Har du hört termen “Hygge Christmas”? Och vet du exakt vad som ligger bakom? Det är den varma, särskilt mysiga och avslappnade atmosfären som vi skapar hemma under (före) julen. Utan tvekan är detta den skandinaviska konsten att sprida en hygge -känsla på julen i dina egna fyra väggar och njuta av tiden med vänner och familj. Det är särskilt viktigt för våra grannar i norr att känna sig riktigt hemma medan det är iskallt och mörkt ute. Vinterdagarna är kalla där, nätterna långa och isiga, överallt kan man se bleka färger ute och det är lite solsken. För att klara dessa ogynnsamma väderförhållanden behöver du en trevlig atmosfär hemma. I det följande kommer vi att visa dig bra idéer om hur du kan imitera den skandinaviska hygge -känslan vid jul i ditt hem och fira den kommande festivalen på ett särskilt mysigt sätt.

Hemligheten med hygge -känslan ligger i de små sakerna som skapar mys runt oss. Typiskt skandinaviskt!

Hygge -känsla för jul enkel atmosfär allt i vit liten dekorativ korgkorg julgran

  • En hygge -känsla vid jul innebär framförallt mycket mys hemma

Huvuddragen i Hygge Christmas är den mysighet som du kan känna överallt i ditt eget hem. Hygge -känslan är den typiska känslan av komfort och trygghet som man känner under julen. För att göra detta måste du vara naturlig.

Du behöver inte en rörig atmosfär. Tvärtom, det måste vara enkelt och enkelt. Hur skandinaverna gör det – möbler av ljust trä, mjuka filtar och lite julpynt. Till exempel satte danskarna upp ett ”Hyggekrog”, vilket betyder något som ett mysigt hörn på bra tyska (Hyyge = mys, Krog = hörn). Där kan de spendera oändlig tid med sina nära och kära och dricka glogg. Det finns ingen stress i Hyggekrog, framför allt härskar lugn och ro. Du känner dig lugn och säker, omgiven av nära och kära och njuter av varje ögonblick tillsammans.

 Detta mysiga hörn framför brasan är inbjudande och till och med oemotståndligt.

Hygge-känsla vid jul Mysigt hörn framför brasan Konstgjord päls, självstickade örngott av ull Böcker Magasin

Under julen gosar folk gärna i sängen. Kanske hittar du tid att läsa också.

Hygge -känsla vid julmysigt hörn i sängen mjuka texturer som läser böcker

För att överföra den skandinaviska Hyyge -känslan till ditt eget hem i julen måste du skapa ett mysigt hörn. Detta mysiga hörn kan ligga bredvid spisen eller vid fönstret. Designa dem med varma, mysiga tyger. Mysiga kuddar och självstickade ullfiltar, kanske till och med fårskinn, efterfrågas. På så sätt kan du förvandla denna plats till en kontemplativ reträtt, precis som skandinaverna. Där luktar det nybryggt kaffe eller aromatiskt örtte under dagen. På kvällen eller efter en lång promenad ute kan du dricka en varm dryck, vilket är en riktig kulinarisk glädje för alla sinnen. Här menar vi den skandinaviska glogg. Detta är den typiska drycken i norr, särskilt i iskylan, och det bidrar också mycket till den speciella hygge -känslan på julen hemma.

Het glogg, läckra muffins, kanelstänger och liknande utgör hygge -känslan vid jul.

Hygge -känsla vid jul het glogg läckra muffins kanelstänger krans kottar ulltäcke

Glogg liknar vårt populära glögg. Danskarna till exempel är uppvärmt rött vin blandat med aromatiska kryddor. Glogg luktar typiskt skandinaviskt och smakar utsökt när det tillagas med mandel och russin. Detta är vad du behöver för att kropp och själ ska känna en riktig Hyyge -känsla i ditt eget hem under julen. Detta inkluderar också hemlagad Jule Kager. Det här är julkakor gjorda på skandinaviskt sätt (Kager = tårta). Så här trevligt är julfirandet i norr, även känt som lille juleaften (lilla julafton)!

Julen firas hemma på ett mysigt och avslappnat sätt med hemgjorda dekorationer.

Hygge-känsla på julen mysig och avslappnad firar hemgjorda dekorationer

Eldstaden är dekorerad med handstickade strumpor, ljus och olika gåvor från naturen.

Hygge känsla för jul dekorera eldstaden självstickade strumpor ljus trä gåvor av naturen

  • För en hygge -känsla vid jul behöver du inte för mycket dekoration, utan gott om ljus och lampor

Om du kan uppskatta de små goda sakerna i livet och bara omge dig med positivt tänkande människor, kan du unna dig den typiska skandinaviska hygge-känslan för jul i ditt hem. Du behöver inte dekorera det mysiga hörnet rikligt, utan bara i subtila färger. Grått, vitt och beige dominerar. Få några träfigurer som små änglar, en jultomte eller julemand på danska, jultomten stövlar och strumpor. Du kan göra allt detta själv. Dekorera de fyra väggarna med naturens gåvor. Grenar som hittades under en promenad i skogen används här. Se till att knyta en krans av den eller göra små träskyltar med bra budskap på. Skapa en mysig atmosfär där du kan umgås med dina nära och kära.

Juldekorationerna måste vara helt naturliga.

Dekorera naturligtvis hygge -känslan till jul med grangrenar och knyt en krans

 Ljus och naturmaterial är en del av det Rum dekoration i nordisk stil.

Hygge -känsla för julljus naturmaterial nordisk stil rumsdekoration

I det här landet finns en adventskalender i varje lägenhet som visar unga och gamla hur många dagar som är kvar till julafton. Danskarna har utformat sin kalender annorlunda. Där är det typiskt att tända ett adventsljus varje dag och på så sätt räkna decemberdagarna fram till jul. På tal om ljus, det finns överallt, särskilt vita, men i olika storlekar. Dessa är en viktig del av de skandinaviska juldekorationerna och du vet hur du uppskattar deras varma ljus. De många ljusens flimrande flamma förstärker hygge -känslan vid jul och gör festivalen ännu mer eftertänksam! Du lägger också till massor av sagoljus för att förbättra festivalens magi.

Om du vill fira lugnt och bekvämt hemma, försök att introducera lite av hygge -känslan i ditt hem vid julen. Du kommer säkert att ha en trevlig jul med nära vänner och familj och dela varma känslor och goda tankar med varandra. Vår redaktion önskar dig en god jul!

I en enkel men väldigt mysig atmosfär kan du fira jul lugnt, som skandinaverna.

Hygge -känsla vid jul dukade, ljus, fårskinn på bänken, tallgrenar vid fönstret, enkel, mysig atmosfär

 Nu är det dags ….

Hygge -känsla vid julbordet av träljus grangrenar gran bredvid

 … tända ljusen!

Hygge känsla för jul trevligt arrangemang två ljus gran grenar kanelstänger

 god Jul!

Hygge -känsla vid julens magiska atmosfär många ljus sovplats stort fönster

Hygge känsla för jul tända ljus fe tänder ved i bakgrunden

Hygge känsla vid jul Faux päls ljus mycket trä, små saker, stor effekt

Hygge känsla för jul doftande ljus i ett glas festivalens magi

 Jultiden är gosa!

Hygge -känsla vid jul, bekvämt inredda, inbjudande sovrum i nordisk stil

Hygge känsla vid jul hängmatta gosig kudde ull filt massor av trä i bakgrunden rustik atmosfär

Hygge -känsla i julmys Mysigt hörn bredvid eldstaden Ulltäcke, mysiga kuddar, subtila färger

Hygge -känsla för julgosiga ullfiltar subtila färger

Hygge -känsla vid julgranens vita konstpälsstjärna i bakgrunden

Hygge -känsla vid jul, ljus, enkel atmosfär, typisk vit soffa, matbord, liten dekoration

Hygge -känsla vid jul ljus ljus enkel atmosfär typiska skandinaviska lyktor vita ljus tänder falsk päls