trädgård design röd slöja blank

Trädgårdsdesign är en stor utmaning för amatörer och proffs

Namnet på denna växt leder ofta till missförstånd. Man tror spontant att det bara leder till ett mer färgstarkt utseende i trädgården på hösten. Men den första bilden nedan togs i slutet av juni. Egentligen kan du använda dessa växter för vackra buketter under alla årstider, även om deras utseende skiljer sig från de olika årstiderna.

de Trädgårdsdesign är en stor utmaning för amatörer och proffs. Här är ett intressant förslag för alla.

Det är en typ som finns i olika storlekar. Den sprider sig mycket lätt och är lättskött. Om krukan blir för liten kan den enkelt transplanteras. Det sprider sig också mycket bra under jorden tack vare blomlökarna.

Röd slöja ormbunke förblir vintergrön och är ett nöje

 trädgårdsdesignväxter från Asien

Botaniskt namn: Dryopteris erythrosora

Vanligt namn: röd slöja ormbunke

Ursprung: Japan, Korea, Taiwan, Kina

Var kan den växa: Den ska inte växa i temperaturer under 10 grader

Vattenkrav: Medium, vattenbärande jord

Ljuskrav: De ljusa färgerna kommer till sin rätt i skuggspelet

Höjd: 0,6 till 0,9 meter hög

Fördelar och toleranser: resistent mot kanin och rådjur. Enkelt underhåll

Mest intressanta utseende: året runt

När ska den planteras: På våren eller hösten

Evergreen

trädgårdsdesign vintergrön

Stanna förevigt

trädgård design röd slöja ormbunke

Kännetecken: Den röda slöjan ormbunke är alltid grön och har färgade blad

Integrera sig i landskapet

trädgård design landskap

Så här använder du det i landskapet:

Den röda slöjan ormbunke är ett bra komplement till skogsträdgårdarna i områdena under träden, där underbara skuggspel bildas. Det är bäst att para dem med växter med djärva löv.

Visas vid stenmuren

trädgårdsdesignväxter i olika former

På den här bilden kan du se att denna växt, tack vare sin form, underbart används för stenmurens mjukare utseende med stora bitar.

Används i containerträdgårdar

designa trädgårdsväxter i krukor

Skönhet i blomkrukan

designträdgård Rotschleierfa i grytan

Hur man korrekt använder dessa växter i containerträdgårdar

På den här bilden har vi japansk lönn (Acer palmatum ‘Mikawa Yatsubusa’) och det är krukans stjärna. Bladen blir mjuka gula innan de utvecklas till medelstora. De eldiga nyanserna av orange och rött är en höjdpunkt på hösten, men även efter att bladen har fallit ger de mjuka olivgröna grenarna ett mycket intressant utseende.

De andra arterna har valts ut så att en av dem tar nyansen av den röda slöjan ormbunken och lägger till de återstående, ljusare och mörkare accenterna. Allt detta har uppnåtts här genom växtarten Liriope spicata, Vinca maculata ‘Wojo’s Gem’ och Helleborus niger ‘Jacob’.

På den lägre nivån är växterna vintergröna och detta skapar en årig design. Ändå är utseendet allt annat än statiskt. De sammansatta växterna kommer att blomma vid olika tider på året, medan den röda slöjan ormbunken med sina gyllene nyanser kommer att ge en underbar glöd året runt.

Plantering:

Som med många vintergröna är en av de största fördelarna med denna växt dess icke-blekande skönhet. Så blir det Trädgårdsdesign till ett stort nöje. Under de gamla, fasta bladen kommer de andra, nya avkommorna på våren. Beroende på din smak kan du avbryta “vuxna”.

Djuren: Kaninerna brukar älska den här typen av växter, men att äta dem är vanligtvis för svårt för dem. Därför ska du inte oroa dig för detta heller.