Acum câteva săptămâni am raportat pe larg despre cum să lupți împotriva afidelor în mod natural. Astăzi am dori să extindem subiectul și să analizăm alte soluții naturale de problemă. Cu aromele lor eterice, plantele de grădină promit că paraziții și dăunătorii vor sta departe de casa sau grădina noastră. Vă prezentăm 10 plante medicinale bine cunoscute și eficiente care alungă în mod natural toate insectele neinvitate din teritoriul nostru fără a ne pune în pericol.

Anumite plante medicinale din grădina dvs. pot ține departe dăunătorii în timp ce întăresc grădina

dăunători plante medicinale lavandă împotriva muștelor

Aceste 10 plante medicinale alungă dăunătorii

De multe ori, când te gândești la dăunători, ai o imagine clară în fața ochilor tăi – imaginea animalelor mici care se târăsc, care apar neinvitate și numeroase în fiecare vară. Totuși, melcii se numără și printre animalele pe care niciun grădinar nu ar dori să le descopere în grădina lor. Distrug lăstarii mai tineri ai plantelor și provoacă daune suplimentare.

Întotdeauna merită să aflați mai multe despre efectele plantelor medicinale

pietricele ierburi medicinale cuisoare lămâie împotriva muștelor și țânțarilor

În gospodărie poți întâlni și gândaci, mai ales în lunile fierbinți. De asemenea, bug-urile de pat și muștele de viță de vie nu sunt neobișnuite în fermele vechi. Prin urmare, ne-am gândit să scriem un alt articol practic pentru dvs. și să vă oferim rezumatul nostru mai jos.

Ierburile de bucătărie înviorează camera și sunt întotdeauna la îndemână în diverse scopuri

păstăi ierburi medicinale menta

1. Brad alb

Deși devine din ce în ce mai frecvent să citim că pădurile de conifere mor, majoritatea coniferelor sunt imune la dăunătorii cunoscuți din grădină. Bradii și pinii suferă de alte boli, despre care nu vorbim astăzi. Cu parfumul lor puternic, țin departe insectele și melcii periculoși.

Dacă aștepți cu nerăbdare mazărea sau salatele proaspete din grădină de mult timp și apoi descoperi nudibranhii sau omizi cu frică, rășina sau uleiul binecunoscutelor conifere te vor ajuta în mod eficient. Diferitele tipuri de afide, acarieni și tot ceea ce altfel nu ai vrea să vezi din nou în grădină pot fi combătute și alungate din grădină de uleiul esențial de brad cu utilizare regulată.

Uleiul de brad este un remediu eficient pentru afide și melci

dăunători ierburi medicinale brad alb

păstăi ierburi medicinale brad alb uleiuri esențiale naturale în mod natural

2. busuioc

Din nou o plantă cu o aromă puternică care poate fi folosită bine în lupta împotriva dăunătorilor. Din nou, este vorba despre uleiuri esențiale care au un efect puternic asupra insectelor nedorite sau a melcilor de grădină. Cu uleiul pur al plantei sau cu tratamentul cu frunzele parfumate, puteți alunga tot felul de afide, muște și, de asemenea, periculoasele nudibranhii din grădină.

Busuiocul de pe pervazul ferestrei din bucătărie ține muștele departe

mazăre plante medicinale busuioc

păstăi plante medicinale busuioc musca

Busuiocul din oală înfrumusețează și înviorează bucătăria 

dăunători ierburi medicinale busuioc împotriva paraziților

Grădinarilor nu le plac nudibranhii

dăunători ierburi medicinale melc de mentă

3. Mentă

Mirosul minunat de mentă nu ne afectează doar gustul și mirosul nervilor. Uleiul de mentă conținut în frunzele de mentă este incomod pentru raci mici, cum ar fi furnici, omizi, purici, molii, păianjeni și chiar muște și le ține permanent departe de casa și grădina dvs. Cel mai simplu lucru este să distribuiți frunzele de mentă în locurile în care puteți vedea furnici, de exemplu. Puteți avea mentă în oală lângă fereastra bucătăriei și astfel limitați zborul muștelor în casă. Uleiul pur de mentă este mult mai bun împotriva puricilor sau moliilor. Aici, suprafețe întregi ar trebui (diluate) pulverizate cu ea și apoi toate încăperile vor mirosi bine pentru o lungă perioadă de timp.

dăunători ierburi medicinale afide de menta

dăunători ierburi medicinale busuioc împotriva muștelor

Dăunători de plante medicinale - urme de omidă

4. lemn de santal

În afară de faptul că lemnul de santal este un ingredient foarte preferat în parfumuri, planta medicinală exotică cu proprietăți și mai utile se popularizează. Aceasta include alungarea afidelor, ceea ce reprezintă o adevărată provocare pentru mulți grădinari. Ați putea fi, de asemenea, uimit de cât de repede se recuperează grădina dvs. din planta parfumată. Și dvs. puteți simți acum echilibrul și echilibrul care intră în viața noastră numai prin parfumul lemnului de santal.

pietricele ierburi medicinale ulei de lemn de santal afânat

dăunători plante medicinale ulei de lemn de santal

dăunători plante medicinale gândac

5. Garoafa

Am scris o mulțime de articole interesante despre cuișoare. Mugurul aromat este unul dintre condimentele cunoscute de Crăciun din bucătărie. Oricine este convins de proprietățile lor poate încerca să lupte cu păduchii cu ei. Medicamentele din farmacie sunt eficiente și scapă de păduchi. Cu parfumul uleiului de cuișoare, totuși, fiecare tratament va fi mult mai plăcut și mai blând.

păstăi ierburi medicinale cuișoare împotriva păduchilor

pietricele ierburi medicinale cuisoare spray

pietricele ierburi medicinale cuisoare lămâie împotriva muștelor și țânțarilor

6. Lavanda

Lavanda este un remediu bun și, mai presus de toate, natural pentru țânțari și molii. Ceea ce poți alunga foarte bine cu el sunt și muștele care nu lipsesc nici o vară. Puteți folosi, de asemenea, planta de lavandă sau uleiul de lavandă împotriva bugilor de pat. Chiar și căpușele te-ar evita dacă sunt protejate de parfumul lavandei.

dăunători plante medicinale lavandă împotriva molii

dăunători plante medicinale lavandă împotriva paraziților

dăunători plante medicinale lavandă împotriva paraziților

dăunători ierburi medicinale lămâie albă împotriva puricilor remedii

7. Patchouli

De fapt, există arome pe care fie le iubești, fie le lasi în pace. Mirosul de paciuli aparține, de asemenea, acestei game. Dacă se întâmplă să ai uleiul sau planta cu tine, nu te mira că nu vei vedea muște sau păianjeni în casă.

dăunători ierburi medicinale paciuli împotriva insectelor

dăunători ierburi medicinale paciuli

8. Cimbru

Am prezentat cimbrul plantei minune în mai multe articole. Astăzi adăugăm la numeroasele proprietăți pozitive ale cimbrului pe care mirosul minunat al plantei ne poate proteja de căpușe. Multe insecte usturătoare evită mirosul de cimbru. Planta poate fi folosită și ca dezinfectant natural.

mazăre plante medicinale cimbru

dăunători ierburi medicinale lămâie albă împotriva dăunătorilor

păstăi ierburi medicinale coș de cimbru

dăunători ierburi medicinale lămâie albă împotriva prevenirii căpușelor

9. Eucalipt

O plantă care vine din sudul îndepărtat și are, de asemenea, arome minunate și uleiuri esențiale este eucaliptul. Uleiul de eucalipt ajută la tuse, toată lumea știe asta. Dar ceea ce ar trebui să știți, mai ales vara, este aversiunea gândacului față de această plantă. Parfumul puternic îți lasă casa fără animale târâtoare nedorite.

dăunători plante medicinale eucalipt

dăunători plante medicinale eucalipt împotriva căpușelor

10. Lemongrass

Citongrass este, de asemenea, ușor de obținut în fiecare magazin asiatic. Prin parfumul plantei sau dacă preferați forma eterică pură, puteți fi siguri că nici țânțarii și nici căpușele nu vă vor deranja vara aceasta.

dăunători ierburi medicinale lămâie albă împotriva căpușelor și țânțarilor

dăunători plante medicinale gândac

Folosind mijloace naturale, puteți alunga dăunătorii din grădină

Este întotdeauna recomandabil să recurgeți la remedii naturale la domiciliu, chiar dacă controlul sau respingerea unor vizitatori ai grădinii poate fi puțin întârziată. Există multe motive pentru aceasta. Cele mai importante dintre acestea sunt că plantele infectate nu suferă și nici nu poate exista un pericol suplimentar pentru oameni sau animale.

Multe dintre preparatele cumpărate sunt foarte eficiente și eficiente imediat, dar sunt și foarte agresive și pot provoca daune suplimentare plantei deja slăbite. De asemenea, tratamentul chimic nu este întotdeauna cel mai bun pentru copiii care se joacă în grădină sau pentru părinții lor.

Sperăm că v-am îmbogățit din nou cu contribuția noastră și vă dorim o vară plăcută în viitor!

dăunători plante medicinale melc gol

dăunători, plante medicinale, omizi ca plantele tinere

dăunători ierburi medicinale țânțari lavandă

dăunători ierburi medicinale omidă

dăunători ierburi medicinale lemn de santal