Ceea ce sună ca arta japoneză a plierii este de fapt o marcă înregistrată a UE – Orimoto®. Numele a devenit aproape exemplul cărților frumos împăturite cu motive tridimensionale. Ce anume se află în spatele ei și cum poți plia singur cărțile, poți afla aici cu noi astăzi. Veți găsi mai jos instrucțiuni de bază simple cu videoclip, precum și multe imagini cu proiecte simple de pliere care pot servi drept inspirație creativă pentru Orimoto.

Descoperiți fabuloasa artă a plierii cărților!

frumoasa idee de pliat orimoto

Ce este Orimoto?

Cei doi creatori Anja Schachtner și Dominik Meißner au inventat termenii Orimoto® și Kirimoto® în 2009. Au plecat de la cuvintele japoneze pentru fold (ori) și cut (kiri), precum și carte (moto). Pe baza origami și kirigami japoneze, au fost creați noii termeni care reprezintă tehnologia de pliere și tăiere cu cărți.

Drept urmare, motivele originale bidimensionale și tridimensionale, cum ar fi litere, inimi, sigle, animale etc. sunt pliate din cărțile vechi. Cu acest program excelent de șabloane puteți descărca diferite șabloane de pliere personalizate și le puteți copia singur.

Îndoiți cărțile cu Orimoto® și Kirimoto®

Cum funcționează Orimoto?

Principiul este practic simplu. Pliați fiecare pagină a unei cărți într-un mod similar cu oamenii cu urechi de câine. Cu toate acestea, pentru a crea un anumit motiv, așa cum am menționat deja, acest lucru ar trebui făcut conform unui șablon exact. Lucrarea se desfășoară cu precizie milimetrică și cele mai mici detalii sunt stăpânite la perfecțiune. Șablonul de hârtie tipărită este plasat sub fiecare nouă pagină de carte și apoi pagina este pliată. Măsurătorile sunt diferite pentru fiecare motiv și trebuie efectuate cu precizie. Deși aproape orice carte cu cel puțin 300 de pagini va face acest lucru, este recomandabil să lucrați cu cărți pe Hardcover pentru majoritatea proiectelor. Acestea nu numai că oferă o ținută mai bună, dar pot fi afișate și în poziție în picioare după aceea.

Îndoiți sigle și obiecte creative cu cărți

cărți pliante cu măr

Cărțile pliate au devenit și mai populare și populare în ultimii ani. Puteți găsi din ce în ce mai multe site-uri web și bloguri, în afară de site-ul original Orimoto®. Deci, puteți, desigur, să imprimați alte șabloane sau chiar să încercați să vă proiectați propriile, în funcție de abilitățile dvs. grafice și de timpul liber.

De ce aveți nevoie pentru plierea cărților?

Ai nevoie doar de câteva materiale pentru această tehnică manuală eficientă. O carte potrivită cu cel puțin 300 de pagini sau mai mult, un creion, o riglă și șablonul pliant corespunzător. Timpul manual necesar și o mână constantă sunt, desigur, de asemenea incluse. După cum puteți vedea, este vorba despre o metodă de reciclare extrem de ecologică, care creează opere de artă magice din vechime. Dacă se dorește, cărțile pot fi chiar desfășurate din nou. Apoi îl puteți folosi pentru a plia figuri noi sau chiar a citi din nou cartea. Economisiți hârtie valoroasă și astfel vă promovați propria creativitate.

Pentru tehnica de tăiere este necesar și un tăietor ascuțit

tehnologia de pliere a cărților orimoto kirimoto

Așa scoateți o inimă dintr-o carte

Oferirea unei inimi tridimensionale pliate de sine într-o carte este o idee de cadou DIY cu adevărat originală și populară. Este, de asemenea, unul dintre cadourile de ultim moment, deoarece uneori durează chiar mai puțin de două ore. Pentru această inimă simplă de carte, chiar și o oră este absolut suficientă. Mai jos puteți vedea cum îl puteți plia singur fără probleme.

În funcție de șablon, inima poate arăta diferit

cartea inimii ori orimoto

Primul pas

inima pli orimoto

După ce ați imprimat șablonul, așezați cartea în fața dvs. pe o suprafață netedă și curată. Poziționați prima pagină a cărții astfel încât să înceapă exact de la linia de orientare. Aruncați o privire la numărul exact de pagini și luați în considerare dacă ar trebui să numărați sau nu și primele pagini ale cărții care nu au numere.

Al 2-lea pas

instrucțiuni de pliere a inimii sau orimoto

Apoi începeți cu prima ureche de câine din partea stângă. Aceasta ar trebui să fie pliată exact în punctul în care șablonul o indică. Aveți grijă să nu alunecați cartea. În caz contrar, rezultatul final nu va fi la fel de frumos și de curat.

Pasul 3  

inima orimoto se pliază din carte

Apoi pliați a doua ureche de câine (dreapta) în același mod și întoarceți prima parte. Apoi așezați șablonul sub pagina următoare a cărții și apoi urcați o coloană șablon. Asta înseamnă pentru următoarea cifră. Așa vă faceți drum prin întreaga carte până la ultima pagină.

În cele din urmă, ai frumoasa inimă tridimensională din carte pregătită

inima orimoto pliază din instrucțiunile cărții

Și aici din nou instrucțiunile cu video:

Există o mulțime de șabloane pentru inimă pe care le puteți implementa cu propria dvs. abilitate, răbdare și timp disponibil. Astfel de motive de carte pliate sunt ideale ca surpriză creativă pentru Ziua Îndrăgostiților sau a Mamei, precum și pentru nunți și zile de naștere. În plus, tehnica de pliere aduce multă distracție manuală și relaxare meditativă. Poate fi realizat cu ușurință și este un adevărat hit atât pentru începătorii avansați, cât și pentru cei absolut.

Vă dorim multă distracție și succes cu tehnica de pliere Orimoto cu cărți!

Lasă-te doar inspirat !

orimoto inspira plierea cărții de cotații

Ce zici de un cadou de nuntă DIY, de exemplu?

carte pliantă cuplu de nuntă orimoto

Sau poate preferați trandafiri frumoși?

cărți orimoto pliante artă pliantă japoneză

Labele drăguțului tău câine pot fi, de asemenea, pliate cu ușurință dintr-o carte

cărți orimoto pliante labe de artă

Motivele abstracte arată la fel de uimitor de originale cu tehnica de pliere

tehnica originală de pliere a cărții orimoto

Un astfel de cadou de bricolaj face ca inima fiecărei viermi de cărți să bată mai repede

cărți care pliază arta de a plia motivul inimii

tehnica simplă de pliere a cărților

cerb motiv pliant cărți orimoto kirimoto  plierea cărților orimoto    cărți de inimă plierea tehnicii meșteșugărești

  cadou de nunta carti de nunta diy ori inimi

pisici orimoto cărți pliante

cărțile împăturesc urme de urme

vw camper van pliant cărți cărți orimoto veveriță pliantă         brad pliant orimoto cărți pliante cărți poinsettia pliante