales în perioada de înflorire. Cantitatea de lumină influențează ulterior intensitatea culorilor florilor și abundența lor. Deci, cel mai bine este să vă așezați bougainvillea lângă o fereastră de sud, departe de curenți de aer sau de aer condiționat. Vara puteți duce planta ornamentală la balcon, terasă sau grădină, dar trebuie să o readuceți în cartierele de iarnă până la primul îngheț..

Acest soi multicolor are o combinație de culori de violet și alb

Sfaturi și informații despre îngrijirea bougainvillea despre florile triple multicolore cu flori destul de greci

Bougainvillea poate supraviețui perioade scurte de secetă, dar nu frig extrem

Sfaturi și informații despre îngrijirea bougainvillea despre florile triple de culoare albă

Apă și îngrășăminte

Bougainvillea durează 2-3 ani pentru a se dezvolta pe deplin, a prinde rădăcini adânci și a forma primele flori. După aceea, are nevoie doar de întreținere minimă și este foarte rezistent la secetă. Cu toate acestea, plantele mai tinere au nevoie de udare regulată și fertilizare pentru a prospera foarte bine. Acest lucru este deosebit de important în perioadele de creștere și înflorire.

Pentru a face acest lucru, lăsați întotdeauna 3-5 cm de sol să se usuce complet înainte de a uda bine. Apa moale sau de ploaie sunt de obicei cele mai bune aici. Evitați supraaparea și aruncați orice exces de apă care se acumulează în vas. Acest lucru poate duce cu ușurință la putrezirea rădăcinilor și la o creștere luxuriantă, dar o înflorire slabă.

Fertilizați la fiecare 1-2 săptămâni din aprilie până în septembrie cu un îngrășământ bogat în azot și fier. În multe centre de grădină veți găsi, de asemenea, produse specializate în bougainvillea. În timpul fazei de hibernare, plantele dvs. exotice nu trebuie fertilizate sau udate în cantități mari.

Ecranul de confidențialitate natural perfect pentru ochii curioși

Sfaturi și informații despre îngrijirea bougainvillea care merită să fie cunoscute despre cățărarea cu arbust triplu de flori

În plină înflorire, această plantă cățărătoare amintește de o scenă din Romeo și Julieta

Sfaturi de îngrijire a bougainvillea și fapte interesante despre alpinistul triplu de flori sensibil la iarnă

Solul și transformarea

Bougainvillea este o plantă ornamentală delicată, cu un sistem de rădăcini la fel de delicat. Din acest motiv, oamenilor nu le place să-l repoteze. Așa că alegeți o oală mare care să fie glazurată și netedă în interior, astfel încât rădăcinile să nu se lipească de ea. Ajutorul pentru alpinism este recomandat soiurilor de alpinism.

Pentru o îngrijire optimă a buganvilei, solul trebuie să aibă un drenaj bun. Substratul trebuie să fie bogat în substanțe nutritive, sărac în turbă și îmbogățit cu perlit, rocă vulcanică, fibre de cocos sau argilă. Un pH ușor acid între 6 și 6,5 este ideal.

Bougainvillea poate fi ușor îngrijită ca un bonsai

Sfaturi pentru îngrijirea bougainvillea și fapte interesante despre bonsaiul triplu de flori din ghivece

Sfaturi de îngrijire pentru bougainvillea și fapte interesante despre ușa plantelor deco cu flori roz triplu

Îngrijirea bougainvillea este relativ ușoară și produce rezultate impresionante. Această plantă ornamentală îți răsplătește eforturile an de an cu flori minunate și aromate.

În unele culturi, floarea triplă este un simbol al păcii

Sfaturi pentru îngrijirea bougainvillea și fapte interesante despre grădina de vară cu flori triplete

Romantic, luxuriant și ușor de întreținut

Sfaturi de îngrijire pentru bougainvillea și lucruri demne de știut despre ecranul de confidențialitate cu cremă de flori triplete

Astăzi există peste 300 de tipuri diferite de bougainvillea în întreaga lume

Sfaturi de îngrijire pentru bougainvillea și fapte interesante despre floarea tripletului floare purpurie close-up

Sfaturi de îngrijire pentru bougainvillea și lucruri demne de știut despre grădina cu flori portocalii cu trei flori

Sfaturi de îngrijire a bougainvillea și fapte interesante despre florile triple cu flori roz frumos tandre

Sfaturi de îngrijire a bougainvillea și fapte interesante despre floarea tripletei flori roz purpurii frumoase

Sfaturi pentru îngrijirea bougainvillea și fapte interesante despre tripla floare flori roșii flori albe

Sfaturi pentru îngrijirea bougainvillea și fapte interesante despre florile roșii triple flori destul de decorative

Sfaturi de îngrijire pentru bougainvillea și fapte interesante despre planta ornamentală cu trei flori din pădurea tropicală