gard viu plante cires laur laur idei exterior

Împrospătați exteriorul cu plantele de gard viu potrivite

Fiecare grădină este îngrădită. Unii proprietari preferă un gard de grădină din lemn, alții preferă soluții mai elegante precum pereții. Un gard viu făcut din plante verzi poate servi și pentru a vă separa propria grădină. Este ieftin și oferă, de asemenea, un ecran de confidențialitate excelent.

Care arbuști și copaci sunt cei mai buni pentru gardul dvs. de grădină? Vă vom oferi câteva idei despre plantele pe care le-ați putea folosi în grădina dvs..

Creați un exterior frumos, cu un gard viu 

gard viu plante conifere gradina crea idei de gradina frumoase

Dar de ce ar trebui să preferați un gard viu decât gardul de lemn sau peretele grădinii? Din trei motive. În primul rând, nu cheltuiți atâția bani. În plus, acestea sunt o soluție de lungă durată pentru grădina dvs. Și al treilea, dar nu ultimul, gardurile vii sunt un frumos plus decorativ pentru aspectul general al grădinii. Ele reprezintă o tranziție unică de la casă la exterior.

Combinați plantele de gard viu cu copaci

gard viu plante gradina idei de design exterior

Combinați plantele de gard viu cu gardul din lemn

gard viu plante idei de gradina proiecta exterior frumos

Desigur, această variantă are și dezavantajele sale pentru protecția vieții private. Ar trebui să aveți grijă de gard viu cel puțin o dată pe an, astfel încât să arate suficient de bine. În plus, ar trebui să acceptați un anumit timp de așteptare până când plantele verzi cresc suficient de sus și asigură o intimitate completă. Sezonul în care plantați sapa este, de asemenea, important. Dacă faceți acest lucru în toamnă, acestea vor crește mai repede.

Un gard viu condimentează zona exterioară

plante de gard viu idei de design de gradina

Păstrați gardul viu în mod regulat …

Gardurile vii întrețin în mod regulat foarfece

Deci, pare întotdeauna atrăgător

plante de gard viu conifere gard de gard idei de design

Dar cum ar trebui să alegi plantele de gard viu potrivite pentru grădina ta? Avantajul veșnic verde Plante de gard viu este că oferă intimitate pe tot parcursul anului, spre deosebire de plantele de foioase. Dacă doriți să vă păstrați grădina cu un aspect proaspăt pe tot parcursul anului, optați pentru un gard viu făcut din plante veșnic verzi, cum ar fi iedera, cireșul de laur, bușul, aukube și holly. Gardurile din plante de foioase, pe de altă parte, sunt puțin mai frumoase, deoarece florile lor conferă exteriorului un farmec suplimentar.

Gardul viu cu flori oferă exteriorului un aspect minunat

gard viu plante flori idei gradina design frumos exterior

Gard viu Aukube

plante de gard viu aukube gard viu gradina intimitate

Gard viu de cires

gard viu plante forma gradina cires laur laur gard viu

Și ce spuneți despre un gard viu din bambus? Este considerat un element de grădină atractiv, deoarece arată puțin diferit de gardurile vii obișnuite. Prin urmare, grădinile moderne beneficiază în mod deosebit de un astfel de gard viu.

Gard viu fascinant care face grădina mai interesantă

gard viu plante gradina design intimitate protecție idei de grădină

Coniferele sunt o alegere bună pentru grădină dacă doriți să îi oferiți un aspect atrăgător. Tunderea este deosebit de importantă pentru aceasta, astfel încât planta să se dezvolte bine și gardul viu să arate bine în consecință. Un gard viu de conifere conferă zonei exterioare un aspect proaspăt pe tot parcursul anului.

Zona exterioară arată grozav cu un gard viu

plante de gard viu conifere de grădină de gard viu

Ai grijă de aspectul bun al gardului viu

plante gard viu idei de proiectare gradina ingrijire gard viu

Combinația cu piatră de pietriș face ca zona exterioară să pară mai naturală

gard viu plante fag gard viu forma gradina gard de gradina