designmöbler av faner framtidens material

Fanerns framtid

Har du redan märkt att alla kända material har sitt eget öde? Det gör faner också. För att förutsäga detta materials framtid är det bäst att först läsa lite bättre om dess förflutna. Det började med dess användning i möbler på 1800 -talet.

Århundrade. Men vid den tiden var dess utvinning en för stor utmaning för många människor på grund av den svåra skärningen. På grund av det var det ett privilegium för de rika människorna.

Nya trender inom modedesign

designmode av faner framtidens material

Detta förändrades drastiskt när maskinerna för industriell bearbetning tillverkades 1870. Faner kan tillverkas i mycket större mängder. Det blev ganska lättillgängligt för alla människor.

Modern väggbeklädnad av faner

Faner i materialets inredning framtida

Sedan kom en annan typ av tävling till spel. Människor förlitar sig mer och mer på konstgjorda ytor. Det kan också användas för att uppgradera billigare material och imitera alla typer av material. Industriell utveckling har också gjort många andra material mer tillgängliga. De är alltid lättare att handla och ha än faner. Men faner har fortfarande några särpräglade egenskaper. Tillsammans med den relativt svåra utsugningen blir det mer och mer ett lyxigt val.

Lätt design gjord av hållbara material

designmöbler av faner lyser materialets framtid

Designer hängande lampa av faner

designerlampor tillverkade i faner framtidens materialhängande lampa

Bockning och formning

Den största fördelen med faner framför andra massproducerade material kommer till sin rätt i industriell design. Funktionella, mångsidiga och universella möbler kan produceras här utan att förlora sin egen karaktär.

Lyxmaterialet är mycket populärt inom belysningsdesign

formgivare belyser materialets faner framtid

Men det finns en mycket stor utmaning här. Faneriet måste vidareutvecklas tekniskt. Eftersom tillverkningen av möbler från den, särskilt i moderna former, fortfarande är mycket komplicerad. Dess gräns för flexibilitet, varefter den går sönder, nås enkelt.

En original bordslampa

designlampor av faner framtidens materialbordslampa

Det är därför syntetmaterial fortfarande kan hanteras inom industrisektorn. Men du utför många experiment där du vill uppnå att träfaner är lika flexibla. Det finns minst tre mycket välutvecklade tekniker som har uppnått stora framgångar i denna riktning. Med dessa appliceras en annan struktur på faner under högt tryck. På så sätt böjer det mycket lättare och utan risk för att gå sönder. Tekniker där kompositer skapas med faner är också mycket innovativa. Då är dessa ännu mer konvertibla.

Faner i möbeldesign

designmöbler av faner framtid av materialstolen

Tredimensionella former

I detta avseende har vi en riktigt spännande historia att berätta. Det finns ett antal kända designers som har lagt ner mycket tid och ansträngning på att utveckla denna egenskap i faner. Det måste vara lätt, flexibelt och med stor uthållighet.

Designer stolar med en enkel och smart design

designmöbler av faner framtid av material stol design

De första namnen vi vill nämna idag i detta avseende är Charles Eames och Eero Saarinen. Redan 1938 skapade du 39 möbler av voluminöst format faner. De ville att de producerade bitarna skulle anpassa sig mycket väl till den mänskliga anatomin. Plywoodtekniker användes. På grund av de tekniska svårigheterna producerades de så kallade ekologiska stolarna endast i mycket små antal.

De unga formgivarna Charles Eames och Eero Saarinen

designmöbler av faner framtida materialdesigner

Ekologiska stolar

chaise contemporaine accoudoirs eero saarinen charles eames

Charles och Ray Eames fortsatte experimenten i detta avseende under ett antal år senare. Det hände 1944-1945 när de producerade många nya modeller.

Eames gjutna plaststolar

Faner framtid för materialdesignerstolarna

De nådde en ny höjdpunkt 1950. Då klipptes olika detaljer och delar in och man försökte få ihop dem igen på ett sätt som var bättre för den mänskliga anatomin. Vissa modeller har blivit så framgångsrika att de fortfarande är i produktion idag. Detta händer till exempel med Eames gjutna plaststolar, som är tillverkade med 3D -faner av Designer Group. Hermann Miller -företaget tillverkar fortfarande dessa stolar.

Bearbetningen av faner kan jämföras med plåtens

Faner typer färger framtiden för materialet skänk

Sedan 1950 har många experiment utförts för 3D-modellering, vilket har visat sig vara en utmaning än idag, eftersom det redan har blivit klart. En 3D -faner av hög kvalitet skapades av ett företag från Dresden, som är en del av Danzer. Typen av bearbetning kan jämföras med plåtens. Den stora skillnaden för all teknik som nämns ovan är att faner i detta fall skärs i remsor, som bara är 1 mm, så att du sedan kan producera stora massiva möbler av dem

Snygg skänk med fanerfronter

designmöbler av faner framtid av materialet skänk

Produkten används inom möbelindustrin, interiören i bilar och yachter. Det har också visat sig vara användbart på många andra områden.

Innovativa idéer i modern möbeldesign

Faner framtid för materialet designermöbler bordsben

Utvecklingsutsikter

I massproduktion, trots alla innovationer, kommer faner praktiskt taget inte längre att kunna användas. Faner kommer att hitta en användning framför allt där du vill ha högkvalitativa, individuella möbler, helst gjorda av en hantverkare.

Fanerramar

Fanera olika typer av framtida materialinställningar

Intressanta idéer från det innovativa materialet

designer faner möbler framtid materialet vägg hyllväska

Stora underlägg

designmöbler av faner framtida materialunderlägg

Starka kontraster: faner och betong

designmöbler av faner framtid av materialet vägghylla bordslampa

Kreativa DIY -projekt

designmöbler av faner framtidens material