joc de masă pixabay com kaboom colaj

Plăcerea optimă cu jocul de societate potrivit

În fiecare an, pe 28 mai, se sărbătorește Ziua Internațională a Jocurilor Mondiale. Această zi a fost inițiată de Asociația Internațională a Ludotecilor, care face campanie pentru dreptul la joc gratuit în întreaga lume.

Chiar și în copilărie, jocul joacă un rol important în dezvoltarea mentală și fizică a unei persoane.

Jocurile de societate sunt foarte populare nu numai pentru copii, ci și pentru adulți. Acestea nu sunt folosite doar pentru joacă, ci și ca element decorativ pentru casă. Jocurile de masă făcute în casă sunt foarte originale și nu numai că arată foarte frumos în propria casă, dar pot fi folosite și ca cadou individual.

Panourile din lemn, metal, aluminiu sau plastic sunt potrivite pentru tabla de joc. Acestea sunt decorate cu o folie sau alte elemente decorative. Figurile de joc pot fi realizate din hârtie, hârtie mache, pietre și alte materiale. Și aici există mai multe opțiuni pentru proiectarea personajelor individuale. Ce jocuri de societate sunt ușor de făcut? Iată câteva idei și sfaturi pentru a urma exemplul.

Un joc de societate din piatră

joc de masă pixabay com Kaboom Pics

Alegerea jocului de societate

Dacă doriți să creați singur un joc de societate, ar trebui să vă gândiți mai întâi la ce joc este potrivit și în ce măsură pot fi puse în aplicare elementele individuale. Este foarte ușor și rapid să implementați z. B. table; Halva; Omule, nu te enerva!; Moară sau Monopol. Personajele ar trebui să fie realizate în așa fel încât să poată fi împinse cu ușurință înainte și înapoi. Atunci când alegeți materialul pentru tabla de joc, este important ca suprafața să fie plană. Dacă este necesar un cub, atunci acesta poate fi, pentru. B. să fie realizat cu o lut de modelat special. Există, de asemenea, cuburi neprelucrate din lemn, sticlă, metal sau piatră, care pot fi decorate pentru a se potrivi cu tabla și piesele de joc. Proprietarii unui polizor de mână pot apoi rafina materialul cu linii decorative și alte înfrumusețări. Șuruburi, piulițe și șuruburi pot fi folosite pentru a crea, printre altele. realizează piese de șah originale.

 Alegerea culorilor

Potrivit site-ului web Gesundheit.de fiecare culoare are un efect foarte specific asupra psihicului uman. Culorile cu impact pozitiv pot afecta chiar dinamica jocului și starea de spirit a jucătorilor. Dacă jocul de masă este folosit doar ca element decorativ în apartament, atunci culoarea influențează atmosfera camerei. Culorile pot fi alese în funcție de starea de spirit care trebuie creată într-o cameră sau în timpul unui joc. Efectul este foarte diferit. Roșul este o culoare foarte stimulantă. Nu numai că afectează sistemul imunitar și metabolismul, ci atrage și atenția privitorului. Prea mult roșu nu este recomandat, totuși, deoarece poate provoca și un sentiment de agresivitate și neliniște. Culoarea portocalie îmbunătățește starea de spirit. Asigură o atmosferă foarte deschisă și confortabilă. Galbenul este, de asemenea, o culoare foarte veselă, despre care se spune chiar că are o influență asupra rațiunii și a gândirii logice. Galbenul promovează concentrarea și creativitatea. Dacă sunteți în căutarea unei culori armonioase, ar trebui să alegeți verde. Albastrul radiază calm și promovează abilitatea de a gândi. Albul, negrul și griul pot fi combinate cu toate culorile. Portalul oferă informații suplimentare despre culori și efectul acestora asupra psihicului Farbenundleben.de.

Culoarea albastră este potrivită și pentru jocurile de gândire

joc de masă pixabay com Sharky

Iubitorii de jocuri de societate cărora le place să-și desfășoare activitatea preferată de petrecere a timpului liber la lumina lumânărilor sau a luminilor estompate ar trebui să se asigure că, atunci când aleg culorile pentru piese, sunt clar diferențiate între ele. Dacă culorile sunt prea asemănătoare sau prea întunecate, se pot amesteca cu ușurință.

 Opțiuni de proiectare pentru un joc de societate și piesele sale de joc

La alegerea materialului de artizanat, toată lumea își poate lăsa imaginația să se elibereze și să folosească diverse tehnici de artizanat, de ex. B. aplicați pirografia, ștanțarea foliei, modelarea sau răzuirea. În funcție de tipul de material, tabla de joc, piesele de joc și zarurile pot fi vopsite cu o glazură sau lac sau acoperite cu un strat special de plastic.

Materiale naturale precum B. Lemnul sau piatra arată foarte frumos chiar dacă sunt complet netratate. Pentru ca figurile să se simtă confortabil în mână, murdărirea, așchii sau alte elemente deranjante trebuie îndepărtate cu puțin șmirghel sau o cârpă umedă. Frunzele, florile, nisipul sau pietrele se aplică cel mai bine pe componentele individuale ale jocului cu un spray adeziv. Pentru a proteja materialele lipite de zgârieturi sau alte deteriorări, trebuie aplicat un lac transparent după aceea.

Marginile și colțurile bucăților de sticlă se rotunjesc cel mai bine înainte de prelucrare ulterioară. Aceasta protejează împotriva eventualelor tăieturi. Dacă doriți să fiți în siguranță, veți găsi pepite de sticlă rotunjite în diferite culori și modele în consumabilele de ambarcațiuni.

Pietrele, perlele sau mărgelele, cu care pot fi decorate figurile de joc individuale, zarurile sau tabla de joc, sunt de asemenea foarte decorative. Potrivit furnizorului, strasurile au un diametru YOW! între doi și 4,7 milimetri. De asemenea, acestea sunt prevăzute cu un strat adeziv topit la cald. Elementele de sclipici sunt potrivite pentru finisarea țesăturilor cu care z. B. tabloul de joc poate fi acoperit. Perlele și mărgelele sunt, de asemenea, disponibile în diferite dimensiuni și forme. Unele dintre ele sunt prevăzute cu găuri astfel încât să poată fi filetate pe un fir. Deci, părțile nu trebuie să fie aplicate individual pe tabla de joc sau pe piesele de joc.

Lipirea tabloului de joc și a figurilor individuale cu celuloză este, de asemenea, foarte populară. Cu așa-numita tehnică a șervețelului, trebuie aplicat un adeziv special în funcție de natura suprafeței. De îndată ce pulpa a fost lipită de substrat, șervețelul este sigilat cu adeziv.

Cea mai simplă formă de finisare a tablei și a pieselor de joc este utilizarea unui spray cu sclipici colorat sau a șabloanelor. Cu toate acestea, înainte de prelucrare, trebuie să se asigure că nu toate materialele sunt potrivite pentru acest tip de prelucrare și că suprafețele deja vopsite trebuie șlefuite sau tratate cu un grund special înainte de prelucrare.

Distracție pentru tineri și bătrâni

Jocurile de societate promovează un sentiment de comunitate și, în același timp, au un efect pozitiv asupra dezvoltării psihologice și fizice a jucătorilor individuali. În funcție de gustul dvs., diferite materiale în diferite culori și forme pot fi folosite pentru artizanat și decorarea unui joc de masă, a unui zar și a pieselor individuale de joc..

Pepite de mărgele de sticlă în diferite culori

joc de masă pixabay com DevilsApricot

Jocurile de masă pe care ți le-ai făcut sunt cadouri speciale pentru ocazii foarte speciale, de ex. B. pentru o nuntă, o deschidere a casei sau o aniversare a companiei. Așezat într-o vitrină sau pe o măsuță mică, un joc de masă creat de sine stătător poate îmbogăți camera ca o piesă decorativă.

Sursa imaginii:

Imaginea 1: pixabay.com © Kaboom-Pics (CC0 1.0)

Imaginea 2: pixabay.com © Sharky (CC0 1.0)

Imaginea 3: pixabay.com © DiavoliApricot (CC0 1.0)