Bună ziua, dragi prieteni cu flori! Astăzi vrem să continuăm seria noastră de articole despre cele mai frumoase flori de toamnă din grădină. Pentru postarea de astăzi am ales o frumusețe de neegalat în grădina de toamnă și acum vrem să ți-o prezentăm. Pentru că știi din propria experiență că grădina nu trebuie să arate niciodată incoloră toamna. Toată lumea are cu siguranță preferatul lor printre florile de grădină, dar pentru noi acestea sunt fără îndoială încântătoarele crizanteme. Ne încântă ochii, chiar și atunci când nopțile sunt mai reci și în timpul zilei soarele se uită rar printre nori și ceață. Cu toate acestea, ei înfloresc splendid din octombrie până în noiembrie și ne încântă cu florile lor minunate. Crizantemele strălucesc în cele mai frumoase culori de toamnă. Spectrul lor de culori variază de la alb de zăpadă la galben, portocaliu și roșu până la tonurile de cupru toamnal. Farmecul lor natural le face pur și simplu indispensabile în fiecare grădină în următoarele săptămâni de toamnă, până când vine primul îngheț.

Crizantemele oferă accente de culoare deosebite în grădina de toamnă

Fapte interesante despre crizanteme

Crizantemele aparțin grupului peren și sunt binecunoscute flori târzii. Decorează grădina și terasa până la sfârșitul lunii noiembrie și adaugă accente de culoare interesante acolo. Aceste frumuseți de grădină au numele latin de crizantemă și sunt cele mai populare plante de toamnă aici și în toată Europa.

Acestea provin inițial din Orientul Îndepărtat, mai exact din China, unde au fost cultivate ca plante ornamentale în urmă cu mai bine de 2.000 de ani. Acolo crizantemele sunt încă una dintre cele patru plante nobile, alături de orhidee, bambus și prune. În tradiția culturală din Orientul Îndepărtat, acestea sunt un simbol al norocului și prosperității. Frumoasa crizantemă este, de asemenea, floarea națională a Japoniei. Se numește acolo Kiku, care tradus în germană înseamnă „soare de seară”. Pentru japonezi, floarea simbolizează nemurirea și perfecțiunea. În țara îndepărtată este chiar planta oficială a împăratului japonez.

Cele mai bune bijuterii din fața intrării casei – crizanteme galbene și portocalii

crizanteme galbene portocalii în cutie

 Aceste frumoase flori de grădină au fost aduse în Anglia de către botanistul englez Robert Fortune la mijlocul secolului al XIX-lea, de unde au cucerit rapid toată Europa și America. La început erau cunoscute doar 30 de soiuri. Dar apoi grădinarii au aflat cât de noi soiuri mai frumoase pot fi create prin încrucișări, astfel încât astăzi în jur de 10.000 de soiuri sunt distribuite în întreaga lume. Înfloritorii târzii sunt încă numiți „asteri de iarnă” și „plante de zi scurtă”. Acest lucru este perfect acceptabil, deoarece crizantemele au nevoie doar de patru ore de lumină solară pe zi. Acestea nu încep să formeze muguri de flori decât în ​​ultimele 10 zile ale lunii septembrie, când lungimile zilei și nopții sunt aceleași. Primele flori nu se deschid decât 6 săptămâni mai târziu și aduc un adevărat spectacol de culoare în grădină.

Spectacolul colorat al acestor flori de grădină este un adevărat deliciu pentru ochi și suflet.

Vaza cu crizanteme diferite culori

 Florile populare de grădină sunt apreciate peste tot datorită varietății lor de forme și a florii unice. Florile diferă în funcție de formă – există mari, mici, semi-duble și duble. Crizantemele arată foarte special, florile lor seamănă cu pomponii, dar pot fi găsite și soiuri în formă de păianjen. În plus, se face distincția între crizantemele rezistente, așa-numitele Crizanteme de grădină, care sunt cultivate de obicei în paturi. Cresc aproximativ 1 m înălțime și au flori de dimensiuni pumn în culori vii – alb, galben, portocaliu, roșu, roz. Crizantemele în ghivece, pe care le puteți cumpăra în prezent peste tot în magazinele de flori și la fiecare piață de flori, sunt de asemenea populare. Florile sale sunt mici, foarte bine modelate, iar splendoarea lor este un adevărat punct de atracție pentru balcon și terasă. Acestea decorează numeroase zone de intrare în toată țara și primesc toamna!

De asemenea, vă puteți bucura de splendoarea crizantemelor de grădină acasă

frumoasa vaza de crizantema

Dă crizanteme, aduce bucurie!

Oferiți crizanteme cadou

Semnificația simbolică a culorilor florilor crizantemelor

Așa cum se spune adesea și destul de corect, florile potrivite spun mai mult de o mie de cuvinte. Pentru a reuși în fiecare mic gest de atenție, ar fi util să cunoașteți semnificația florilor târzii în funcție de culoarea lor. Dar fiți avertizați: sensul simbolic al florilor fluctuează adesea și variază de la țară la țară! Cu toate acestea, următoarele informații nu afectează:

Această frumusețe unică vine direct din natură!

crizantema alba

  • Se spune că crizantemele albe simbolizează sfințenia, fericirea și fericirea. Aveți grijă însă la acestea, deoarece în multe culturi ele reprezintă și moartea și doliu;
  • Florile galbene simbolizează eternitatea și fericirea atemporală;

Se spune că această crizantemă simbolizează loialitatea și fericirea nesfârșită.

mirele galben crizantema

  • Crizantemele roșii sunt un simbol al iubirii profunde;
  • Albastrul exprimă loialitate nelimitată.

Sfatul nostru: Cel mai bine este să aflați mai multe despre semnificația florilor înainte de a merge la o ocazie de sărbătoare cu un buchet în mână. Cel puțin așa nu te vei păcăli!

crizanteme clarete

Sfaturi importante de îngrijire pentru crizanteme

Popularele flori târzii sunt perene, perene rezistente. Vă simțiți foarte confortabil într-o locație luminoasă, însorită și adăpostită. Preferați solul bogat în humus și bine drenat. Îndepărtarea apei trebuie evitată în orice caz, acest lucru poate fi fatal pentru rădăcină. Aceste flori de grădină sfidează frigul și înghețul și pot ierni în pat. Pot fi propagate prin însămânțare sau butași. Cel mai bine este să le așezați în pământ în primăvară la o distanță de 50 cm una de cealaltă. Crizantemele din grădină ating o înălțime de 1 m, iar perioada lor de înflorire este la sfârșitul lunii octombrie. Ai nevoie de multă apă, dar de puțin îngrășământ. Aceste flori au nevoie doar de câteva ore de soare pe zi și vă pot decora cu succes grădina cu culorile lor minunate de strălucitoare timp de săptămâni.

Bucurați-vă de splendoarea crizantemelor din grădină săptămâni întregi

Flori grădină crizanteme idei

Majoritatea grădinarilor noștri preferați să elimine crizantemele de grădină după perioada de înflorire. Adică le tratează ca anuale. În această privință, dorim să subliniem din nou că acestea sunt flori de grădină rezistente, nesigurante și care pot ierni în exterior. Noile lăstari vin doar primăvara, iar cele ofilite trebuie apoi tăiate. Crizantemele în ghivece sunt, de asemenea, ușor de îngrijit. Pentru aceste frumuseți de toamnă, alegeți un loc bine protejat pe terasă sau balcon, sau mai bine zis în fața intrării casei și udați florile în mod regulat. Cumpărați-i cât mai mulți muguri, astfel încât să le puteți admira florile mult timp. Perioada lor de înflorire este de obicei între 20 și 40 de zile. Dacă doriți să continuați să le cultivați, ar trebui să plantați florile în pământ și să le protejați bine rădăcinile. Îngrijirea dvs. va da roade în anul următor, iar florile târzii vă vor mulțumi pentru aceasta cu flori magnifice și culori atrăgătoare!

Decorați intrarea în casă și veranda cu flori frumoase de toamnă

Flori de toamnă bijuterii decor intrare casă

Bucurați-vă de florile strălucitoare ale crizantemelor din grădină sau oală și aveți o toamnă minunată!

 Aranjamentele florale elegante sunt întotdeauna un punct culminant în cameră

aranjament floral elegant

 Poate fi umil, dar frumos

Aranjament floral modest frumos

  Invită toamna la tine acasă cu aceste culori strălucitoare de crizanteme

Crizanteme verzi – incredibil dar adevărat!

crizanteme verzi

 Pune frumusețile tale de toamnă în centrul atenției ….

Crizanteme stil vintage

… și admirați această frumusețe naturală cât mai mult timp posibil!

Aranjament de flori de toamnă