rött kök bakvägg kylskåp handfat tegelväggUnder den senaste veckan har vi tittat på några fantastiska gröna kökstänk. Idag vi pratar om en annan fet nyans: red.

Egentligen kan det ibland vara svårt att arbeta med den här nyansen, särskilt när det gäller superljusa och meningsfulla nyanser. De har kombinerats med många andra prickiga färger och element.

Effekten du uppnår kan ibland vara överväldigande och skrämmande.

Nyckeln till detta är att använda effekten av den röda färgen lite för långt. På grund av detta är köket en idealisk plats att lägga till en touch av röd färg.

Kolla in de 15 förtjusande exemplen nedan och jag är nästan säker på att du hittar din väg till ett eller flera. Jag menar både relevant information i samband med användningen av den röda färgen och de specifika detaljer som du kan integrera i ditt kök.

Glasmosaik

rött kök bakvägg

rött kök bakvägg mosaik kakel trä köksskåp

De är vackra och ger glans till detta moderna ljusa kök. Rött harmonierar underbart med trätonerna, liksom med den vita ytan och den krispiga nyansen i taket.

Bakväggen är från Crimson Blend från Hakatai.

Glasmosaik –2

rött kök splashback mosaikplattor hängande lampor trä tak

I detta fall användes linjära tegelformade stenar istället för rutor. De röda fläckarna överensstämmer med de hängande lamporna ovanför kökshalvön. Det senare bidrar därför till en plötslig effekt. En blandning av färger används för bakväggen, inte bara en enda nyans. Bakväggen verkar mindre monokromatisk och därför mer modern. Det verkar fungera som en länk mellan olika stilar.

Här kan du se färgerna på Ann Sacks -växten.

Dubbelglasade plattor i rött

rött kök bakvägg mosaikplattor vita möbler

Gillar du det här köket som har en garageport? Det är så mycket naturligt ljus under dagen! Du kan verkligen modigt och generöst designa köket. Detta beror på känslan av riklig belysning i rummet, som orsakas av tillströmningen av ljus från fönstret under dagen och rummets industriella karaktär på kvällen. Plattorna här visar dubbelglas. De är mellan 5 och 10 cm djupa och har en färgstark yta. Detta skapar ett enkelt mosaikutseende och ett underpass-liknande format.

Typen av kakel här kallas Glaze Paprika och är tillverkad av Heath Ceramics

rött kök bakvägg mosaik kakel kök ö diskbänk

  1. 3D -plattor

Jag älskar denna typ av kakel och exemplet här är en av mina favoriter. Nischer och andra fördjupningar kommer säkert att kräva lite mer ansträngning för att städa upp. Men enligt min mening lönar det sig genom WOW -effekten.

Bakmålat glas

rött kök bakvägg mosaikplattor inbyggt köksskåp

Men här är ett exempel på människor som föredrar att hålla saker enkla när det gäller städning. Vi har också att göra med en lösning som DIY -entusiaster kommer att gilla mycket. Var noga med att leta efter en lämplig och erfaren installatör som hjälper dig att skapa skräddarsydda glasväggar i glas.

Bakvägg: För ett liknande utseende, kolla in Benjamin Moores Caliente.

Ryggmålat glas – variant 2

Här kan du se ett annat underbart exempel: Aura -glas av Ann Sack. Detta material kan köpas i många olika storlekar. 10 till 20 cm finns i sexkantarna i olika storlekar och du kan också köpa hela ytor som sträcker sig mellan 60 och 100 cm.

Bakvägg i skimrande röd färg genom små bitar av mosaik

rött kök bakvägg köksstol klädd i läder

Du kan uppnå utseendet på en massiv glasvägg med glasmosaikens skimrande textur. Du kan göra det med dessa plattor i små format. Den stora väggen skimrar och lägger till glans i det eleganta köket.

  1. Skimrande bakvägg i ett neutralt kök

Här ser vi en annan version av Artistik Tile brickor. Jag gillar hur kökspaletten har hållits riktigt ljus, sval och naturlig. Så den varma och skimrande bakväggen tar en central plats.

På bilden: Modular Gloss Mosaic in Red Hot Mamma Miles av Artistic Tile

rött kök splashback mosaikplattor sjunker blommor raffinerade

  1. Lek med dimensioner

Jag rekommenderar att du spelar med de olika skalorna. För det finns så många alternativ som faller utöver det vanliga.

Gå stort

rött kök bakvägg, släta kakel, glänsande belysning

Gå generöst genom undergångsplattorna. Ser inte dessa plattor skarpa ut här inne i köket?

I exemplet här: Mekongplattor i originalstil

Ovanliga former

röd kök tillbaka kakel vintage hängande kastruller

Vem säger egentligen att bakväggen måste vara rektangulär? Dessa plattor här visar en mer organisk, rund form. Detta ger dig en vintage stil.

På bilden här kan du se brickorna från Health Ceramic

rött kök bakvägg kylskåp handfat tegelvägg

  1. Ovanliga former – variant 2

Jag gillar de oregelbundna, slumpmässiga och kantiga formerna, liksom den subtila färgvariationen mellan de olika bitarna. De kräver tjocka murbruk. Så designa allt enligt tillverkarens riktlinjer för en felfri effekt.

På bilden: Trento Damasco keramiska mosaikplattor av Porcelanosa

rött kök bakvägg handfat golv trä kylskåp

  1. Genomskinlig glasmosaik

Dessa plattor skulle fungera fantastiskt med olika designstilar. Du kan välja mellan både traditionella och moderna stilar. Du kan också använda en bra mängd organisk röd färg. Detta skapar en underbar harmoni med trägolvet och skåpen av detta material.

På bilden här: Tessera glasmosaikplattor i rött # 077 Iriserande av Oceanside Glasstile

rött kök bakvägg, släta kakel, tallrikshyllor

  1. Glasstav – 2

En så cool lösning i röd färg, eller hur? Du har en så magisk, modern twist. En vertikal eller horisontell design kan uppnås. I det här fallet togs beslutet för den första varianten och fick taket att se högre ut.

Glasstav – 3

rött kök bak vägg kakel fönster dagsljus handfat

Här är ett annat exempel på en vackert färgad linjär mosaik. Den vita murbruk hjälper till att denna bakvägg harmonierar bra med den vita ytan.