Att hålla ordning är ofta ett problem när rätt organisationsmedel saknas och rätt plats för kläder, böcker och liknande helt enkelt inte kan hittas. Lådor och andra sorteringsredskap brukar också kosta mycket pengar. Vi har sammanställt några idéer för att göra städningen lite enklare.

Hårklämmor och hårband kan ha sin plats vid dörren i framtiden. De är tydligt placerade på dörrbladet och kommer att hittas där igen och igen senare. Dra helt enkelt hårbanden på kasserade duschdraperiringar – dessa kan öppnas på ett ställe – häng sedan allt på en tidigare limmad krok. För hårspännen, fäst helt enkelt färgade band på dörren (lim den övre änden med tejp) och fäst hårspännen på dem.

Spara utrymme genom att hänga hattar på väggen

Klädhängare kan omvandlas perfekt som hållare för slipsar. Fäst också bortkastade duschdraperiringar på klädhängaren. En slips kan nu hängas per ring. Fästet kan sedan lätt försvinna i väggskåpet. Detta är perfekt för ordnade, no-nonsense män som bankirer eller aktieproffs. (De som vill bli det kan hitta ytterligare jämförelser av mäklare under onlinebroker.net.)

Med nyss nämnda klädhängare kan även tankskjortor eller underkläder sorteras och stuvas undan väldigt enkelt. Samma princip kan uppnås med gardinstänger. Till exempel kan du hänga hela smyckesamlingen, bälten och väskor eller halsdukar snyggt på den.

DIY idé med galge

Gardinstängerna är också ett perfekt sätt att förvara vävda band, washi -band, presentband etc. i hantverket eller syrummet. Stången behöver bara vara tillräckligt tunn för att dra banden. Pluspunkten är: du behöver inte ens ta av rullarna för att dra bort tejpen.

Tennburkar eller glas är alltid mycket populära för att lagra eller samla något. Målade och märkta på brädor eller fästa på en remsa på väggen, de förvarar kryddor, pennor, hantverksmaterial, barnleksaker, sminkredskap och liknande. Smycken kan också sorteras efter tema eller färg. Detta gör det mycket lättare att hitta rätt tillbehör på morgonen.

målade glasögon diy hantverk idéer badrummet

Trådmagasinfiler är ett riktigt alternativ i köket när det gäller att lagra lök och potatis. Fördelen är: genom trådnätet kan du snabbt se när utbudet börjar ta slut och måste köpas igen.

Färgglada tidningsfiler är också en rolig lösning för att snyggt förvara platta skor, tofflor, flipperspel eller tofflor. Du kan stå på skohållaren, så att du alltid har skorna redo att lämna och undviker att de “sprider sig” i området.

Det finns otaliga sätt att skapa egna sorteringshjälpmedel och lagringssystem för lite pengar. Internet erbjuder en nästan oändlig idékälla. Senast nästa vårstädning erbjuder möjlighet att skapa utrymme.

DIY idéer med målade plåtburkar och tyg