Planificați corect iluminarea camerei

Oricine planifică iluminatul funcțional al camerei în timp ce construiește sau renovează apartamentul merită o atmosferă confortabilă de lumină acasă. Dar cum este planificată iluminarea de succes? Astăzi căutăm împreună răspunsul la această întrebare.

În primul rând, este foarte important să nu pierzi momentul potrivit. După cum am menționat deja pe scurt, iluminarea camerei trebuie încă luată în considerare la construirea apartamentului. Dacă nu ați fost implicat în acesta, nu ratați al doilea moment cel mai important – renovarea apartamentului sau a camerei specifice. Apoi, instalația electrică completă este planificată exact și cu ea toate prizele, suporturile de lumină, precum și prizele de tavan și de perete. Pentru a evita reelaborarea costisitoare mai târziu, pur și simplu lăsați-vă să fiți alături experți în iluminat cu experiență a sfătui.

Sfaturi pentru planificarea cu succes a iluminatului

iluminare indirectă planifică iluminarea camerei corect

Am enumerat următoarele sfaturi importante de mai jos, astfel încât să puteți realiza, de asemenea, o planificare precisă a iluminatului. Cu toate acestea, sfaturile individuale ale experților sunt recomandate pentru iluminarea optimă a camerei.

Planificarea precisă a iluminatului include întotdeauna trei surse de lumină diferite. Acestea includ iluminarea de lucru, iluminarea de fundal și lumina de accent.

Iluminarea din spate, cunoscută și sub numele de iluminat indirect, nu este recomandată ca singură sursă de lumină din camera de zi. Datorită iluminării cu contrast redus, poate duce rapid la oboseală oculară. În combinație cu lumina de lucru și lumina de accent, este totuși imbatabilă. Pe de altă parte, iluminarea din spate este foarte practică în camere în care nu stați tot timpul (de exemplu pe hol).

Lumina de accent – oferă diferite puncte culminante în cameră. Face facilitatea și mai interesantă, deoarece vă permite să aduceți anumite obiecte sau zone în prim plan.

Iluminatul de lucru nu este important doar în bucătărie. De asemenea, poate oferi lumina potrivită ca lampă de lectură lângă canapea. Lămpile de podea sau spoturile sunt perfecte pentru aceasta, deoarece completează iluminarea de fundal și creează astfel un spațiu de loc care este luminat..

Dacă urmați această regulă simplă de a combina în mod corespunzător cele trei surse de lumină diferite, veți avea un efect pozitiv asupra efectului camerei și vă veți bucura de o atmosferă de viață confortabilă.