Bilder är en av favoritminnen. Oavsett om ansikten, landskap eller vissa element – allt kan förevigas i ett foto. Tidigare endast möjligt på papper, nuförtiden är moderna bilder nästan uteslutande tillgängliga i digital form och i en mycket hög upplösning, för tillfället. Lika perfekt och snabbt som den innovativa tekniken är, då och då längtar du efter lite nostalgi och inbromsning. Och bredvid skärmen och smarttelefonens display vill vi känna igen den släta strukturen av papper, tyg eller trä igen.

Ett bra sätt att göra detta i samband med foton är med en fantastisk DIY -teknik som den här. Med det kan du överföra valfritt foto till trä och till och med göra en hel fotovägg själv. Samma överföringsteknik är också superenkel att använda med skärmar. Det påminner alldeles för mycket om den populära decoupage -tekniken, bara foton används här istället för servetter. Ta reda på exakt hur du gör detta nedan!

Foto överfört till trä för en extra dos nostalgi

foto överfört till träidé

Överföra ett foto till trä: instruktionerna

Du hittar materialet du behöver i en välsorterad hantverksbutik nära dig eller online. Lämpligt trämaterial finns också på gårdar, träbearbetningsföretag och järnaffärer. Få först allt du behöver för ditt DIY -projekt.

Materialen:

  • Kopiera papper
  • Laserskrivare
  • sax
  • svamp
  • pensel
  • Photo Transfer Potch som överföringsmedium
  • Skrapan eller linjal
  • Fotolack eller klar lack för beläggningen

Det bästa resultatet med enkla material

foto på träteknik

Och det är så enkelt:

Täck arbetsytan med en matta för att förhindra fläckar. Ta först träbrädan du vill skriva ut på och se till att ytan är tillräckligt ren och slät. Om det här är en trädskiva eller verkar lite grov rekommenderar vi att du använder en sandpapperbit och släpper ut den något. Om du inte har det foto du vill ha på papper än, bör du skriva ut det på fotopapper med en laserskrivare. När du överför ett foto till trä är en bläckstråleskrivare inte lämplig eftersom färgerna kan köras. Om det finns några siffror eller teckensnitt på bilden, skriv ut den speglad så att allt är korrekt till slut. Med andra foton är trycket inte särskilt viktigt.

Tall är perfekt för en ljusare bakgrund

överföra foto till trä DIY

Börja sedan måla träytan med Photo Transfer Potch med svampen eller penseln. Applicera sedan på själva fotot, på den tryckta sidan. Arbeta så snabbt som möjligt och lägg sedan fotot på träet där du vill ha utskriften senare. Slät på toppen med skrapan eller linjalen så att det inte finns några luftbubblor.

Särskilt svartvita foton ser otroligt uttrycksfulla ut på trä

decoupage foto överfört till trä

Nu är det dags att vänta. Så, låt fotot torka med träet i minst 2 timmar eller torka det med en hårtork. Efter att det har torkat helt börjar skrapfasen. För att göra detta, fukta pappersytan med lite vatten med en svamp eller till och med bara med fingrarna och börja sedan försiktigt gnugga av papperet.

Du kan också fukta med en sprayflaska

foto på trä instruktioner gör fotopresent själv

På kort tid syns hela fotot på skogen. Förslut den med fotoresisten och låt den torka igen en kort stund. Du kan välja en matt eller blank yta, beroende på din egen smak. Det finns till och med sådana beläggningar som kan ha en 3D -effekt och rekommenderas särskilt för teckensnitt.

För en nostalgisk vintage -effekt kan du gnugga bort kanterna lite mer

DIY teknik foto överfört till trä

Som du kan se är det faktiskt väldigt enkelt att överföra ett foto till trä, nästan en vind. Du kan också överföra foton till duk eller andra ytor på detta sätt. Små och små skapas unika fotokreationer som inte bara är lämpliga för ditt hem, utan också skär en fin figur som ursprungliga presentidéer.

Från små kylmagneter till kreativa fotoväggar till stora affischer – det finns inget som inte finns när det gäller att överföra ett foto till trä eller duk. Testa bara denna enkla teknik och trolla fram dina alldeles speciella fotoskapelser för att dekorera dina fyra väggar eller ge bort!

Freshideen -redaktionen önskar dig massor av skapande kul och lycka till!

foto överfört till dukidéer

Överraska dina vänner eller familj med originalfotopresenter!

överföra foto till träfotovägg

Kanske är detta ett gemensamt minne från förra semestern …

foto överfört till trälandskap

… eller en försmak för dina framtida resor

överför foto till träväggdekoration

Det kan naturligtvis också vara en retrospektiv …

Foto överfört till träduk

eller en ny familjefoto

överföra foto till trä DIY idéer

Och vad sägs om ett stort DIY -projekt som det här?

foto överfört till träaffisch

Hur som helst skapar du bra känslor med det och ser fram emot det framgångsrika arbetet!

foto överfört till träidéer

foto överfört till träväggdekoration

Enkel teknik, stor påverkan!

foto överfört till trä

Foto på träöverföringsteknik

foto överfört till träbåt