påskägg-naturfärg-grönsaksfond

Färga påskägg naturligt – använd livsmedelssäkra färgämnen

Påskdagarna närmar sig och vårt festhumör växer. Denna vackra vårfestival är i harmoni med den väckande naturen och återspeglar dess naturliga färger. Kanske färgar vi inte äggen av misstag, men vi vet till och med varför?

Färgglada påskägg är helt enkelt en del av påsken och ingen frågar varför. Det är en gammal sed som vi tycker om och som vi gärna upprepar varje år.

När Stilla veckan kommer måste vi vara redo att måla ägg, för vi får bara färga dem på torsdag eller lördag. Så det beslut vi ska ta är: Hur färgar vi påskäggen i år. Vanligtvis gör vi det som varje föregående år, men har du inte tröttnat på de konstgjorda färgerna som gör att ägget färgas tillsammans med äggviten? Prova något annat den här gången. Vet du att du har Att färga påskägg naturligt skulle kunna?

Naturlig färg från växter och kryddor

Färga påskägg naturligt

För detta ändamål bör du göra ett färgat brygg som färgar dina hårdkokta påskägg i önskad nyans.

Du kan göra följande: Innan du lägger äggen i kastrullen för att koka, rengör dem med ättika vatten så att äggen får färgen bättre senare. Koka sedan äggen i fem till nio minuter, efter önskemål.

Under tiden måste du ha förberett det färgade brygget för att lägga äggen i det medan det fortfarande är varmt. En halvtimme bör räcka för att du ska få en fin, stark färg som resultat.

Det är väldigt lätt att göra ett färgat brygg. Blötlägg önskade krossade växter, kryddor eller blad i vattnet och låt dem koka ner. Filtrera sedan bryggen genom en sil och du har ofarliga färgämnen som du kan använda din Att färga påskägg naturligt burk. Det är så enkelt.

Färg det första ägget rött

påskägg färgar naturligt grönsaksbuljong rödbetor rosa rött

Självklart börjar vi med den röda färgen. Men hur görs den rödfärgade brygden??

För de rödaktiga nyanserna behöver du rödbeta bäst.

Blanda två glas vatten med två glas riven rödbetor och låt dem koka upp.

Skapa färsk, naturlig färgning själv

påskägg färgar naturligt korkuma gult grönsaksfond

Du kan skapa den gula färgen med kryddorna gurkmeja. Två glas vatten och en matsked gurkmeja är allt du behöver.

Samla skal av rödlök

Färga påskägg naturligt, grönsaksfond, rödlökskal

Du behöver skal av rödlök för att skapa en orange-röd / brun nyans. Tre glas lökskinn hälls med vatten och kokas naturligtvis sedan ner.

Tror du att lökskinn är värdelösa?

påskägg naturlig färg grönsaksbuljong lökskal apelsin

Du får en stark apelsin med vanliga lökskal. Här är förhållandet mellan fem glas vatten och två glas skal (eller rivna morötter).

Rödkål till sallad eller grönsaksfond?

Påskägg färgar naturligt grönsaksfond rödkål

Med rödkål kan du färga de snövit äggen i blått / lila och de mörkare äggen i en grön nyans. Tre glas rödkål hälls rikligt med vatten och voila, dina påskägg är naturligt färgade!

Du har säkert redan lagt märke till principen för färgning. Du kan också prova andra växter som spenat, persilja, svarta vinbär, fläder (även juice) eller vad du än kan tänka dig. Vi önskar dig mycket nöje och njut av den vackraste vårfestivalen genom att dekorera din lägenhet på ett originellt sätt.