idei de amenajare gradini flori lalele

Designul grădinii ușor: lalele

Recent am avut norocul să vizitez ceea ce este cunoscută sub numele de Grădina Fioli. Se află în apropiere de San Francisco (SUA). Cerul era albastru, păsările cântau și grădina curată scăldată în soarele primăverii. Mergând în această bucată istorică de pământ, nu m-am putut abține să nu fiu impresionat de măreția sa.

Totul aici a arătat stilul grădinii caselor urbane englezești, care se caracterizează prin balustrada de piatră și spațiile distincte ale grădinii.

Dar motivul vizitei mele a fost mult mai modest: am vrut să văd lalele acolo. Aceste flori vii de primăvară erau împrăștiate în abundență în grădină. Blocurile îndrăznețe în paturi roșii, aurii, roz și flori și recipientele pline cu alb au reprezentat o adevărată sărbătoare a noului sezon, primăvara.

Această bijuterie unică din California oferă o mulțime de idei de design de primăvară pentru proprietarii de case, indiferent cât de mare sau mică este grădina lor. Iată câteva pentru a începe.

Idei de proiectare a grădinilor – masă în peisaj

idei de amenajare gradini copaci gard viu lalele

Lalelele prezintă un aspect cel mai dramatic atunci când sunt plantate cu moderație. Varietatea unică umple fiecare dintre aceste paturi de grădină formale, care sunt definite de designul tăiat din lemn de fag.

Deoarece sunt înconjurate în acest fel, grădina prezintă structură chiar și atunci când florile nu sunt pe deplin dezvoltate. Aceasta este o calitate pentru care cineva va fi deosebit de recunoscător toamna.

Cireșii înfloriți oferă mai multă înălțime și un strat suplimentar de culoare, în timp ce umbrele cu copertinele deschise servesc drept filtre pentru lumina soarelui. Acestea creează o atmosferă minunată suplimentară.

Iluminați calea

idei de amenajare gradini lalele galbene ghivece de flori scari

Aceasta este o idee foarte simplă de încercat acasă. Toamna ar trebui să plantați plante mari cu containere cu straturi de specii individuale de lalele și să le lăsați să crească într-o locație îndepărtată și însorită.

Când sunt bine bătute și încep să înflorească, ar trebui scoase astfel încât să poată fi flancate căi mari. Pentru un aspect formal, structurat, containerele trebuie poziționate în rânduri paralele. Acest lucru pare deosebit de eficient pe scări, după cum puteți vedea aici.

Puteți crea în continuare acest aspect chiar dacă uitați să plantați lalele în toamnă.

De asemenea, puteți converti cu ușurință plantele în recipiente mai mari.

În această imagine puteți vedea cum diferite tipuri de lalele conduc ochiul de-a lungul unei cărări prin serii de camere de grădină. Ghivecele mici de teracotă, rezistente la vreme, cu narcise albe stau în partea din față a unui cadran solar și arată atât de minunat.

Idei de design de grădină inspiraționale pentru sezonul estival care vine

idei de amenajare gradina amenajare gradina cu pietre plante fantana

În depărtare puteți vedea cum ghivecele cu lalele roz flancează cărările și vă invită să căutați destinația finală.

Adăugați mai multă culoare atriilor

idei de proiectare gradina gradina si plante gazon

Acest ulm noduros și vechi este cu siguranță unul dintre cei mai dramatici copaci din grădină, mai ales în primăvară când apar modele interesante ale ramurilor. Dar, oricât de frumos ar fi copacul, se preferă să se bucure de el de la distanță în loc să se apropie prea mult.

Dimpotrivă, ambianța este luminată de ghivece de lalele colorate îndrăznețe împrăștiate prin zonă, iar acest lucru ne invită să ne apropiem.

Atriul tău nu este în mod special inspirat în această perioadă a anului?

Aici ați reușit să reîmprospătați atmosfera într-un mod simplu

idei de amenajare a grădinăritului și amenajării teritoriului cu lalele

Lalelele roșii și aurii explodează ca niște artificii aici. Juxtapunerea florilor moi, vii și a băncilor degradate, care sunt încrustate cu lichen, toate împreună fac o imagine minunată.

Bucurați-vă de frumusețea lalelelor

idei de grădinărit și amenajare a grădinilor amenajare lalele

Este o idee atât de simplă, care durează doar câteva clipe pentru a-și da seama. Dar transformă curtea de dormit într-o destinație de primăvară.

Grupuri de ghivece la intrarea ușii

grădinărit și amenajare a teritoriului idei de proiectare grădină lalele într-un ghiveci de flori

Un grup informal de ghivece invită vizitatorii în grădina de iarnă. Culorile moi și palide ale lalelelor și ghivecelor arată perfect pe fundalul cărămizilor învechite.

Probabil aveți o mulțime de containere de teracotă ca mine, care colectează doar praful. Iată o idee grozavă pentru a o folosi din nou. Zambile, narcise, lalele și zambile de struguri au fost așezate în recipiente individuale pentru a crea o grădină de primăvară.

Nuanțele delicate de alb și roz adaugă o notă romantică, feminină acestei curți

idei de grădină și amenajare a teritoriului flori de primăvară lalele în ghiveci de flori

Sfaturi pentru plantarea lalelelor

grădinărit și amenajare a teritoriului idei de grădinărit flori de primăvară lalele

Când să plantați: Plantați bulbii primăvara înainte de îngheț.

Necesitate de lumină: plin soare

Necesitate de apă: medie

Sol: lalelele au nevoie de sol bine fertilizat, care este, de asemenea, bogat fertilizat și slăbit. Pentru ghivece, cel mai bine este să căutați un amestec de recipiente bine fertilizate, care să nu conțină nicio retenție de apă.

Îngrășământ: acesta trebuie așezat lângă rădăcini pentru a încuraja creșterea.

Spațiu: adâncimea și distanța dintre tuberculi depind de mărimea lor. Instrucțiunile de utilizare pot fi citite pe ambalaj.

Atenție: îndepărtați plantele imediat ce sunt putrezite pentru a evita formarea semințelor. În multe zone, lalelele sunt tratate ca plante anuale. Acolo unde sunt pe tot parcursul anului, lăsați frunzele să se descompună și să devină galbene înainte de a le scoate de acolo și poate să le păstrați undeva.

Dăunători: Veveritele adoră lalelele. Încercați să le protejați cu plase de sârmă sau așezați-le într-o casă specială pentru cuie.