Monstera, cunoscută și sub numele de frunză de fereastră, este un gen de plante care include peste 50 de specii cu origini, dimensiuni, forme și utilizări diferite. Aparține familiei Araceae și, prin urmare, este strâns legat de Crini de pace, Legat de flori de flamingo și chiar de titan arum, una dintre cele mai mari și mai rare flori din lume. Dintre toate speciile, Monstera deliciosa, frunza delicioasă a ferestrei, este, fără îndoială, cea mai ușor de recunoscut și mai comună. Originar provine din regiunile tropicale ale Americii, din Mexic până în Panama. Astăzi este una dintre cele mai populare plante de interior din lume. Cea mai izbitoare caracteristică a Monstera deliciosa sunt frunzele sale veșnic verzi, uriașe, cu piele și găuri, tăiate. Aici veți găsi sfaturi valoroase de îngrijire Monstera și idei despre cum să puneți frunza ferestrei în centrul atenției.

Îngrijirea Monstera este simplă, dar plină de satisfacții

Îngrijirea Monstera și fapte interesante despre fereastră frunze plante uriașe din pădurea tropicală

Este planta de apartament exotică perfectă pentru grădinarul hobby cu puțină experiență

Îngrijirea Monstera și lucruri de știut despre frunza ferestrei din camera de zi de acasă

Creați atmosfera perfectă de junglă acasă cu un Monstera

Monstera îngrijire și fapte interesante despre atmosfera frunzei djungel

Cum poți recunoaște Monstera deliciosa?

Monstera deliciosa este un alpinist tropical veșnic verde care urcă în mod natural în copaci înalți atașându-se la scoarța sa cu rădăcini aeriene lungi. Poate atinge o înălțime cu adevărat monstruoasă de până la 20 de metri, cu frunze de până la 1 metru lungime. Frunzele lor în formă unică permit plantei să reziste la precipitații abundente și furtuni în pădurile tropicale tropicale.

Plantele mai vechi produc flori de culoare crem care se dezvoltă în fructe comestibile în decurs de un an. Gustul fructelor delicioase dulci și extrem de valoroase amintește de un amestec de banane și ananas.

Acasă, Monstera deliciosa are doar aproximativ 5 metri înălțime și rareori flori. Aceste frumuseți exotice arată cel mai bine în sufragerii spațioase, unde pot crește liber și pot fi admirate din toate părțile. Ca bonus suplimentar, Monstera deliciosa a fost adăugată alături alte plante cu frunze mari într-un studiu NASA ca unul dintre cele mai eficiente Purificarea aerului dovedit.

Întreaga plantă Monstera deliciosa, în afară de fructele coapte, este ușor otrăvitoare pentru animale și oameni. Deci, dacă aveți copii mici sau ronțăi animale de companie în gospodăria dvs., frunza ferestrei nu este pentru dvs..

Monstera este un cuvânt latin pentru „monstruos” sau „anormal”

Îngrijire Monstera și fapte interesante despre giganții frunzei ferestrei naturii

Monstera deliciosa a fost descoperită și descrisă pentru prima dată de botanistul danez Liebmann în 1840

Îngrijire Monstera și fapte interesante despre frunze ferestre pădure tropicală extrem de umed

Localizare și temperatură

Amplasarea corectă și temperatura camerei sunt esențiale pentru o îngrijire adecvată Monstera. Deși Monstera deliciosa este extrem de adaptabilă și prietenoasă pentru începători în comparație cu alte specii din gen, are încă unele cerințe speciale de îngrijire.

Monstera prosperă cel mai bine într-o locație în care poate primi lumina soarelui indirect timp de cel puțin 4 ore pe zi. Evitați lumina directă a soarelui, mai ales în lunile fierbinți de vară, deoarece acest lucru le poate arde frunzele mari și frumoase.

Monstera deliciosa preferă temperaturile camerei între 20 și 30 de grade și un nivel relativ ridicat de umiditate. Dacă nu aveți un umidificator, este o idee bună să pulverizați sau să vă pulverizați planta cu o cârpă umedă o dată sau de două ori pe săptămână.

Asemănător cu unul Floarea soarelui Monstera își poate îndrepta frunzele spre soare

Monstera Îngrijirea și lucrurile de știut despre frunza ferestrei frunza gigantică Monstera

Păstrați plantele departe de curenți de aer și radiatoare

Îngrijirea Monstera și fapte interesante despre frunza ferestrei de plante mici pentru copii

Apă și îngrășăminte

După cum sa menționat mai devreme, Monstera deliciosa este o plantă tropicală. Prin urmare, nu tolerează seceta și trebuie udat în mod regulat. Odată ce ultimii câțiva centimetri ai solului sunt uscați, este timpul să vă udați frunza ferestrei. Aruncați întotdeauna apa care se adună în farfuria oalei. Turnarea peste poate duce rapid la putrezirea rădăcinii. Înfrângerea și frunzele galbene sunt un semn sigur al unei plante care se îneacă.

În timpul fazei de vegetație, adică primăvara și vara, ar trebui să vă hrăniți Monstera aproximativ o dată pe lună cu un îngrășământ lichid solubil în apă pentru plante interioare veșnic verzi. Acest lucru promovează o creștere rapidă și viguroasă. Toamna și iarna, aproape toate plantele trec printr-o fază de repaus, deci nu trebuie să primească niciun îngrășământ și mai puțină udare.

Praful frunzelor în mod regulat pentru a-și maximiza potențialul de purificare a aerului

Îngrijirea Monstera și lucruri demne de știut despre frunza ferestrei Monstera ploaie udătoare

Solul și transformarea

Monstera deliciosa crește, de asemenea, surprinzător de repede în ghivece acasă. Prin urmare, planta trebuie repopulată cel puțin o dată la 2 până la 3 ani pentru a susține sistemul rădăcină în continuă dezvoltare. Alegeți un vas care este cu câțiva centimetri mai adânc și mai lat. Dacă sunteți mulțumit de dimensiunea frunzei ferestrei, puteți cultiva numai solul vegetal. Monstera deliciosa preferă un sol bogat în humus și bine drenat, cu o valoare a pH-ului cuprinsă între 5,5 și 7.

Odată ce monstera ta are câțiva ani, va începe să formeze rădăcini aeriene lungi, maronii, care se aruncă prin sol în direcții diferite. Acest lucru nu ar trebui interpretat ca un semn că planta trebuie să fie replantată. Puteți rula rădăcinile înapoi în pământ și le puteți acoperi cu mușchi umed. Alternativ, le puteți chiar direcționa către un acvariu dacă aveți unul. Frunza ferestrei nu numai că absoarbe apa de care are nevoie, dar o curăță și de toxine.

Alegeți o oală frumoasă care să vă completeze interiorul

Monstera Îngrijire și informații utile despre deco camera de zi frunze de fereastră cu monstera

Nu puteți greși niciodată cu o oală viu colorată cu motive mexicane

Îngrijirea Monstera și fapte interesante despre ghivecele cu flori din Mexic

Nu tăiați aceste rădăcini aeriene deoarece riscați să ucideți planta

Îngrijirea Monstera și lucruri de știut despre frunza ferestrei plante rădăcini aeriene lungi

Îngrijirea Monstera este foarte simplă și vă recompensează cu o creștere impresionantă și rapidă. Frunza ferestrei este o plantă de apartament populară și la modă, care vă poate mulțumi mulți ani.

Fă-ți casa mai exotică cu un monstera

Monstera Îngrijire și informații utile despre podeaua frunzei ferestrei pentru monstera

Îngrijire Monstera și fapte interesante despre aurul junglei frunzei ferestre acasă

Monstera îngrijire și lucruri de știut despre fereastra frunze pisică copii otrăvitori