Confort optim de somn, un aspect regal și la un preț rezonabil? Da, este posibil: cu paturi cu arcuri de înaltă calitate! Deși acest tip de pat s-a mutat în dormitoarele noastre germane pentru o perioadă relativ scurtă de timp, este în tendință de mai bine de un secol, în special în SUA și țările scandinave. Nu degeaba un pat cu arcuri se numește și pat american sau pat continental. Dar ce este oricum un pat cu arcuri? Din ce este făcut? Ar trebui să alegi un pat ca acesta și de ce? Toate aceste întrebări sunt examinate mai jos…

Cum sunt construite de fapt paturile cu arcuri?

În principiu, există diferența principală între un pat cu arcuri și unul convențional, "normal" Pat în care primul îi lipsește cadrul cu lamele. Paturile cu arcuri au o structură complet diferită. Acestea sunt construite în trei straturi. În partea de jos este așa-numitul arc arc cu suspensia corespunzătoare. Salteaua propriu-zisă, cunoscută și sub numele de saltea de sus, se află apoi deasupra. Și stratul superior este de obicei salteaua topper sau topper pe scurt. Aceasta este mai caracteristică variantei patului cu arcuri scandinave. De ce ai nevoie chiar de trei schimburi? Și ce ar trebui să luați în considerare atunci când cumpărați paturi cu arcuri?

saltea ergonomică pat arc arc

Arcul cutiei: cadrul patului arcului

În cel mai bun caz, arcul cutiei este realizat din lemn masiv, iar suspensia propriu-zisă constă din arcuri Bonell sau arcuri de buzunar cu butoi. Ambele suspensii au o elasticitate punctuală destul de bună și asigură un confort optim. Cu toate acestea, arcurile cu buzunar sunt recomandate în special persoanelor mai grele sau celor care își schimbă frecvent poziția de dormit. În plus, circulația aerului și egalizarea temperaturii sunt mult mai bune cu acest tip de suspensie și acest lucru creează un mediu de somn plăcut și sănătos în pat. Atunci când vă cumpărați patul cu arcuri, trebuie să încercați întotdeauna să separați grâul de pleavă și să obțineți de fapt un pat cu suspensie cu arcuri. Pentru că, din păcate, există uneori pe piață astfel de paturi cu arcuri simulate care sunt construite doar în acest fel.

Salteaua cu arcuri

La fel ca în majoritatea saltelelor convenționale, saltelele propriu-zise sunt fabricate din izvor interior. Acestea se mai numesc saltele cu arc de buzunar. Este recomandabil să optați pentru o suspensie din arcuri de buzunar cu butoi. Aceasta are avantajele menționate mai sus și este, de asemenea, mai durabilă în comparație cu alte suspensii. Desigur, numărul arcurilor metalice este de o importanță fundamentală într-o saltea cu pat arc. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine. În segmentul de preț mediu, un număr de arcuri de aproximativ 450 este absolut bine și pentru saltelele de înaltă calitate ar trebui să vă așteptați la aproximativ 1000 sau mai multe arcuri cu buzunar. Miezul arcului este, de asemenea, acoperit cu polieter sau spumă rece. Saltelele cu arcuri cu capac de spumă rece, care au și un nucleu cu arc de buzunar în 7 zone, sunt printre cele mai bune și mai confortabile din această zonă.

pat velda box spring versus model gri culoare

Topperul

Pe deasupra vine salteaua topper. De obicei, aceasta are o grosime de aproximativ opt până la zece centimetri și constă din spumă rece sau de viscoză. Unii producători, de asemenea, le place să folosească latex de înaltă calitate. Topperul trebuie adaptat exact la salteaua superioară, astfel încât să poată duce la un confort și mai bun la culcare. Această a treia saltea cu pat arc are deja o serie de avantaje. Protejează salteaua cu arcuri, îmbunătățește climatul de somn și ascunde fisura inconfortabilă care apare între două saltele individuale în patul dublu.

Sfat suplimentar:

O caracteristică importantă a paturilor cu arcuri originale, de bună calitate și originale sunt picioarele. Acestea ar trebui să fie acolo pentru a asigura o ventilație optimă a patului. Se aplică următoarea regulă: un pat cu arcuri fără picioare nu este un pat real cu arcuri!

Avantajele și dezavantajele patului cu arcuri

Ce altceva ar trebui să faci? la alegerea patului potrivit cu arcuri îngrijorări? Ce vorbește în favoarea și ce contra unei achiziții? Să aruncăm o privire mai atentă împreună!

avantaje

  • Înălțimea specială de intrare de 60-70 cm (perfectă și pentru persoanele în vârstă și persoanele cu probleme de spate)
  • Efectul pompei în salteaua cu miez de arc (este cauzat de mișcările corpului persoanei înclinate și asigură un schimb regulat de aer)
  • Reglare bună a căldurii (creează un mediu de somn confortabil și cald)
  • Aspectul demn (aspect opulent regal în dormitor)

dezavantaj

  • Dimensiunea patului îl face voluminos și relativ dificil de manevrat la transport
  • Cu unele modele, saltelele sunt mai dificil de înlocuit
  • Saltelele trebuie întoarse mai des decât cu paturile convenționale, deoarece sunt prea apropiate

pat cu arcuri de lux covor alb adânc în dormitor

Concluzie:

Paturile cu arcuri sunt printre cele mai populare și mai populare sisteme de dormit din întreaga lume și sunt cu siguranță recomandate. Ar trebui să luați în considerare câteva aspecte atunci când cumpărați și cu siguranță să vă ocupați suficient timp. Ca și în cazul tuturor celorlalte paturi, este de la sine înțeles că întinderea la încercare este o necesitate absolută – la fel ca sfaturile extinse ale experților.

Scufundați-vă în lumea diversă a luxului luxos de somn, de exemplu cu Paturi cu arcuri de la Betten-Anthon. Și aflați singur ce pat cu arcuri este perfect pentru dvs.!

     pat cu arcuri metropolitane velda pentru confort optim de somn