Finns det verkligen något bättre än att njuta av en tidig kväll och en lång solig dag utomhus i gott sällskap? Packa picknickkorgen på cykeln och jet bort från staden med vänner?

Du kan picknick när som helst på dagen eller natten, där du mår bra och laddas med positiva tankar. Det du tar med dig till picknicken ska bara vara det absolut nödvändigaste, som också är lätt att transportera. Åtminstone lite lätt sommarmat borde finnas på din picknickfilt.

picknickidéer recept fritidsplanering picknick ensam

I dagens artikel vill vi dela 11 picknickidéer och recept med dig och titta på möjligheterna till var och hur du ska picknicka och vad du ska tänka på.

picknickidéer recept fritidsplanering fingermatrecept

Picknickidéer och platser

Du kan också picknick i parken bakom universitetet, men ju längre du kör utanför staden, desto mer regenerativ kan upplevelsen vara. Det som är viktigt vid en picknick är njutning och glädjen att ha en påtaglig kontakt med naturen.

picknickidéer recept fritidsplanering okulere

picknickidéer recept fritidsplanering picknickfilt picknickrecept

1) Med cykel

Du cyklar till en lämplig äng på det klassiska sättet. Du kan bara ta med dig några saker, så en cykelkorg, cykelvagn eller en är idealisk i detta fall Picknickryggsäck bra på.

picknickidéer recept fritidsplanering picknickväska

2) På stranden

Även om det låter väldigt romantiskt och magiskt, är stranden inte en trevlig plats om du väljer den för en picknick. Om du förbereder en romantisk överraskning, håll dina tankar långt från stranden. Argumenten mot det är bara två – vinden och den fina sanden, som plötsligt sprider sig överallt och förstör din mat och dryck.

picknickidéer recept fritidsplanering vid vattnet

3) I bergen

Bergen är naturligtvis underbara och naturen förtrollar dig, men särskilt här bör du vara mycket försiktig med solen och välja en skuggig plats för picknicken och se till att bära en solhatt. I många bergsområden finns fina picknickområden med underbar utsikt.

picknickidéer recept fritidsplanering resegrupp

4) Vid floden

Att titta på vattnet och drömma är alltid bra, oavsett om du ska ha en picknick på Rhen eller någonstans i skogen. I Harzen, till exempel, hittar du jungfruliga skogar och vattendrag med kristallklart vatten, där du kan få den länge drömda avkopplingen.

picknickidéer recept fritidsplanering picknick på vatten

5) I parken

Många stadsbarn föredrar picknick i stadsparker. Det finns också bra grillalternativ här och du träffar vänner och bekanta som det roliga bara kan öka med.

picknickidéer recept fritidsplanering amsterdam

picknickidéer recept fritidsplanering central park

7) På taket

Bristen på plats i många stora städer skapar nya trädgårdar och timeout-utrymmen på taken på parkeringshusen i flera våningar i stadens centrum. En terrass med utsikt över stadens tak är också en cool picknickplats.

picknickidéer recept fritidsplanering chilla ute på taket

8) I utkanten

Bortsett från utsikten är en picknick i utkanten med fantastisk utsikt över storstadens silhuett ganska urban och alternativ. Du har freden och den friska landluften och ändå är du inte alltför långt borta från din välbekanta civilisation.

picknickidéer recept fritidsplanering san francisco

9) Vad man ska tänka på?

När du picknickar utomhus kan du enkelt stöta på olika insektsarter, inklusive myggor, getingar eller till och med fästingar. Av denna anledning kan du bara vara försiktig och få en insektsmedel från apoteket. Annars kan du förvänta dig många buggar och myror som har luktat din mat på långt håll.

picknickidéer recept fritidsplanering fingermatrecept

10) Mat och dryck som är bra för en picknick

Du hittar bifogade sommarrecept som är enkla att förbereda och ta med dig på en picknick. Men det är bra att tänka på en hälsosam matsmältning och att ta med sig frukt beroende på årstid och panerat bröd. Många av de välkända fingermatsrecepten är väl lämpade för picknick i naturen.

picknickidéer recept fritidsplanering picknickkorg

picknickidéer recept fritidspicknick i trädgården

picknickidéer recept fritidsplanering picknickkorg2

11) Gör picknickrecept själv

Hemmagjorda pålägg och dips är en rekommenderad och enkel delikatess som passar perfekt till säsongens grönsakspinnar och färskt bröd. En fin ost skulle vara ett måste om du vill njuta av fritiden med ett glas vin. En avkopplande eftermiddag inkluderar naturligtvis kaffe och kaka. Färsk frukt och drycker som kyls så bra som möjligt bör också finnas på din picknicklista.

picknickidéer

sommarsallad picknickidéer fyllda bröd

picknickidéer recept fritidsplanering

picknickidéer recept fritidsplanering lättare måltider