Clusia este un gen mare de arbori și arbuști, aceștia sunt în principal originari din tropice. Există în jur de 150 de specii de Clusia, dar Clusia Rosea este cea mai frecvent cultivată. Acest lucru nu este bineînțeles fără motiv, deoarece acest tip de plantă este relativ ușor de îngrijit și este, de asemenea, perfect ca plantă de casă. Deci, este o plantă populară în ghiveci care se potrivește perfect în casa modernă. Doriți să vă decorați casa cu o frumoasă Clusia Rosea, apoi aflați mai multe despre această plantă remarcabilă și cum să aveți grijă de ea?.

Clusia Rosea – o planta tropicala fabuloasa

Clusia Rosea ghiveci pentru decorarea plantelor element copac autograf

Arborele autograf are frunze groase de culoare verde măslin și flori roz sau albe

Clusia Rosea înflorire a plantei tropicale

Clusia Rosea este încă numită măr balsamic sau copac autograf. Planta se caracterizează prin ramurile sale în creștere orizontală și frunzele de un verde intens care pot atinge o dimensiune de 20 cm. În sălbăticie, Clusia Rosea are tendința de a crește pe alte plante și de a le sugruma. O altă proprietate neobișnuită a acestei plante și a întregului gen al acesteia este că poate absorbi dioxidul de carbon noaptea.

Clusia Rosea mai este numită măr de balsam sau copac cu autograf

Clusia Rosea autograf arbore balsam măr planta în ghiveceClusia Rosea idei de decorare a plantelor în ghiveci autograf arbore de plante

Mărul balsamic are frunze rigide, de culoare verde închis sau de culoare măslinie, care au o lungime de 8 până la 20 cm. Florile sale sunt roz sau albe și au capete lungi de flori vara. Fructele sale sunt mici și verzi, iar când sunt coapte se înnegresc și se deschid pentru a-și dezvălui semințele roșii aprinse. Aceste semințe sunt foarte atractive pentru păsări și speciile de animale mici.

Clusia Rosea este o specie invazivă de plante

Clusia Rosea autograf flori de copaci frunze plante tropicale

Mai jos puteți vedea motivul pentru care această plantă este numită de fapt arborele autograf

Arborele autograf Clusia Rosea lasă grădina botanicăFrunze de copac autograf Clusia Rosea

Cum să crească Clusia Rosea

Așa-numitul copac autograf tinde să se extindă relativ rapid. Prin urmare, trebuie tăiat aproximativ o dată pe an, mai ales primăvara. Acest lucru îl va păstra frumos modelat. Fertilizarea regulată îl va ajuta pe Clusia Rosea să crească pe deplin. În zonele tropicale, mărul balsamic este cultivat în aer liber. Planta este un gard viu excelent din cauza grosimii sale și a cerințelor reduse de întreținere.

Arborele autograf este o plantă de casă ușor de întreținut

Clusia Rosea autograf copac canapea lampă de masă cameră plante balsam măr

În grădină, Clusia Rosea este adesea cultivată ca gard viu

Clusia Rosea grădină plantează copac autograf ca gard viu de gard viu

Condiții de lumină pentru o bună creștere a Clusia Rosea

Soarele plin este cel mai bun, dar Clusia Rosea se poate descurca bine și cu umbra parțială. Dacă prosperă ca plantă de casă, va tolera condiții de lumină moderată. Deci, alegeți o locație de lumină până la umbră parțială, fără lumina directă a soarelui.

Locație – luminos până la umbrit parțial

Clusia Rosea Balsam Apple Autograph Tree

podea

Un sol nisipos, moale și slăbit, cu un drenaj bun este cel mai bun. Ar trebui să fie bogat în materie organică, fertil și amestecat cu o cantitate mică de sol de orhidee.

irigare

Arborele autograf trebuie udat regulat în primul an până când planta a crescut complet. Această specie este destul de rezistentă la secetă, dar nu trebuie să lăsați niciodată solul să se usuce complet.

Temperatura și umiditatea

Clusia Rosea prosperă în condiții calde și tropicale. Planta preferă temperaturi calde cuprinse între 15 și 30 ° C și nu poate tolera temperaturi mai reci sub 10 ° C. Umiditatea ridicată este, de asemenea, una dintre cele mai bune condiții pentru această plantă tropicală.

Planta tropicală poate deveni destul de mare

Clusia Rosea arborele ornamental mare în ghiveci copac autograf

Un astfel de copac autograf mare poate fi o alternativă bună la pomul de Crăciun

Clusia rosea copac ornamental plante de apartament pom de Crăciun

îngrăşământ

Primăvara, vara și toamna, mărul balsam trebuie fertilizat de trei ori pe an. Folosiți un îngrășământ organic și granular. Dacă doriți să vă fertilizați planta de casă mai des, trebuie să utilizați un îngrășământ lichid echilibrat, diluat.

Toxicitate

Păsările mănâncă semințele și sunt un multiplicator major al acestei specii de copaci, dar fructele verzi sunt ușor otrăvitoare, la fel ca și frunzele. Atât fructul, cât și sucul plantei provoacă iritații severe la nivelul stomacului și intestinului, vărsături și diaree atunci când sunt ingerate. Țineți animalele de companie și copii departe de Clusia Rosea. Sucul poate provoca, de asemenea, alergii cutanate la unele persoane. Este o idee bună să purtați mănuși atunci când manipulați planta.

Planta de apartament poate fi frumoasă, dar rețineți că este, de asemenea, otrăvitoare

Clusia Rosea plantă în ghiveci obiecte decorative naturale din lemn de ratan autograf copac

Repot

Datorită creșterii sale rapide, planta tropicală poate adesea să-și supravegheze recipientul. Scoateți rădăcina și așezați-o într-un recipient mai mare care poate ține sistemul rădăcină. Pe măsură ce planta se maturizează, poate deveni prea mare pentru a fi păstrată într-o cadă, cu excepția cazului în care este tăiată bine.

distribuție

Clusia Rosea este un hemi-epifit. Își începe viața ca un epifit care crește pe un alt copac sau pe o altă plantă. Apoi se plantează în pământ când ajunge la el.

Clusia Rosea este un epifit

Arborele autograf Clusia Rosea Frunze Rădăcini ButașiClusia Rosea plante de casă măr de balsam ușor de întreținut

Arborele autograf se poate reproduce relativ ușor din semințe sau butași. Pentru a o propaga prin butași, separați pur și simplu tulpinile și plantați noua plantă în solul cald și umed. Aceasta este o plantă cu creștere rapidă și rezistentă, care este destul de ușor de propagat, mai ales în ghivece de flori.

Măr de balsam ca o plantă mică în ghivece

Clusia Rosea copac autograf tăiere plantă mică în ghiveci

Variante ale arborelui autograf

Clusia Rosea este singurul membru al genului Clusia care prosperă și ca plantă de apartament. Alte specii de Clusia sunt cultivate în grădini botanice. Arborele autograf se comportă similar cu mai multe vițe de sufocare, cum ar fi smochinul strangler (F. aurea) și smochinul cu barbă (F. barbata), dar asemănarea este superficială.

Marul balsam este una dintre cele mai populare plante de interior

Plante de apartament cu balsam de copac cu autograf Clusia Rosea Clusia Rosea autograf cu balsam de mere Arborele autograf Clusia Rosea lasă plante de apartament ușor de întreținut Clusia Rosea copac autograf grădină arbore pitic Clusia Rosea autograf gard gard de gard viuPlanta tropicală Clusia Rosea frunze copac autograf