Când trecem pe lângă niște case sau când vizităm grădinari pasionați, le admirăm creativitatea în integrarea naturii aspre atât de magistral și eficient în zona lor în aer liber. Acești oameni au avut curajul să creeze o grădină stâncoasă în afara sau lângă casă. Trebuie să fie o replică de succes a unui mic peisaj alpin din propria grădină. Din acest motiv, trebuie luate în considerare câteva aspecte importante înainte de a o proiecta, cum ar fi alegerea locației potrivite pentru grădina de stâncă, obținerea de pietre și sol adecvate și plantarea de flori frumoase de grădină de stâncă acolo. Toate acestea ar putea părea prea complicate și obositoare pentru dvs., dar sincer, este într-adevăr una dintre cele mai plăcute forme de grădinărit. Dacă o faci bine, rezultatul final este, de asemenea, uimitor. În plus, fiecare grădină de piatră este unică prin aspectul său natural, absolut ușor de întreținut și durabilă. Toate punctele plus care nu pot fi ignorate!

Sigur vrei să ai în fiecare zi o mică bucată de peisaj alpin în fața ochilor, nu??

Grădina stâncoasă creează o mică bucată de peisaj alpin în propria grădină

Dacă doriți și o bucată de frumusețe naturală, oarecum dură în zona dvs. în aer liber, atunci ați ajuns în locul potrivit. Am pregătit pentru dvs. sfaturi inteligente care tocmai au venit de la experții în grădină rock. În cele ce urmează vă vom arăta cum puteți determina cel mai bun loc pentru aceasta în grădina dvs. și apoi să selectați pietre, sol și plante adecvate.

Desigur, la sfârșitul acestui articol vă oferim și sfaturi utile de îngrijire pentru grădina dvs. de stâncă existentă. Rămâneți cu el!

 Pentru grădina de stâncă, aveți nevoie de o mică zonă sau colț în curte.

Grădina stâncoasă creează o mică zonă sau colț în curtea din spate

  • Cum să alegeți locația potrivită pentru grădina dvs. de stâncă?

Înainte de a determina locația potrivită pentru grădina dvs. de stâncă, uitați-vă în jurul exteriorului. În mod ideal, acest punct ar trebui să fie pe o pantă ușoară și să fie orientat spre soare. Panta ușoară a terenului permite scurgerea ușoară și rapidă a apei de ploaie, astfel încât să evitați efectiv orice înghesuire. Deci, ia în considerare cu atenție condițiile naturale de viață din grădină înainte de a decide unde anume să îți plantezi grădina de stâncă. Nu uitați că puteți crea în mod artificial înclinația necesară cu pietre târâte, dar asta înseamnă o muncă mai laborioasă pentru dvs..

O verdeață luxuriantă împodobește grădina stâncoasă din fața casei și întâmpină oaspeții și prietenii.

Grădină stâncoasă verdeață luxuriantă în fața casei vedere frumoasă

O grădină stâncoasă poate fi creată și în fața casei, apoi este o adevărată atracție pentru trecători și vecini. În acest fel, puteți face o declarație clară în curte din față , că îți place designul grădinii naturale. În majoritatea cazurilor, însă, alegeți o locație potrivită lângă casă, luând în considerare și condițiile de iluminare de acolo. De exemplu, nu este de dorit umbrirea pe termen lung a copacilor. Se recomandă ca grădina de stâncă să fie în plin soare pentru cea mai mare parte a zilei. Pietrele acumulează căldura soarelui în timpul zilei și apoi o degajă noaptea. Acest lucru este de o mare importanță pentru plantele de grădină din stâncă.

Grădina de stâncă ar trebui să fie în plin soare cea mai mare parte a zilei.

Crearea unei grădini stâncoase se recomandă a fi în plin soare în timpul zilei

Sfatul nostru suplimentar: Crearea unei grădini de stâncă trebuie planificată cu atenție în avans. Deci, ar fi util dacă ați face o schiță a zonei de grădină în prealabil și ați planifica amplasarea pietrelor.

  • Nu ar putea exista o grădină stâncoasă fără pietre și sol nisipos!

Pietrele reprezintă baza naturală a oricărei grădini de stâncă și înseamnă mult pentru designul ei. Acestea pot fi de dimensiuni foarte diferite, de preferință fără model. Plasați-le strategic, în funcție de schița pre-desenată, dar și puțin asimetric. Un astfel de aranjament apare de obicei în aer liber. De asemenea, puteți utiliza pietre mari și mici, pietre rotunde, unghiulare, netede și aspre într-o combinație excelentă. Golurile create între pietre trebuie să fie umplute cu pietriș și să obțină un aspect natural. Acesta este modul în care creați un design de grădină de rocă naturală. Apoi combinați cu așchii, puțină nisip și asta ar fi perfect ca prim pas!

Pietrele mari sunt combinate cu cele mici, rotunde cu cele unghiulare sau netede cu cele aspre.

Pietre de grădină de stâncă de diferite dimensiuni mici rotunde mari unghiulare netede și aspre

Când creați grădina de stâncă, creați de fapt condiții de viață adecvate pentru plantele de grădină de stâncă. Acestea sunt tolerante la secetă și, în majoritatea cazurilor, sunt ușor de întreținut. Din această cauză, tind să aibă nevoie de soluri sărace în nutrienți. În plus, trebuie să fie bine permeabil la apă, astfel încât un sol nisipos-pietriș este cel potrivit pentru grădina dvs. de stâncă. În funcție de posibilități și de condițiile naturale, asigurați drenajul, astfel încât să puteți controla râurile pe de o parte și să preveniți apariția apei pe de altă parte..

 Cu toate acestea, drenajul este de dorit în grădina stâncoasă.

Grădină stâncoasă pietre mici mari plante verzi drenaj dorit

  • Flori de grădină de rochie potrivite adaugă o anumită culoare și dramă acestei zone!

Pietrele și plantele potrivite alcătuiesc grădina stâncoasă, nu există nicio îndoială în acest sens. Am acoperit deja cele mai populare plante de grădină stâncoasă, așa că aici vrem doar să evidențiem rolul lor în introducerea a ceva mai multă culoare și dramă grădinii stâncoase. De exemplu, lavanda marchează cu culoarea sa delicată de violet, asterul alpin arată modest și încântă cu florile sale albastre. Iarba pentru curățarea lămpilor își mișcă tulpinile subțiri chiar și într-un vânt ușor și creează o imagine în mișcare. Crini Junker, fuchsias, bluebells și multe altele se potrivesc perfect în peisajul dur al unei grădini stâncoase.

Florile înflorite adaugă mai multă culoare grădinii de stâncă.

Florile înflorite adaugă mai multă culoare grădinii stâncoase

Lista plantelor de grădină stâncoase frumoase și potrivite este cu adevărat lungă, dar toate au un lucru în comun. Acestea sunt ușor de îngrijit, total nedorite și tolerante la secetă. Puteți planta plante lemnoase mici, subarbusti reduși și ierburi ornamentale în grădina stâncoasă și le puteți combina cu pricepere cu plante cu flori. Florile care se cațără sunt, de asemenea, în locul potrivit în această zonă. Cel mai bine este să aflați online despre plantele individuale de grădină de piatră online sau la centrul local de grădină înainte de a decide asupra soiurilor specifice.

 Vârful Perian arată încântător de frumos în grădina stâncoasă.

saxifrage

  • O grădină stâncoasă necesită puțină întreținere, dar are un impact vizual puternic în întreaga zonă în aer liber

Deoarece fiecare grădină de stâncă este extrem de ușor de întreținut, practic nu trebuie să vă faceți griji cu privire la plantele de acolo. Udarea moderată și fertilizarea sunt bune pentru ei. Cu toate acestea, mai ales primăvara ar trebui să îndepărtați mușchiul și buruienile, astfel încât acestea să nu sufoce florile și tufișurile care tocmai au fost plantate. Grădina stâncoasă este în mare parte ferită de dăunători și boli.

Dar acest lucru vă poate oferi farmecul său natural de luni de zile și poate introduce o anumită doză de dramă în zona dvs. în aer liber. Cel puțin din acest motiv, merită cu siguranță să creezi o grădină stâncoasă, nu-i așa??

Plantele tolerante la secetă și bolovanii aspri sunt parteneri naturali.

Plante tolerante la secetă din grădini stâncoase din piatră

Locația unei grădini de stâncă trebuie aleasă cu atenție.

Creați o grădină de stâncă alegeți cu atenție locația

 Bolovani și conifere alcătuiesc grădina stâncoasă.

Bolovani de conifere alcătuiesc grădina stâncoasă

 Tipurile de flori înflorite creează o dispoziție fericită în grădină,

Florile înflorite din grădina rock creează o dispoziție fericită

 … .. și sunt adevărați atrăgători de ochi afară.

Florile înflorite sunt adevărate atracții în grădina stâncoasă

Oferiți contrast vizual cu plantele de grădină stâncoase potrivite.

Plante de grădină rock

 Urmați sfaturile noastre de specialitate și vă veți bucura de frumoasa dvs. grădină stâncoasă mult timp.

Creați o grădină de stâncă frumoasă folosind sfaturile experților