Tinkingul cu beton a fost una dintre cele mai populare metode de artizanat de ceva timp. Deoarece tehnica este relativ simplă și rezultatele sunt incredibil de originale și foarte populare în acest moment. Aspectul beton nu se potrivește doar stilului industrial la modă, dar este acum folosit ca decor pentru multe alte stiluri. Chiar și de Crăciun, decorațiunile de beton originale, făcute de sine, au devenit un alergător de lungă durată. Dacă ești și un fan al simplității și originalității, atunci ar trebui să încerci cu siguranță să faci astfel de decorațiuni de Crăciun anul acesta. Mai jos veți găsi câteva idei de meșteșuguri inteligente pentru Crăciun, care sunt foarte ușor de implementat chiar și de începători absolut. De asemenea, vă vom spune la ce ar trebui să acordați atenție atunci când lucrați cu beton.

Realizați personal decorarea betonului în stil scandinav

decor elegant din beton scandinav pentru Crăciun

Ce beton ar trebui să folosești pentru decorarea ta??

În principiu, aveți de ales între betonul fin, cunoscut și sub denumirea de beton creativ, beton prefabricat de la Bauhaus și ciment. Toate aceste materiale au avantajele și dezavantajele lor în ceea ce privește calitatea, prețul și modul lor de lucru. De exemplu, betonul creativ este cel mai fin și cel mai ușor de prelucrat.

În plus, are un conținut scăzut de praf, foarte ușor și rapid de amestecat și, de asemenea, foarte stabil. După utilizare, poate fi depozitat convenabil în găleți resigilabile. Singurul dezavantaj: produsul nu este ieftin. Pentru 2,5 kilograme plătești un impresionant 15 euro. Și această mulțime poate suna mult, dar nu este. Aceasta înseamnă că pot fi implementate doar 2-3 proiecte DIY relativ mici.

Betonul gata amestecat, pe de altă parte, este cel mai ieftin. Cu toate acestea, poate fi cumpărat numai în cantități foarte mari și generează mult praf. De asemenea, puteți face beton singur, folosind ciment și nisip de cuarț într-un raport de 1: 2. Costurile vor fi apoi de cinci ori mai mici. Cu toate acestea, atunci aveți aceleași dezavantaje ca și în cazul betonului prefabricat. Cimentul rapid este o altă variantă ca material pentru decorarea ta din beton DIY. Dar acest lucru este la fel de scump ca betonul creativ. Poate fi folosit pentru a face mici ornamente, deoarece se usucă în câteva ore. Trebuie să fii foarte rapid atunci când turni.

Felinare frumoase pot fi realizate din orice tip de beton

decorarea betonului decorarea mesei faceți felinarele dvs.

Sfat suplimentar: Este important să purtați protecție împotriva prafului și mănuși atunci când lucrați cu ciment și beton. Aceste materiale usucă sever pielea și pot provoca ceea ce este cunoscut sub numele de incendiu de ciment. Mănușile sunt, de asemenea, necesare pentru betonul creativ, dar puteți face fără o mască de față.

De ce materiale și instrumente aveți nevoie?

Matrițe speciale din silicon pot fi utilizate ca matrițe de turnare. Mai ales podoabele mai mici pentru decorațiunile de Crăciun, cum ar fi stelele, îngerii sau bilele, pot fi făcute foarte ușor cu el. Pentru creații puțin mai mari, precum boluri, suporturi pentru lumânări sau felinare, sunt ideale ambalajele din carton, recipiente din plastic, cutii goale, sticle și cupe din PET, cutii pentru torturi de primăvară etc. Sunt excelente atât pentru forme, cât și pentru contra-forme. Ceea ce nu trebuie folosit niciodată sunt obiecte din ceramică sau sticlă. Deoarece acestea se pot sparge la îndepărtarea betonului uscat.

Puteți face stele atmosferice cu matrițele din silicon potrivite

faceți tu stele de decorare din beton pentru Crăciun

Când lucrați cu beton, aveți nevoie și de pietre sau altele asemenea pentru a cântări contraformele, uleiul de gătit și o perie, precum și hârtie de șlefuit cu cereale grosiere și fine. Opțional, pentru decorare pot fi necesare vopsele acrilice, sclipici și spray color.

Sfeșnice puriste sunt ușor de făcut din sticle PET

Decor din beton cu sticle pentru animale de companie, de Crăciun

Instrucțiuni de bază pentru decorarea din beton DIY

Turnarea personală a betonului și realizarea decorațiunilor individuale este de fapt destul de simplă. Cu toate acestea, există câteva lucruri la care ar trebui să fii atent și, mai presus de toate, să ai răbdare. Acesta din urmă se aplică în primul rând atunci când vine vorba de uscarea completă a obiectelor turnate. Aici vă oferim un scurt ghid care este folosit pentru meserii cu beton creativ. O abordare similară este utilizată și cu betonul de casă.

Înainte de a începe udarea, ar trebui să aveți toate materialele și ajutoarele necesare pregătite și să acoperiți suprafața de lucru cu folie sau ziare. Apoi începeți să amestecați betonul cu apă într-o găleată conform instrucțiunilor producătorului de pe ambalaj. Apoi, luați matrița de turnare, dacă aveți una, puneți-o în fața dvs. și periați interiorul cu ulei de gătit, astfel încât betonul să poată fi îndepărtat mai ușor. Apoi turnați betonul în el. Apoi periați exteriorul contraformei cu ulei și apăsați-l în beton. Umpleți cu pietre sau similare pentru a cântări.

Vasul de beton mic este perfect pentru colectarea de monede

Lămpile Tinker din instrucțiuni concrete

Acum este timpul să așteptăm și să vedem. Lăsați totul să se usuce complet într-un loc uscat și răcoros timp de cel puțin 2 zile. Apoi slăbiți cu atenție decorul de beton din matrițe și neteziți zonele aspre și marginile mai întâi cu grosierul și apoi cu șmirghelul fin. complet!

Sfat suplimentar: În cazul decorațiunilor grele, cum ar fi boluri sau sfeșnice, ar trebui să lipiți partea inferioară cu planori de pâslă, astfel încât mesele și comoda să fie protejate de zgârieturi.

Acesta este cazul, de exemplu, cu această creație concretă

decor beton artizanat crăciun bol lumânare face-te

Realizarea personală a decorațiunilor din beton este foarte ușor și toată lumea se distrează foarte mult. Încercați și creați decorațiuni elegante de Crăciun care vor deveni imediat un adevărat punct de atracție.

Creați o coroană modernă de Advent din beton

fă-ți tu însăși coroană de adventie din beton

Mini pomi de Crăciun sunt, de asemenea, o minunată idee de bricolaj din beton

faceți-vă personal decorațiuni de beton elegante de Crăciun

decorare beton tinker pentru Crăciun

Le puteți face cu ușurință cu ajutorul pungilor de carton

decor beton Crăciun faceți-vă con

faceți mini-brad decorarea betonului dvs.

Ideile de meșteșuguri de Crăciun fac tu însăși decorarea concretă

Suporturile de lumânări simple sunt făcute din căni de budincă

instrucțiuni pentru decorațiuni de beton de Crăciun

tinker decorare beton suport lumanari ghivece de flori

Sfeșnice din beton pentru Crăciun

Puteți realiza cu ușurință matrițe de turnare din carton

decorațiuni din beton cu carton

Matrițele din silicon sunt cele mai bune pentru începători, în special

decorațiunea din beton cu matrițe din silicon  confecționați-vă singuri suporturi pentru lumânări  faceți-vă și voi decorațiuni din beton suporturi de lumânări

Câteva conuri adaugă acel ceva sigur

instrucțiuni DIY pentru decorarea betonului cu conuri

Realizați-vă decorațiuni de beton cu tenonuri

O mulțime de decorațiuni de Crăciun pot fi create în cel mai scurt timp

faceți-vă personal decorarea betonului pentru Crăciun

faceți singur bile de Crăciun cu decorațiuni din beton     bricolaj decorare beton bile de Crăciun

Suporturile de lumânări din beton aduc o dispoziție și mai festivă

confecționați felinare de beton pentru Crăciun

Suporturi de lumânări din lanterne din beton  confectionati-va singuri suporturi de lumanari din beton pentru Craciun

Strălucirea colorată trebuie să fie

Realizați-vă propriile decorațiuni de Crăciun din brad sclipitoare din beton

Aici nu există limite pentru creativitate

decorați cu un cadru de broderie decor de beton brazi       sfeșnice stea decor de beton pentru tinker de Crăciun  decor original beton mini brazi

Felinarele originale din beton sunt clasicele

decorațiuni puristice din beton pentru Crăciun

Felinarele scandinave fac singuri decorarea betonului

Faceți brazi mici cu matrițe din silicon

brad drăguț decor de beton pentru Crăciun

faceți tu decorațiuni de masă din beton pentru Crăciun  Meșteșugurile de Crăciun decorațiuni concrete te fac

Stele atmosferice de beton de Crăciun

Creați-vă propriile poinsetii din beton

poinsettias tinker decor de beton pentru Crăciun

Cu decorațiuni originale din beton pentru Crăciun, este chiar așa …

faceți-vă singuri baloane de Crăciun false

instrucțiuni simple decorare beton bile de Crăciun   faceți tu decorațiuni frumoase de Crăciun din beton