designmöbler GRAND diy möbler skandinavisk design

Designmöbler som tar delar från begagnade handväskor att använda

DIY -möbler är exemplen från samlingen som vi nu skulle vilja presentera för dig, men inte i ordets egentliga bemärkelse. De har redan designats av en designer och bygger på den ovanliga transformationen av ett tillbehör.

Men vi valde titeln eftersom vi tror att sådana designerbitar kan vara en verklig inspiration för människor som vill göra originalmöbler hemma.

GRAND designermöbler i DIY -stil

GRAND designmöbler Mathieu Gustafsson Niklas Karlsson

Varför handväskor?

Varför valdes handväskorna för detta projekt? Detta är verkligen en intressant fråga. GRAND designers tycks ha inspirerats av sin karaktär. Uppenbarligen väljs inga slumpmässiga modeller här, bara de med en mycket speciell karaktär. De är enkla, eleganta och ändå tilltalande på ett imponerande sätt. Materialen utstrålar en viss sensualitet. Formen är inte för stor, men det lockar dig att hela tiden tänka på vad som kan döljas inuti.

Retroväskan som inspiration

GRAND designmöbler skåp diy möbler från fickor

Handväska stängning

GRAND designermöbelskåp DIY möbelhandväskelås

Konstnärsparet bakom samlingen

Egentligen står en designer och en snickare som specialiserat sig på tillverkning av skåp bakom samlingen. Men vi kallar dem konstnärer. Vi gör det bara enligt karaktären av deras verk.

GRAND designermöbler av Mathieu Gustafsson och Niklas Karlsson

GRAND designmöbler garderober skåp DIY möbler

De heter Mathieu Gustafsson respektive Niklas Karlsson. Designmöblerna från GRAND -samling måste symbolisera två saker framför allt. För det första är detta din egen idé om design, och för det andra, kvaliteten du måste uppnå i ditt eget arbete.

Designskåp med en hållbar design

GRAND designermöbelskåp DIY möbler skandinavisk design

Individen fungerar

Alla DIY -möbler från denna samling har sina egna namn. De första är Lock and Light.

Lås garderob har en mekanism som ser ut som ett lås. Det är just på grund av detta som det kommer till sin rätt och blir centrum för uppmärksamhet. Elementen som kommer från en gammaldags damväska lämnar också ett bestående intryck. Det är här plåtkanterna kommer ifrån. De ger denna annars strikt minimalistiska pjäs en distinkt individuell karaktär.

Lås garderob

GRAND designmöbler DIY möbler skandinavisk design

Designer garderob med handväska stängning

GRAND designmöbler DIY skåp skandinavisk design

Chic idé i retrostil

GRAND designermöbelskåp DIY möbler

Praktiskt delat

GRAND designmöbler Skandinavisk design

Den lekfulla tolkningen av handväskor som grund för små skåp används också i de andra modellerna. Du kan också se detta i modellen LIGHT. Dessa gör en uppenbar hänvisning till de legendariska Palmgrens -väskorna från 1960 -talet. De är från ett svenskt företag och blev kända för att ha framgångsrikt kombinerat rotting och läder.

Lätt designskåp

GRAND designermöbler skandinavisk design

Vad har handväskor och möbler gemensamt??

GRAND designer möbler skåp material DIY möbler

Komponenter och detaljer

GRAND designermöbelkomponenter DIY möbler skandinavisk design

Denna idé överfördes till GRAND DIY -möbelsamlingen på ett hisnande sätt genom att täcka skåpens väggar med rotting.

Hållbar möbeldesign

GRAND designermöbler detalj skåp diy möbler

Sammanfattningsvis kan man säga att GRAND är ett framträdande exempel på tillverkning av DIY -möbler från förda föremål. Även om denna idé inte är tillgänglig för alla i denna form, kan den fungera som ett bra exempel för många designers och begåvade människor.