På sommaren är vädret här i Tyskland skönt och varmt, så även det mest bekväma hemmet verkar vara för trångt för oss. Vi föredrar alla att stanna ute i frisk luft. Särskilt efter den långa avstängningsperioden visar sig trädgården vara den föredragna platsen utomhus. Där hittar du önskad lugn, närhet till naturen och magnifika blommor. Och om du har en grön tumme finns det många alternativ tillgängliga för att göra ditt utomhusområde vackert, inbjudande och romantiskt. Och vad kan ge mer ren romantik i trädgården än underbara trädgårdsblommor? Det finns verkligen romantiska blommor för trädgården och balkongen, som överraskar oss med sina former, färger och aromer vid varje syn. Med detta kan varje hobby trädgårdsmästare skapa en drömmande atmosfär utanför och göra din egen trädgård till en populär plats att njuta av och dröja kvar. Vi skulle vilja avslöja för dig på ett ögonblick vilka som är de mest romantiska blommorna för trädgården och balkongen.

Romantiska blommor ger trädgården mer färg.

romantiska blommor vackra färgglada blommor ett fantastiskt blickfång utanför

De doftar underbart och skapar ett gott humör.

romantiska blommor av rosa pioner i trädgården gör ett gott humör

Romantiska blommor för med sig något idylliskt

Vill du göra din trädgård till en idyllisk plats där du kan hitta den bästa avkopplingen? Välj sedan romantiska blommor som du kan odla i trädgårdsbädden, men också i krukor eller badkar på balkongen eller terrassen. Nedan hittar du våra 5 absoluta favoriter bland de mest romantiska trädgårdsblommorna. Vi ger också gärna korta underhållstips för det. Men vid denna tidpunkt skulle vi vilja motivera vårt val av blommor. Varför anser vi att romantiska blommor är absoluta måste i trädgården? Svaret på detta är enkelt: för det första sticker dessa blommor ut på grund av sina ovanliga, nästan fantasifulla blommor. Det här är sanna skapelser av naturen och kan bara väcka beundran hos varje tittare.

Det finns knappast något mer romantiskt än färgglada, doftande trädgårdsblommor?

romantiska blommor känsliga blå blommor massor av grönt i den vita kruka på terrassen Medelhavet stil

 Romantiska blommor avger förtrollande dofter i trädgården.

romantiska blommor vackra rosa rosor i trädgården har en förtrollande doft

 

För det andra överraskar romantiska blommor oss alltid med sina färger. Dessa sträcker sig från snövit till rosa och olika nyanser av rött till lila och blått. Närhelst vi ser eller tittar på dessa vackra trädgårdsblommor väcker de mycket glädje hos oss. Utan tvekan skapar de ett gott humör och gör våra vardagsliv enklare. Ja, i trädgården kan du lindra stressen i vardagen och njuta av riktig avkoppling. Med romantiska blommor kan du göra ditt utomhusområde till en idyllisk plats, där du omsluter dig med vackra blommor och magnifika färger. Och när du känner den underbara doften av dina trädgårdsväxter är din idyll utanför helt komplett! Blommornas dofter förtrollar våra sinnen, du kan njuta av naturens skönhet och bara låta ditt sinne vandra!

Kan det finnas något mer romantiskt än vackert doftande rosor?

romantiska blommor rosa klätterrosor på staketet vacker syn mycket doft i trädgården

Här är våra 5 favoriter bland de mest romantiska blommorna för trädgården och balkongen

 1) Rosor är den eviga symbolen för kärlek

Rosor har ansetts vara de mest romantiska blommorna sedan antiken. I antikens Grekland kallades rosen till och med för “alla drottningar av blommor”. Precis som tidigare fascinerar rosor unga och gamla med sin naturliga elegans och känsliga doft. Rosen har alltid ansetts vara den eviga symbolen för kärlek och ges ofta till nära och kära vid olika tillfällen. Rosornas färgsymbol är också intressant, eftersom vissa hemligheter är kodade i dem. Dessutom finns det så många olika typer av rosor som kan vara lite förvirrande. Rosa damascena, till exempel, är en av de äldsta rosesorterna, Den världsberömda rosoljan extraheras fortfarande från bladen av dessa idag. Engelska rosor är de vackraste, enligt experternas åsikt. De finns som buskar eller klätterväxter och är populära som romantiska blommor i trädgården eller i krukor på balkongen. Varje rumsdekoration med rosor är också unik!

 Utan tvekan utstrålar rosor mycket romantik.

romantiska blommor vita och rosa snittrosor utstrålar mycket romantik

 De är populära romantiska blommor för inomhus och utomhus.

romantiska blommor vackra rosor i olika färger röd rosa gula vita snittrosor

 

På vår webbplats hittar du många artiklar om blommans drottning och hennes vård. Du kan också ta reda på det från oss när du behöver växa, vattna, gödsla och skära rosorna. I den bifogade videon presenteras dock kortfattat de viktigaste vårdtipsen för magnifika rosor.

2) Hortensior förtrollar med sina magnifika blommor

 

Förutom rosor är vackra hortensior också typiska romantiska blommor för trädgården och balkongen. I sommar är de definitivt i fokus för vår uppmärksamhet. Med sina sfäriska blommor i vitt, rosa, violett eller blått sätter dessa blommor en fin accent i trädgården. Men vet du att färgen på hortensior beror på trädgårdsjordens pH? Ja, hortensior trivs i fuktig jord med ett pH mellan 5 och 6. Men om du har sur jord med ett pH under 5 blir dina hortensior blåa. Fel i vården av dessa romantiska blommor kan förhindra att hortensiorna blommar alls. Ta reda på hur du kan få dina hortensior att blomma igen här !

 Här kan du njuta av ett riktigt hav av blommor med färgglada hortensior.

romantiska blommor många hortensior i krukor ett riktigt hav av blommor i olika färger

 Blå hortensior är ett riktigt blickfång i utomhusområdet.

romantiska blommor blå hortensior ett blickfång i trädgården lockar allas uppmärksamhet

 De ser också bra ut i vasen.

romantiska blommor hortensior i vasen som bordsdekoration

3) anemon

 

Kronanemonen (Anemone coronaria) är mycket populär bland oss ​​och det är också en av vår lista över de mest romantiska blommorna för trädgården och balkongen. Detta är faktiskt en lökväxt som blommar utanför från mitten av april till slutet av juni. Det finns andra sorter av anemoner som dekorerar trädgården med sina känsliga blommor fram till sen höst. Deras ljusa nyanser (rött, vitt, rosa, lila och blått) lockar bin och andra insekter hela sommaren. Dessa romantiska blommor är lätta att ta hand om, de gillar det varmt och soligt. Under bra trädgårdsförhållanden förtrollar de trädgårdsägare med sina färgglada blommor, utan att kräva mycket ansträngning eller särskild omsorg.

Anemonerna är en magnet för bin och andra insekter.

romantiska blommor anemone delikat blå blomning magnet för bin och insekter

Denna vackra blomma har precis rätt namn – vattnigt hjärta.

romantiska blommor vattning hjärta små rosa hjärtan hängande tårar skimrar som små pärlor

 Det är ett stort bevis på naturens skaparkraft, eller hur!

romantiska blommor blödande hjärta små hjärtformade rosa blommor som hänger på det pärlor i tårform

 4) blödande hjärta

Detta är vad vi kallar den mest känsliga trädgårdsblomman som skapar romantik och lite drama i utomhusområdet. Blommorna på denna blomma ser ut som små hjärtan i rosa eller vitt. Små pärlor som liknar tårar hänger från den. Därav namnet – separerande eller flammande hjärta (Lamprocapnos spectabilis). I detta land kallas denna romantiska blomma också “Herzerlstock”. Detta är en flerårig, lättskött trädgårdsväxt som är ca 80 cm hög och 60 cm bred. Välj en skuggig och skyddad plats för denna fleråriga och plantera knölen på våren. Först efter att dess rötter verkligen fått fotfäste visar blomman oss sina vackra blommor. Så ha tålamod med det! Var också uppmärksam på att det blödande hjärtat innehåller isokinolinalkaloider. De sitter fast i saften, men kan orsaka hudirritation.

 Romantik i blått!

romantiska blommor romantik i blå känsliga blommor delphinium

Delphiniumet märks omedelbart i alla trädgårdar med sina blomplanter.

romantiska blommor delphinium i trädgården en höjdpunkt vackra blomma panicles i blått och vitt

 5) delphinium

Delphinium (delphinium) är en välkänd och populär trädgårdsbuske som imponerar på oss varje sommar med sina magnifika, blåfärgade paniklar. För många tyskar är blomman en symbol för romantiken efter att poeten Novalis beskrev den ”blå blomman” så känsligt i sin bok ”Heinrich von Ofterdingen”, publicerad 1802. Blommorna på denna trädgårdsblomma lyser i blå och lila toner transporterar oss enkelt in i en sagovärld eller påminner oss om vår barndom på landet. Om du vill lägga till mer färg i din trädgård, var noga med att plantera larkspurs. Dessa är vackra romantiska blommor som kommer att locka allas uppmärksamhet. Men försiktighet rekommenderas här! Dessa trädgårdsskönheter är giftiga! Det är bättre att hålla barnen borta från det!

Det här är några av de romantiska blommorna vi har valt för trädgården och balkongen. Hittade du också din favorit bland dem?

 Omge dig utanför med romantiska trädgårdsblommor!

romantiska blommor liten sittgrupp utomhus massor av vita krukväxter runt trevlig atmosfär

 Och njut av naturens färger!

romantiska blommor vackra rosa trädgårdsblommor en visning av blommor i trädgården

 Blått lugnar själen!

romantiska blommor av blåfärgade hortensior i trädgården har en lugnande effekt