Când solul se încălzește de la primele raze de soare, pregătirea pentru noul sezon începe în grădină sau pe balcon. Spațiul este făcut pentru sol nou și primele plante pot fi deja semănate. Vrei să începi din nou o grădină de ierburi anul acesta. Ar trebui să prospere mult mai bine, pentru că astăzi am dori să răspundem în detaliu la o întrebare și anume: Care plante medicinale merg bine împreună? Deși toate bucatele și ierburile medicinale sunt destul de ușor de întreținut, există câteva sfaturi și reguli care vă pot fi de ajutor. Ierburile sunt plante, iar plantele au preferințe diferite în ceea ce privește lumina, solul sau umezeala. Când ne putem semăna ierburile cel mai devreme și ce proiect de grădină de plante ar fi potrivit? Doriți să creați un pat de plante sau preferați să construiți un melc de plante medicinale? Pentru unii, grădina de ierburi va fi creată pe balcon și avem, de asemenea, câteva informații pregătite pentru ele.

Care ierburi merg bine împreună? Să salutăm în sfârșit primăvara

care ierburi merg bine împreună

Care ierburi merg bine împreună?

Multe plante cresc rapid și înlocuiesc creșterea altora. Unii au nevoie de mai mult soare, iar alții de mai multă apă. Acum rezumăm totul și facem clar și ușor de conceput grădina de ierburi. Plantele care cresc și prosperă una lângă alta sunt numite „vecini buni”.

De exemplu, dacă vrei cu adevărat să te bucuri de un busuioc puternic, plantă pătrunjel, oregano și rozmarin pe lângă această plantă. Toți nu au nevoie de soare direct și pot tolera mai multă apă.

Indiferent dacă este în grădină sau pe balcon – noul sezon al grădinii necesită mame pământ proaspete 

Ce plante se potrivesc împreună cu proba de sol

În plus față de sărat, lavanda, cimbru și salvie pot crește bine. Toți trei îl pot avea uscat și însorit. Dacă sunteți un fan al mărarului și nu vă puteți sătura niciodată de el, plantați arpagic, chervil și maghiran lângă el. Planta de coriandru pare puțin cam pretențioasă, dar crește bine lângă inger și chilli. În plus față de menta, nici o plantă nu ar trebui să fie însămânțată, deși lavanda se poate înțelege bine cu ea.

Micile preferințe ale plantelor vă vor ajuta să creșteți o grădină de plante splendide 

Ce ierburi merg bine împreună salvie mentă

Ierburi medicinale și design de grădină

Oricine are nevoie de un bun exemplu și chiar de un model pentru grădina sa de plante ar trebui să facă o scurtă călătorie la o mănăstire din apropiere. Medicina mănăstirii are o tradiție îndelungată, iar grădina de ierburi din curtea mănăstirii este adesea cultivată după o schemă similară cu cea de acum mulți ani. De asemenea, puteți utiliza roata de culori ca ghid pentru proiectarea grădinilor.

Grădinăritul are efecte terapeutice, atât pentru adulți, cât și pentru copii

Care ierburi merg împreună cu plante medicinale

Grădina mică de plante din curte sau balcon este, de asemenea, distractivă și plăcută

Ce ierburi se potrivesc bine împreună cu designul grădinii

Rezultatul este colorat și foarte estetic. Puteți începe cu roata obișnuită din plante și puteți adăuga o schemă de culori ideii. În acest fel vă puteți bucura de flori în toate culorile curcubeului. Culorile care sunt una lângă alta se armonizează bine unele cu altele. Dacă vă confruntați, formează contraste puternice.

Adunați „vecinii buni” împreună 

Ce plante se potrivesc bine, împreună cu designul grădinii cu plante medicinale

Dacă vă proiectați grădina după culoare, puteți aștepta cu nerăbdare rezultatele pe tot parcursul anului 

Ce ierburi merg bine împreună nasturtium

Ierburi în culori frumoase

Frunzele verzi din grădină domină. Culoarea are un efect calmant asupra ochilor și favorizează mai multă relaxare. Ierburile care înfloresc în albastru sunt borage și rozmarin. Florile de violet parfumat și cimbru sunt albastru-violet. Desigur, lavanda se potrivește perfect cu schema de culori. Menta și salvia înfloresc în roșu-violet. Dacă sunteți foarte fericit de culoarea roz, ar trebui să plantați o mulțime de maghiran și oregano. Mararul, feniculul și dragostea ne oferă florile lor galben-verzi, iar pălăria de soare, sunătoarea, primula de seară și păpădia strălucesc într-un galben însorit. Florile de soc sunt de culoare albă cremoasă.

Cu cât grădina este mai colorată, cu atât mesele sunt mai sănătoase 

Ce ierburi merg împreună cu catnip

Multe flori sunt de fapt plante medicinale foarte utile și sănătoase

Ce plante merg împreună gălbenele

Chiar dacă aparține copacilor sau tufișurilor, fiecare grădinar pasionat își dorește în grădina lor socul și iasomia. Să ajungem la nuanțele roșu-portocaliu! Aceste culori sunt reprezentate de gălbenele și nasturțium. Balsama de lămâie și cimbru de lămâie înfloresc în verde și alb, încântătoare atât prin culorile lor, cât și prin parfumul lor. Puteți afla mai multe despre efectul de culoare într-unul dintre articolele despre culori.

Grădina de ierburi încântă atât oamenii, cât și albinele prin culorile și mirosurile sale 

Ce plante merg împreună lavandă

Puteți crea cu succes grădina de ierburi pe suprafețe mici și mari 

Care ierburi merg bine una lângă alta

Este posibil ca grădina ornamentală și grădina de ierburi să se îmbine una în alta 

Care ierburi merg împreună. Creați o grădină de ierburi

Ierburi într-un spațiu mic

Mulți dintre noi dorim să deținem și să întreținem o grădină, dar majoritatea ar trebui să se mulțumească doar cu o curte sau un balcon. Nu prea aveți nevoie de o grădină de cabană pentru a cultiva plante cu succes. Multe plante cresc destul de compacte și, prin urmare, sunt potrivite și ca bijuterii atractive și parfumate pentru grădinile mici. Ar trebui să alegeți locul, astfel încât ierburile să fie ușor de întreținut și de cules.

Oricine întreține o grădină de plante poate tăia oricând plante medicinale sănătoase și le poate folosi în bucătărie 

Care plante combină plante medicinale sănătoase

Cu cât o parte a plantei este mai vindecătoare, cu atât înflorirea este mai vizibilă 

Care ierburi merg împreună schwarzkuemmel

Ierburi pe balcon

Ierburile prosperă pe un balcon, mai ales dacă primesc câteva ore de soare pe zi. Cu toate acestea, ierburile de pe balcon trebuie udate mai des comparativ cu cele din grădină.

Cei care se înconjoară cu ierburi sunt oameni fericiți și bogați 

Care ierburi merg împreună plante medicinale uscate

Învață să identifici plantele medicinale și să le aplici într-un mod țintit 

Care ierburi merg împreună oregano

Ierburi în cutii de flori

Ghivecele mici cu ierburi sunt cel mai bine plasate pe coastere și turnate de jos. Substratul din cuve mai mari trebuie să fie întotdeauna umed, dar niciodată păstrat umed. Similar cu sudul Europei, mulți oameni doresc să cultive ierburi în cutii de flori. Ierburile de bucătărie, cum ar fi pătrunjelul, oregano-ul sau arpagicul, pot fi tăiate oricând de la balcon și folosite în bucătărie.

Plantele pot prospera într-un spațiu mic, atâta timp cât primesc puțin soare în timpul zilei 

Care ierburi merg bine împreună grădinărit și plantat

Fiți întotdeauna atenți la ce plantă merge cu ce alta 

Care ierburi merg împreună la lumină și umbră

Ierburi pe verandă sau în curte

Dacă aveți mai mult spațiu disponibil, puteți planta plante parfumate, cum ar fi lavanda, pe o suprafață mai mare. Plantele și plantele prietenoase cu albinele, care nu numai că ne încântă oamenii cu splendoarea lor, sunt ideale pentru curți și verande.

Vă dorim un început bun în noul sezon de grădinărit și tot succesul!

Ce plante merg să mărar împreună

Care ierburi merg bine împreună Creați un pat de plante

Ce plante merg împreună cu mușcată

Care ierburi merg împreună ierburi uscate

Care ierburi merg împreună la umbră

Care ierburi se potrivesc bine cu salvie și marienk'fer

Care ierburi merg împreună Creați un plan de grădină de ierburi

Care ierburi merg bine împreună Creați o grădină de ierburi

Care ierburi merg bine împreună Creați o grădină de ierburi