Comerțul echitabil și moda durabilă – diferența subtilă

În utilizarea de zi cu zi și în multe aspecte practice, granițele dintre termenii modă durabilă și comerț echitabil sunt estompate. De fapt, semnificațiile și filosofiile din spatele acestor două definiții se suprapun în multe locuri. Cu toate acestea, ele nu pot fi echivalate. Pentru cumpărătorii care doresc să facă o alegere conștientă, diferența este esențială.

Îmbrăcăminte de comerț echitabil

Îmbrăcăminte echitabilă tendințe de modă durabile

Indiferent de varianta pe care o alegeți – pentru o modă durabilă, etică sau de comerț echitabil, vă faceți o mare favoare pentru dvs. și pentru întreaga lume. Și, de fapt, nu avem de-a face cu o „ori – sau o întrebare” aici, deoarece comerțul echitabil este inclus în termenul „moda durabilă”.

Cu toate acestea, merită să le diferențiem mai precis. Vrei să știi de ce este asta??

Ce este moda comerțului echitabil?

Îmbrăcăminte de comerț echitabil, branding de modă durabilă

Rachel Kibbe este fondatoarea brandului de modă Helpsy. Ea subliniază că nu există criterii precise cu privire la ceea ce ar trebui să includă procesul etic de producție a modei. Este vorba mai mult despre îmbunătățirea acestuia în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a comunităților locale și a întregii lumi.

Și ce este comerțul echitabil? Care este diferența? Vrem să explicăm acest lucru în următoarele rânduri.

Să aflăm mai multe despre definiția exactă a celor doi termeni, evaluându-i pentru câteva puncte.

Bunuri comercializate corect

Îmbrăcăminte comerț echitabil Fundația comerț echitabil moda durabilă

definiție

Comerț echitabil: acesta este termenul mai restrâns. Aceasta se referă în primul rând la mărci care tratează angajații în mod echitabil în timpul producției, adică nu îi exploatează sau nu le pun în pericol sănătatea.

Moda etică (durabilă): moda etică este definită mult mai larg. Acest termen este despre a aduce beneficii societății. Moda etică include comerțul echitabil, dar reprezintă și dezvoltarea și prosperitatea comunității. În plus, o producție poate fi numită durabilă sau etică dacă este angajată în mod activ pentru protecția mediului.

Îmbrăcămintea din bumbac organic nu este doar comerț echitabil, ci și modă durabilă

Comerț echitabil îmbrăcăminte bumbac organic moda durabilă

Branding

Brandingul este următorul punct în care diferențele dintre comerțul echitabil și moda durabilă pot fi văzute foarte clar.

Comerțul echitabil are linii directoare specifice care trebuie respectate. Există regionale, naționale și internaționale. Nu există reguli specifice când vine vorba de moda durabilă. Aici avem de-a face cu coduri etice pe care toată lumea – producătorii și consumatorii – se străduiesc să le îndeplinească.

Lucrul cu țesături și culori naturale

Îmbrăcămintea din comerț echitabil Țesăturile deprima moda durabilă

conditii de lucru

Pentru comerțul echitabil, îndeplinirea unui minim de condiții este necesară angajaților. Nu există linii directoare stricte pentru moda etică. Ceea ce contează este efortul de a contribui la prosperitatea și calitatea vieții diferitelor comunități.

Condiții de muncă corecte 

Comerț echitabil îmbrăcăminte condiții de muncă echitabile moda durabilă

Îmbunătățirea calității vieții

Comerț echitabil îmbrăcăminte moda durabilă condiții de lucru

concluzie

Obiectivele comerțului echitabil și ale modului etic coincid într-o anumită măsură. Ceea ce au în comun este modul în care își tratează angajații. În comerț echitabil și etic, aceștia trebuie tratați bine, astfel încât să câștige suficient și să atingă un nivel ridicat de viață, precum și să aibă siguranță în muncă.

Cu comerț echitabil și mod etic, toți angajații trebuie tratați bine

Îmbrăcăminte echitabilă moda durabilă

Comerțul echitabil consideră toate aceste condiții prealabile ca satisfăcătoare într-o anumită măsură. Moda durabilă promovează, de asemenea, dezvoltarea societății, protecția mediului etc. Aspectele suplimentare menționate mai sus sunt, de asemenea, foarte importante pentru comerțul echitabil, dar numai în măsura în care se referă la tratamentul echitabil al angajaților.

Privind mai atent, există alte filozofii în spatele termenilor „mod etic” și „comerț echitabil” cu privire la modul în care se poate obține un tratament corect al angajaților. Potrivit adepților comerțului echitabil, trebuie să existe anumite reguli fixe pentru a face acest lucru. Modul etic consideră că acestea în sine sunt insuficiente și, într-un anumit sens, limitează ideea de tratament uman al oamenilor.

TÂRGUL WAER!

Hainele din comerțul echitabil cumpără modă durabilă

De aceea, căutarea îmbunătățirii contează în mod etic, iar reprezentanții săi se bazează pe moralitate și empatie. Ceea ce contează acolo este rezultatul obiectiv și sentimentul de a fi corect și nu atât dacă este recunoscut sau nu printr-un certificat.

Găsiți producători locali care oferă modă de comerț echitabil

Îmbrăcăminte echitabilă producător local de modă durabilă