Meryl Streep är utan tvekan en av de största Hollywoodstjärnorna och behöver verkligen ingen introduktion. Alla hennes roller är populära bland minst tre generationer filmfans. Filmkritiker kallar ofta skådespelerskan för filmdiva eller filmdrottningen i Hollywood. Men en sak är säker – filmkritiker och fans älskar henne och uppskattar hennes konstnärliga talang. För i 44 år har Meryl Streep stått framför kameran och visar hennes storhet. Samtidigt har skådespelerskan bevisat flera gånger att hon är bra på vilken filmgenre som helst. Hon har spelat i romantiska filmer, dramer, komedier och musikaler och har alltid haft stora framgångar. För sina skådespelarkunskaper har Meryl Streep redan hämtat hem 21 Oscar -nomineringar och tre gyllene statyetter. Hennes enorma prissamling innehåller också 31 Golden Globe -nomineringar och åtta gånger har filmdivan tilldelats det största priset av Hollywood Foreign Press Association. Oscarsgalan vann och Golden Globe -priserna talar nog för sig själva.

 Det är rekord! Meryl Streep har 21 Oscar -nomineringar, faktiskt hittills!

Meryl Streep, 70 år, vann Oscar -filmpriset 3 gånger, 21 Oscar -nomineringar

  • Meryl Streep kan se tillbaka på en hisnande filmkarriär

Hollywoodstjärnan Meryl Streep firade sitt 70 -årsjubileum för tre dagar sedan den 22 juni. Detta är en bra anledning att ta en kort titt på hennes förtrollande filmkarriär. Hon föddes Mary Louise Street i Summit, New Jersey för 70 år sedan.

Medan hon fortfarande studerade vid Vassar College visade hon sin kärlek till skådespeleri. Efter studenten gick hon till Yale School of Drama och började sin karriär direkt efter det, faktiskt på 1970 -talet. Meryl fick sitt genombrott i filmindustrin med sin första stora roll i “Julia” (1977). I den här filmen spelade hon tillsammans med de stora Hollywood -favoriterna Jane Fonda och Vanessa Redgrave.

Filmen “Julia” gav skådespelerskan hennes första framgång.

Meryl Streep 70 år av förtrollande filmkarriär 1977 första stora filmen

Sedan blev det roller efter roller. Hon spelade i både filmer och tv -serier. 1979 stod hon framför kameran med Dustin Hoffman och de sköt ”Kramer kontra Kramer” tillsammans. Med den här filmen vann hon sin första Oscar och sedan tog karriären fart. 1982 följde “The French Lieutenant’s Beloved”, en roll som Meryl Streep nominerades till en Oscar. Steg för steg, eller snarare film efter film, besteg hon Olympus of Hollywood. Vi vill bara nämna några av hennes deltagande i viktiga filmer, till exempel “Sophies beslut” (1982), “Ut ur Afrika” (1985) och “Broarna på floden” (1995).

 Hon tog hem den gyllene Oscar -statyn tre gånger.

Meryl Streep 70 -åriga Oscar -nomineringar vann Oscar -filmpriset 3 gånger

Hennes skildringar i filmer som “The Hours – from Eternity to Eternity” (2002) och “The Devil Wears Prada” (2006) är oöverträffade. 1983 fick Meryl Streep sin andra Oscar för “Bästa skådespelerska” för sin roll i filmen “Sophies beslut”. År 2012 fick hon Golden Boy för tredje gången för sin roll i den brittiska premiärministern Margaret Thatchers biografi. Filmen “The Iron Lady” (2011) var och förblir en hit. Det återstår dock att se när Meryl Streep kommer att erbjuda oss en ny fantastisk prestation.

Hollywoods grande dame är ödmjuk och familjeorienterad i sitt privatliv.

Meryl Streeps stora dame i Hollywood är blygsamt familjorienterat i sitt privatliv

  • Meryl Streep privat

I filmvärlden är det vanligt att skandaler, kärlek och äktenskapskriser följer med skådespelares liv. Men Meryl Streep har bevisat exakt motsatsen. Hon var lyckligt gift med skulptören Don Gummer i fyra decennier. Båda har fyra barn, en son och tre döttrar och ett barnbarn sedan början av 2019! Hollywoods grande dame har funnit fred och stöd i sin mans skyddande händer. Vid Oscar -utdelningen 2012 sa skådespelerskan i sitt acceptanstal: “Du gav mig allt jag värdesätter mest här i livet”. Är det inte en djup, filmisk kärlek som har förenats både sedan 1978 och har överlevt hårda och lyckliga tider? Svaret är ja!

 Svårt att tro! Meryl Streep är 70 år!

Meryl Streep filmdrottning 70 -årsjubileum

 Skandaler är främmande för den nu 70-åriga skådespelerskan.

Meryl Streep var lyckligt gift i 40 år. Privatliv utan skandaler och kriser

Meryl Streep och Cher är goda vänner.

Meryl Streep 70 år gammal med Cher goda vänner