Măcrișul cu coarne nu este un trifoi norocos. Descoperirea unui pat din el în grădină face doar câțiva grădinari fericiți. Este o buruiană enervantă care poate acoperi suprafețe surprinzător de mari în câteva săptămâni cu păstăi de semințe care explodează și alergători subterani în creștere profundă. Scoaterea acestuia cu greu ajută aici, deoarece rădăcinile sunt încă lipite în solul grădinii. Acest lucru vă poate strica rapid gazonul și patul de flori. Deci, cum poți lupta permanent cu enervantul măcriș din coarne? La urma urmei, nu se pot utiliza erbicide care să deterioreze plantele ornamentale sau utile rămase în grădină. Fondurile pot fi, de asemenea, inofensive pentru copii, animale de companie și alți membri ai gospodăriei sau polenizatori. În articolul de astăzi, am dori să vă prezentăm câteva remedii naturale casnice și ecologice pe care le puteți folosi pentru a combate măcrișul de lemn.

Cornul măcriș poate fi recunoscut imediat prin frunzele sale tipice

Combate măcrișul din lemn cu remedii naturale de casă și metode ecologice

Fapte importante care merită cunoscute despre măcrișul cu coarne

Puteți învinge acest inamic vegetal doar dacă îi cunoașteți natura. Măcrișul cu coarne, mai bine cunoscut din punct de vedere botanic sub numele de Oxalis corniculata, este, de asemenea, cunoscut sub numele de măcrișul cu coarne sau măcrișul cu fructe de corn..

Se poate confunda adesea cu măcrișul de lemn vertical (Oxalis stricta). Deși este similar din punct de vedere vizual cu măcrișul cu coarne, crește în principal ca plantă anuală.

Măcrișul cu coarne este originar din Marea Mediterană și Asia de Sud-Est. Astăzi este răspândit aproape în toată lumea. Când este controlată, această specie de măcriș este adesea utilizată ca plantă ornamentală în grădini de stâncă, paturi de covor sau pur și simplu în ghivece. Soiul atropurpurea este deosebit de atrăgător din punct de vedere vizual, cu frunzișul trifoliat roșu-purpuriu și florile galbene strălucitoare.

După cum puteți vedea deja din nume, măcrișul cu coarne aparține familiei măcrișului din lemn (Oxalidaceae). Multe specii, inclusiv măcrișul de lemn, sunt comestibile, dar conțin acid oxalic și, prin urmare, au un gust extrem de acru. Planta este bogată în vitamina C, iar frunzele sale pot fi folosite pentru a face o băutură asemănătoare limonadei. Similar cu ceaiul, puteți infuza frunze proaspete în apă fierbinte timp de 10 minute, îndulciți infuzia cu puțină miere și savurați-o răcită. De asemenea, puteți adăuga frunze proaspete la salate pentru atracție vizuală.

Știați că măcrișul de cornuș este de fapt comestibil?

Măcrișul cornului combate oxalis în pădure cu remedii naturale casnice și metode ecologice

Are un gust similar cu lămâia și poate fi cultivat chiar și ca cultură

Cornul măcriș folosește remedii naturale de casă și metode ecologice pentru a combate oxalis în salate

În grădină, măcrișul cu coarne este capabil să reziste aproape tuturor condițiilor. Este rezistent la secetă, iubește căldura și poate prospera în soluri extrem de sărace în nutrienți sau alcaline. Indiferent dacă este în plin soare sau la umbră, această plantă se simte bine peste tot. Datorită gustului acru, buruienile sunt rareori atacate de dăunători.

Din păcate, plivirea și extragerea nu ajută în lupta împotriva măcrișului cu coarne. De fapt, acest lucru poate agrava problema, deoarece fructele capsulei se deschid atunci când sunt atinse și aruncă multe semințe mici până la 3 metri în grădină. Semințele minuscule au o textură specială care le permite să se atașeze la multe suprafețe diferite la contact. Acestea pot fi descoperite privind cu atenție îmbrăcămintea, în blana animalului tău, în lamele de tuns, în furtunurile de apă și în ghivecele de plante. Deci, cum poți lupta împotriva măcrișului cu coarne??

Aceste buruieni pot fi introduse în grădina dvs. oricând, oriunde și destul de inconștient

Măcrișul cornului folosește remedii naturale de casă și metode ecologice pentru a combate galbenul de oxali

Lupta cornului cu erbicide naturale

Măcrișul excitat este dificil de controlat cu erbicidele obișnuite de pe piață. Acest lucru se datorează faptului că acestea pot deteriora adesea alte plante din jur. Multe dintre acestea conțin, de asemenea, substanțe chimice care pot fi, de asemenea, periculoase pentru copii, animale de companie sau polenizatori benefici, cum ar fi albinele și fluturii..

Din fericire, în lupta împotriva acestor buruieni plictisitoare, există și câteva alternative la chimie ușor accesibile, sigure, naturale și ecologice. Puteți găsi chiar și multe dintre ele în bucătăria dvs. Cu toate acestea, pentru ca acestea să fie eficiente, trebuie să le aplicați corect. Iată câteva sugestii pentru a controla măcrișul cu coarne și pentru a preveni răspândirea acestuia.

Semințele măcrișului de lemn pot zbura până la 3 metri când sunt atinse de fructul capsulei

Cornul măcrișului combate capsulele de semințe oxalis folosind remedii naturale casnice și metode ecologice

Recunoașteți și distrugeți mai întâi măcrișul cu coarne

Ar trebui să verificați dăunătorii din pajiști și paturi de flori din grădina dvs. cel puțin o dată pe săptămână, Boli și verifică buruienile. Pentru că, la fel ca majoritatea problemelor din viață, măcrișul cu coarne este ușor de luptat în primele etape.

Pur și simplu săpați plantele tinere din pământ, inclusiv întreaga lor rădăcină. Ar trebui să faceți acest lucru înainte ca acestea să înflorească, deoarece numai atunci se formează fructele capsulei, care sunt umplute cu semințe. După ce ați îndepărtat complet buruienile, acoperiți zona cu un strat de mulci organici de cel puțin 5 cm grosime. Acest lucru va împiedica germinarea oricăror potențiale semințe sau plante tinere pe care este posibil să le fi trecut cu vederea.

Aceste buruieni pot fi distruse ușor și rapid când sunt încă tinere

Combaterea măcrișului din lemn cu remedii naturale casnice și metode ecologice Distrugerea oxalilor în grădină

Combate măcrișul de lemn stabilit

Odată stabilit și complet crescut, măcrișul de lemn, așa cum am menționat deja, cu greu poate fi distrus prin plivire și scoaterea acestuia. Aceste remedii casnice vă pot ajuta aici:

Făină de gluten de porumb: Acest produs natural este de fapt un produs secundar care este creat în fabricarea amidonului de porumb. În grădină, glutenul de porumb acționează ca un control al nașterii pentru toate tipurile de semințe, inclusiv cea a măcrișului. Imprastiați o mână de făină peste și în jurul buruienilor, turnați-le bine și lăsați-le să se usuce. Cu toate acestea, nu încercați această strategie până când plantele dvs. ornamentale și utile nu sunt bine stabilite, deoarece glutenul de porumb va distruge și semințele utile.

Puteți găsi făină de gluten de porumb sub formă de pelete în fiecare centru de grădină

Măcrișul cornului folosește remedii naturale de uz casnic și metode ecologice pentru a combate granulele de făină de gluten de porumb

Spray anti-buruieni DIY: Într-o sticlă de pulverizare, amestecați oțet de mere, sare și săpun de vase, agitați bine și pulverizați pe buruienile plictisitoare. Aveți grijă, totuși, deoarece, la fel ca multe alte erbicide naturale, acest spray nu poate face diferența între buruieni și alte plante.

Erbicide specializate: Pentru invaziile minore de buruieni, în timp ce remediile naturale la domiciliu pot fi foarte eficiente în rezolvarea problemei odată pentru totdeauna. Cu toate acestea, dacă grădina dvs. este invadată de cantități mari de măcriș din lemn, atunci erbicidele specializate sunt o soluție mai sensibilă. Majoritatea centrelor mari de grădinărit sau a magazinelor online au acum produse special dezvoltate care distrug în mod specific speciile de măcriș și sunt inofensive pentru gazon, plante ornamentale și utile sau animale.

În unele cazuri, nu vă mai puteți baza doar pe remedii casnice

Combate măcrișul cornului cu remedii naturale casnice și metode ecologice, folosește erbicide într-un mod țintit

Măcrișul cu coarne este o buruiană care necesită mult efort și dăruire din partea ta pentru a fi distrusă definitiv. Poate apărea din nou și din nou în grădină și ar trebui să fie scoasă din pământ devreme.

Tunderea gazonului poate agrava invazia trifoiului

Măcrișul cornului combate oxalis cu remedii naturale casnice și metode ecologice, nu-l distrugeți prin tuns

Cornul măcriș folosește remedii naturale de casă și metode ecologice pentru a combate micile flori galbene