Astăzi vă prezentăm o modalitate excelentă de a face verde construind un alimentator de păsări dintr-o sticlă de plastic de 2 litri. Nu numai că veți recicla vechea sticlă PET, dar veți fi bine și pentru păsările din curtea dvs. Acest sistem simplu de căptușire DIY este ieftin, practic și ușor de construit. Deci, puteți hrăni păsările fără a fi nevoie să cumpărați sisteme de hrănire scumpe. Un alimentator de păsări DIY se dovedește, de asemenea, a fi un proiect de familie interesant pe care îl puteți face realitate cu copiii dvs. Doar începeți! Detalii și instrucțiuni detaliate pot fi găsite mai jos …

Cum îți poți construi singur un hrănitor pentru păsări?

Construiți-vă personal hrănitoare pentru păsări Idei de hrănire a păsărilor de grădină

Sisteme profesionale de hrănire a păsărilor

Construiți-vă singur hrănitoare pentru păsări Sisteme de hrănire a hranei pentru păsări de grădină

Construiește-ți singur hrănitoare pentru păsări

Sticlele pe care le folosim pentru acest proiect sunt sticle obișnuite de 2 litri pentru băuturi. Cu toate acestea, puteți utiliza alte tipuri de sticle de plastic, inclusiv sticle de apă, sticle de băuturi sportive sau chiar recipiente din plastic de ketchup sau jeleu care funcționează și ele bine. Pentru stinghii pentru păsări, puteți folosi dibluri din lemn, creioane neascuțite, bețișoare, crenguțe sau bețișoare similare.

Consumul de păsări de grădină ușor

Construiți-vă singuri hrănitoare pentru păsări Hrăniți păsările de grădină

Adnotare:

Deși acest proiect este potrivit pentru copii, supravegherea adecvată a adulților este întotdeauna o idee bună.

Materiale:

  • Instrumente
  • Alul sau alt instrument de perforare
  • Cuțit utilitar
  • sticlă de plastic
  • Stinghii, de 20-25 cm lungime și aproximativ 0,7 cm grosime
  • Cârlige metalice cu șurub
  • Lipici poliuretanic

De ce aveți nevoie pentru un alimentator de păsări DIY?

Alimentatoarele pentru păsări construiesc ele însele materiale și instrucțiuni pentru sticle de plastic

Instrucțiuni:

Curățați sticla

Curățați și uscați bine sticla și scoateți toate etichetele. Folosiți o soluție slabă de înălbitor pentru a vă asigura că sticla este igienizată. Apoi clătiți-le bine. Lăsați sticla să se usuce la aer câteva ore sau peste noapte pentru a vă asigura că nu rămâne umezeală în interior.

Transformați o sticlă de plastic într-un dozator de alimente

Alimentatoarele pentru păsări își construiesc propria sticlă de plastic cu tije pentru păsări

Atașați cârligul suspendat

Înșurubați cârligul în centrul capacului sticlei, asigurându-vă că este strâns. Dacă este necesar, puteți utiliza un ciur sau un cui pentru a face gaura, ceea ce va ușura înșurubarea cârligului.

După ce cârligul este complet introdus, sigilați ambele părți (interior și exterior) cu o picătură de lipici poliuretanic pentru o rezistență suplimentară și pentru a menține umezeala departe de alimentatorul de păsări. Cu toate acestea, evitați să obțineți lipici pe firele capacului, deoarece va trebui să deschideți sticla de fiecare dată când doriți să o umpleți cu semințe.

Gândiți-vă și la elementele decorative

Realizați-vă propria lingură de lemn pentru sticlă din plastic

Adăugați stinghii

Faceți găuri suficient de mari pentru ca stinghii să se potrivească complet prin sticlă, la aproximativ 4 centimetri de fundul sticlei. Diblurile bibanului ar trebui să se potrivească perfect în găuri și să se extindă complet prin sticlă și afară din gaura potrivită de pe partea opusă. Când introduceți stinghii, lungimea lor trebuie să fie echilibrată la ambele capete, astfel încât păsările să poată sta confortabil, să stea și să mănânce pe ele. Puteți utiliza, de asemenea, un pic de lipici aici pentru a fixa stinghii și a împiedica extinderea sau slăbirea găurilor.

Dacă doriți, puteți adăuga stinghii suplimentare mai sus. Fiecare biban suplimentar ar trebui să fie cu 2 până la 3 inci mai mare decât ultimul. Perca superioară ar trebui să fie la 8-10 cm sub încuietoare.

Lingurile vechi de lemn pot servi drept perche

Asigurați-vă propria sticlă din plastic pentru alimentarea păsărilor, reutilizați lingura de lemn

Tăiați orificiile de alimentare

Utilizați un cuțit utilitar pentru a tăia orificiile de alimentare cu un centimetru sau doi deasupra fiecărui biban. Deschiderile ar trebui să aibă o lățime de 0,3 până la 0,6 inci, în funcție de tipul de semințe pe care îl utilizați. Faceți găuri mai mari pentru semințe amestecate sau semințe de floarea-soarelui și găuri mai mici pentru semințe negre sau mei. Găurile ovale care sunt mai înalte sunt mai bune pentru asta.

Realizați mici deschideri de alimentare

Realizați-vă propriul baston din lemn pentru sticlă din plastic

Umpleți cu semințe

Acum umpleți încet alimentatorul de păsări cu semințele dorite. Dacă orificiile de alimentare sunt prea mari, puteți remedia problema punând o bucată de bandă transparentă peste ea și tăind găuri mai mici în bandă. Dacă doriți, puteți acoperi fundul hrănitorului de păsări cu hârtie mototolită, bile decorative sau pietriș, deoarece păsările nu vor putea oricum să ajungă la mâncarea din această zonă a hrănitorului.

Închideți alimentatorul pentru păsări

Agățați alimentatorul de păsări afară pe o ramură de copac sau pe o altă structură de sprijin și așteptați ca păsările să o vadă. Nu va dura mult.

Hrănirea păsărilor din curte

Asigurați-vă propriul alimentator de păsări sticlă de plastic lingură de lemn păsări de grădină

Mai multe idei și sfaturi pentru ca noul dvs. alimentator de păsări să funcționeze optim:

Curățați sau înlocuiți alimentatorul de păsări în mod regulat pentru a evita răspândirea bolilor la păsările din curtea din spate.

Experimentați cu diferite tipuri de semințe de păsări pentru a atrage cea mai largă varietate posibilă de specii de păsări.

Fii mândru de alimentatorul tău de păsări auto-fabricat și bucură-te de păsările ciripind în propria grădină sau curte!

Păsările din curtea dvs. vor fi foarte fericite să aibă un astfel de distribuitor de furaje

Creați-vă păsări de grădină din sticle de plastic

Este important să hrăniți păsările sălbatice iarna

Faceți-vă propria sticlă de plastic pentru alimentatorul de păsări

Puteți face un alimentator de păsări din orice sticlă de plastic

Construiește-ți singur hrănitoare pentru păsări. Reciclează sticle de plastic

Sau de ce nu dintr-o tablă corsară. 

Construiți-vă singuri hrănitoare pentru păsări, vopsiți cutii vechi de tablă

Alimentatoare profesionale de păsări în armonie cu mediul înconjurător

Construiți-vă singuri hrănitoare pentru păsări Sfaturi Instrucțiuni Construiți-vă singuri hrănitoare pentru păsări Hrăniți păsările