Män har det lättare än kvinnor på bröllopet. Speciellt när de är gäster på festen. Ofta är klassiska klänningar populära för bröllopsgäster. Det är desto mer pinsamt när någon är klädd på fel sätt. Följande information är avsedd att varna och skydda dig mot en sådan situation. Som regel finns det tillräckligt med information i inbjudan till bröllopsgästernas klänningar. Ibland finns det ett motto eller ett tema. Dessutom bestäms formalitetsnivån. De vanligaste alternativen är Vit slips, svart slips, smart casual, cocktail.

Ibland finns det också mycket specifik information om kläder. De gäller typen (t.ex. smoking eller kostym) samt tillbehör (t.ex. fluga eller slips). Matchande färger kan också listas.

För det mesta väljer du fortfarande det formella utseendet på bröllop

blå och lila tillbehör

Om allt detta inte är skriftligt, utgå från de allmänt accepterade standarderna. De är huvudsakligen baserade på platsen och tiden för bröllopet. I det följande beskriver vi några typiska situationer och lämpliga klänningar för bröllopsgäster.

Klänningar för bröllopsgäster på ett informellt dagbröllop

Platsen för sådana är vanligtvis elegant, men inte för krävande.

Som man har du också den största kreativa friheten här. Dräkterna kan vara ljusa och färgade. Detta gäller även skjortorna. Mönster fungerar också. Men allt måste verka subtilt och neutralt. Pastellfärger skulle vara perfekta.

Du har också mycket utrymme när du väljer längden på ärmarna och tillbehören.

Detta gäller lika för kvinnor som män, så att brudparet inte skjuts i bakgrunden.

Följ med en dam, du måste matcha ditt utseende

par-båda-mörka

Informellt kvällsbröllop

Här har du mycket mindre handlingsfrihet. Herrdräkten måste vara mörk, men inte alls svart. Mörkblå, grå, brun är bra alternativ. Du kan vara mer kreativ med skjortorna. De kan visa subtila färger och mönster. Dräkten är ett måste. Jackan och skjortan har långa ärmar. Du kan hantera tillbehören mer löst. Slipsen är till exempel inte ett måste i det här fallet.

Blått och traditionellt snitt – ofta valt för klänningar av bröllopsgäster

traditionell kostym

Formellt dagbröllop

För detta behöver du en kostym och en skjorta med långa ärmar. Håll dig till den ljusare färgpaletten. Ett bra alternativ skulle vara pastellfärger som grönt, blått, grått. Du kan också bära en väst för vinterbröllop. Men gör inte det här på sommarfirandet. Slipsen är obligatorisk.

Ibland bestäms klädkoden av ett tema eller en gammal tradition

tematiska kostymer

Det formella kvällsbröllopet

Slutligen kommer vi att ta itu med outfiten för det formella kvällsbröllopet. De mest eleganta kostymerna är just här. I vissa fall är smoking också möjlig. Du bör dock vara välutbildad om formalitetsnivån. De mörka färgerna passar bra till det. En svart kostym skulle också fungera. Vi skulle dock råda dig att välja en annan mörk nyans. Svartvita kläder, både för kvinnor och män, är alltför ofta förknippade med affärstillfällen. Och här är du till slut på en fest.

De ädla och väl valda tillbehören är lämpliga för formella kvällsbröllop.

Tröst och högtidlighet

Glöm inte huvudidén när det gäller klänningar för bröllopsgäster: de måste lägga till festens festliga karaktär. Dessutom måste denna festival se ut som brudparet tänkt sig. Specifikt betyder det att du håller dig till den givna riktningen. Dessutom bör du se ett snäpp ut eller två mer blygsamma än brudgummen. I grund och botten lita på det snygga och reserverade utseendet, du är nästan säker på att göra allt rätt.

Du använder hellre mörkgrå än svart

båda i svart mycket lämpliga

Gästerna brukar få framstå lite mer informella än brudgummen

en väst mer formell

Ta med variation med tillbehören

enhetligt utseende lyckades

Väst i beige eller svart kommer alltid att förfina utseendet

formellt bröllop på kvällen

Beige, blå, grå – alla moderna och sofistikerade varianter

gråbeige utseende

Klänningar för bröllopsgäster: Är inte en strikt klädkod din grej? Uppdatera med en blomma.

ljus beige-vit-ideal

Klänningar för bröllopsgäster: Smart casual kan bli väldigt annorlunda

bröllopskläder olika smarta casual

Perfekt ihop: formalitet och frihet i klädkoden. Verkligen modernt och personligt!

matchande-färger-olika-nivåer-av-formaliteten-stranden