Vill du ge ditt matbord en handgjord och festlig touch på juldagen? Vi har satt ihop ett enkelt men effektivt syprojekt för dig nedan som gör det enkelt för dig att imponera på dina släktingar och vänner. Följ bara steg-för-steg-instruktionerna nedan och lär dig hur du kan skapa dessa vackra julbestickpåsar själv.

Sy själv bestickpåsar till jul

Festliga bestickpåsar till jul syr du själv bordet

Komplettera dina festliga bordsdekorationer till jul med matchande bestickpåsar som du kan sy själv på nolltid alls. Har du aldrig sytt en bestickficka? Det här är inget problem. Detta är faktiskt ett mycket enkelt syprojekt och kräver inga djupgående sömnkunskaper. Våga bara göra det och njut av den kreativa processen!

Överraska dina gäster med bestickpåsar som du själv har sytt

Hur man själv syr festliga bestickpåsar till jul

Sy själv bestickpåsar till jul

Till vårt DIY -projekt har vi valt bomullstyg med julmotiv. Valet av tyg beror helt på dina preferenser. Till exempel kan du välja ett enfärgat tyg som passar bra till en annan semesterdag. Oavsett tillfälle är en vacker bestickväska alltid ett bra komplement till ett festligt bord. Menar inte det?

För mer julstämning

Sy själv festliga bestickpåsar till jul i rött och vitt

Att sy en bestickpåse är faktiskt en vind! Detta är det perfekta projektet för nybörjare, men dessa bestickpåsar ser så professionella, eleganta och snygga ut att ingen av dina gäster kommer att misstänka att dessa är handgjorda.

Vad behöver du:

 • 2 A4 -ark
 • penna
 • linjal
 • Papper sax
 • 2 tyger med julmotiv
 • Sy sax
 • Tråd för sömnad
 • Stift
 • Måttband
 • symaskin
 • Järn

Steg-för-steg-instruktioner:

Steg 1

För att skapa dina schabloner, klipp ut två rektanglar av papper som mäter 28 cm x 14 cm. På en av rektanglarna underifrån, markera 9,5 cm på ena långkanten och 17 cm på den andra långkanten. Anslut dessa två punkter med en diagonal streckad linje och använd sedan den linjen för att rita en krökt linje som förbinder de två punkterna. Klipp längs den böjda linjen för att skapa din andra stencildel.

Skapa först ditt symönster

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen steg-för-steg-instruktionsmall

Steg 2:

Klipp en stor rektangel från var och en av dina tyger och 2 små rektanglar, en till vänster och en till höger – som visas på bilden nedan. Du kan göra detta genom att vända pappersmallen. Du bör ha 6 tygbitar totalt – alltså 2 av varje form.

Skär sedan tyget

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen Steg-för-steg-instruktioner Steg 1

Steg 3:

Placera två små rektanglar med en krökt kant med rätsidorna ihop och sy ihop dem med en sömsmån på en centimeter – så bara längs den böjda kanten. Skär sedan ner.

Börja sy

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen Steg-för-steg-instruktioner Steg2

Vänd tygbitarna så att de högra sidorna nu är på utsidan och stryk sömmen du just sytt platt. Upprepa processen med de andra två små rektanglarna med böjda kanter.

Vänd dig om och fortsätt …

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen Steg-för-steg-instruktioner Step3

Steg 4:

Lägg de sydda tygbitarna med böjda kanter mot varandra så att de överlappar varandra. Dessa måste matcha kanterna på det större rektangulära tygstycket perfekt – som visas på bilden nedan. Stift dem och sy ihop dem med en sömsmån på 0,5 cm.

Sy ihop alla tygbitarna

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen Steg-för-steg-instruktioner Steg4

Nu sys dessa delar ihop ordentligt

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen Steg-för-steg-instruktioner Steg 5

Steg 5:

Placera båda stora rektanglarna med rätsidan så att båda små böjda tygbitarna finns kvar emellan. Fäst dessa på plats och sy ihop dem med en sömsmån på 1 cm. Lämna en öppning på cirka 8 cm vid överkanten. Klipp av hörnen och sömsmånen och vänd på bestickfickan. För att sy klart detta, sy öppningen.

Lägg den sista tygbiten till höger och sy runt med en sömsmån på en centimeter

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen steg-för-steg-instruktioner steg6

Lämna en öppning, vänd bestickfickan och sy ihop öppningen

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen Steg-för-steg-instruktioner Steg 7

Din första bestickficka är nu helt klar. Upprepa sedan hela processen tills du har en bestickpåse för var och en av dina gäster. Glöm inte att sy en bestickpåse till dig själv. Ha kul och duka ditt festliga julbord. Vi önskar dig en God Jul!

Ta en titt på följande julbestickpåsar …

Sy dina egna festliga bestickpåsar till julstickad bestickväska

Dra ny inspiration och skapa dina egna bordsdekorationer till jul!

Festliga bestickpåsar till jul sy dina egna mönster

Ta reda på hur du också kan vika julgransservetter

Sy dina egna festliga bestickpåsar för julborddekorationer Röd Akyente syr dina egna festliga bestickpåsar till jul Röda strumpor syr dina egna festliga bestickpåsar till jul Sy dina egna festliga bestickpåsar till julen Santa Klaus Festliga bestickpåsar till jul syr strumpor själv Sy ditt eget julgransmönster till festliga bestickpåsar Sy dina egna festliga bestickpåsar till julgran i rött Sy dina egna festliga bestickpåsar till julhatt

Sy själv festliga bestickpåsar till jul, skandinavisk stil Sy dina egna festliga bestickpåsar till jul Sy själv festliga bestickpåsar till jul