grå som trendfärg eklektisk och mysig med öppen spis

Grått som trendfärg – varför du absolut måste måla om dina väggar

Grått är tillbaka i trenden. Färgen ligger i framkant och driver sina konkurrenter i bakgrunden – taupe, beige och elfenben. Grått är det absoluta måste för din inredning – coolt, modernt och samtidigt tidlöst och klassiskt. Grå är kameleonen bland färgerna – den anpassar sig perfekt till varje design, humör och interiör.

Stark grå med en lyxig touch

grå som trendfärg, pälsmatta, zebra och pälsfilt

Enligt färgernas psykologi betyder grått lugn och balans. Det är tyst och säkert å ena sidan och praktiskt, enkelt och gediget å andra sidan. Denna harmoniska sammanslagning mellan svart och vitt är helt enkelt drottningen av neutrala färger. Varför inte bara använda den oftare?

Enkelt och elegant

grå som trendfärg, eleganta taklampor av stål och glas

Glänsande ljusgrått för en subtil atmosfär i vardagsrummet

grått som trendfärgat ljuskrona runt bord

Även om grått inte sällan förknippas med mörka regnmoln, är denna färgnyans i inredningen allt annat än dyster och trist. Som den perfekta bakgrunden för varje livsstil och varje möbeldesign går grå bra med många färska toner som rosa, blått, violett och citrus.

En varmare nyans i sovrummet

grå som trendfärgad ljuskrona av fyrkantig glaspall i läder

Grå har ett otroligt brett spektrum av färger från avslappnad elegans till sofistikerad lyx. De ljusare nyanserna har en känslig, feminin touch, medan de mörkare ser mer maskulina ut. Så, kombinera olika grå nyanser för en original, flerskiktad effekt.

Shabby chic i grått

grå som trendfärgen naturstenväggar i vitt

Grått är inte bara grått. Gråar är mycket komplexa och har ibland undertoner som rosa, blått, lavendel och grönt som tillför huvudfärgen extra energi och dynamik. Vissa gråtoner påminner om de gamla europeiska katedralerna och ger rummet en historisk, stram känsla. Andra gråtoner har däremot en modern och ofta till och med industriell karaktär.

En perfekt kontrast

grå som trendfärg körsbärsträ parkett elegant vit fåtölj

Med grå kan du helt enkelt vara i trend och fortfarande känna dig annorlunda och inte “som alla andra”. Bland de många nyanser av grått kan du hitta precis den som passar bäst för din stil och karaktär.

Kom igång nu och titta igen på de fantastiska idéerna som presenteras här!

Trämöblernas varma utseende ger den strama gråa lättheten och sofistiken

grå är trendfärgen för takhöga fönster

Manlig atmosfär med en feminin touch i rosa

grå som en trendfärg optisk bredd genom speglar

Lavendeltoner och retromöbler

grå som en trendig färg, färgglad, rolig affisch

Mörkröd för mer dynamik

grå som trendfärgen smidesjärnssäng och mörkröda ljus