I åratal har naturmaterial varit mycket populära inom inredning och bildar trenden mot mer naturlighet i dina egna fyra väggar. I detta avseende är ljust trä särskilt efterfrågat och populärt i moderna livskoncept, eftersom det ger en stark touch av naturlig charm och gör varje inredning ljusare och mer inbjudande. Det som är bra med det är dock att ljust trä passar perfekt till olika inredningsstilar. Oavsett om du vill designa ditt hem i lantlig stil eller föredra den trendiga Scandi -stilen, med ljust trä är du alltid på den vinnande sidan. Det kan också kombineras bra med mörkt trä. När det gäller färgerna i rummet har du också många alternativ i det här fallet. Det beror faktiskt på om du är i kontraster eller föredrar att uppnå ett enhetligt, ljust och helt naturligt utseende. I det följande kommer vi att använda många exempel för att visa dig hur du kan använda ljust trä i interiören.

Ljust trä garanterar mer naturlighet i interiören.

Ljust trä i den inre matsalen kök matbord stolar kök ö golv mycket mysig rum atmosfär

 Du kan använda den för att skapa ett mysigt och naturligt utseende hem.

Ljust trä i inredningen mysigt hemgolv av ljust trä mycket naturligt ljus

Ljust trä – vilka träslag som ingår?

Först och främst måste det vara klart att det inte går att få lätt trä från varje träd. Det finns några typiska ljusa träslag, men de skiljer sig mycket från varandra. Vi vill presentera dem för dig kort.

  • bok är utan tvekan en av de mest populära ljusfärgade tresorterna inte bara i Tyskland utan även över hela världen. Det ljusa bokträet har en rödaktig nyans, vilket gör det ännu mer intressant. Bok är också robust, men lätt att arbeta med, vilket gör den idealisk för möbelproduktion.
  • Ek kännetecknas av lång hållbarhet och robusthet. Ljus ek är seg och väderbeständig. Det är också hemma i Tyskland och den absoluta klassikern bland tyska möbler trä. Vi tillverkar högkvalitativa massiva trämöbler av denna lätta, slitstarka träslag.

 Möbler tillverkade av ljusa träslag är hållbara.

Ljust trä i den inre matsalen matbord stolar ljusa träslag slitstark

 Träkornet förstärker golvbeläggningens naturliga charm.

Ljust trä inuti sovrummet. Stort hörnfönster. Golv av ljust träkorn

  • käke är också hemma i Tyskland och används också mycket i möbelkonstruktion. Ljus tall är billig, lätt och elastisk. Den kan dock missfärgas om den utsätts för starkt solljus. Den ljusa solen lyser upp tallskogen.
  • lönn har en ljus färg som sträcker sig från nästan ren vit till ljusbrun till en rödgrå nyans. Det finns europeiska, amerikanska och kanadensiska lönnträ, varigenom dess färg är starkt relaterad till ursprungslandet. Lönn är en av de medelhårda till hårda, ljusa träslag som kännetecknas av sin höga hållfasthet. Dessutom är lönn särskilt väderbeständig, varför denna lätta träslag är lämplig för tillverkning av utemöbler. Eftersom lönnträ är fjädrande används det inomhus för golvbeläggningar och trappor.

Lätt trä används ofta för golv.

Ljust trä i den inre matsalen chica trämöbler ljust trägolv

 Byrån av ljust trä är höjdpunkten i vardagsrummet.

Ljust trä i interiören Byrå i ljust trä höjdpunkt i vardagsrummet

  • björk är gulvit till rödaktig i färgen. Detta ljusa trä har en nackdel – det mörknar snabbt. Annars är den resistent mot fukt och kan även användas i badrummet. Björkträ används fortfarande för massiva trämöbler och för inredningsgolv.
  • Gran är ljust trä som snabbt mörknar. Den har en distinkt struktur och finkorn, vilket gör att den ser unik ut. Gran är lätt, mjuk, elastisk och lätt att arbeta med. Möbler i skandinavisk stil är gjorda av det, vilket imponerar med sin enkla design och raka linjer.

Ljust trä inskriver sig sömlöst i skandinavisk rumsdesign.

Ljust trä i inre matsal matbord stolar bänk vägg med ljusa trä klädda hängande lampor

 Gör dig bekväm hemma!

Ljust trä i interiören, skandinavisk rumsdesign, naturlighet, mys, mycket dagsljus

Ljust trä får varje rum att se vänligare och mer naturligt ut

Var och en av de ljusa träslag som nämns ovan har ett brett användningsområde inom interiörer. Ljust trä kan användas i en mängd olika designstilar. Det går lika bra med moderna som med traditionella inredningsstilar. Kan du till exempel föreställa dig en villa i lantlig stil utan ljusa trämöbler? En lägenhet i Scandi-stil skulle inte vara komplett utan ljusa trämöbler. Ljust trä ger inte bara en ny touch till inredningen, det ger också ditt hem en modern touch som gör det varmt och inbjudande. Dess naturliga charm kan kännas runt omkring oss. Där det är ljust trä i inredningen, råder en naturlig, glad rumsstämning!

Ljust trä gör ditt hem varmt och inbjudande.

Ljust trä i det inre av ett inbjudande sovrum sovande säng sängbord vit lampa ljusa texturer

 Köksön av ljust trä och med en marmorskiva ser härlig ut!

Ljust trä i den inre köksöplattan av vita marmorhängande lampor förstklassig design

Var exakt kan du använda ljust trä i interiören?

En av fördelarna med att använda ljust trä är dess mångsidighet. Den kan verkligen användas till allt och var som helst i hemmet. Golv, tak, möbler, dörrar och skåp är några bra sätt att integrera ljust trä i ditt hem. I likhet med vita väggar passar ljust trä med nästan vad som helst. Det gör naturligtvis dina mix- och matchalternativ ganska enkla. Dessutom skapar trä i ljusa färger en glad känsla i interiören på grund av dess naturliga skönhet. Det gör det till ett bra val för Golvbeläggningar i ditt hem, eftersom det får dina rum att se ljusa och luftiga ut. I synnerhet i kalla bergsområden är taken traditionellt klädda med ljust trä. Detta är utan tvekan ett bra sätt att uppnå det heltäckande träutseendet. Det vill säga, det finns ljust trä från golv till tak i interiören! Hur skulle du vilja ha en så mysig lantlig inredning?

 Ljust trä från golv till tak!

Ljust trä i interiören. Förstklassig rumsdesign, naturlighet och komfort. Trä från golv till tak

Det övergripande träutseendet är för närvarande väldigt populärt!

Ljust trä i interiören Grå nyans, heltäckande träutseende är för närvarande väldigt populärt

 I detta sovrum i lantlig stil är taket klätt med ljust trä

Ljust trä i det inre sovrummet i ett lantligt rumstak i tak med trä

När vi skriver om ljust trä i interiörer kan vi inte göra det alls Möbler av ljust träslag bortse från. Detta är ett annat sätt att få in ljust trä i ditt hem och behålla den naturliga, luftiga känslan av rymden. Dessutom verkar din rumsdesign helt tidlös och kan alltid vara trendig. Möbler av ljust trä är perfekta för alla rum. Till exempel gör matbordet och stolarna en bra figur i matsalen, köksön, barnrumsmöblerna. För att inte tala om sängen, byrå och skåp till intressanta rumstillbehör av ljust trä. Detsamma gäller vardagsrummet, där det ljusa träet skapar en verklig känsla i inredningen. Våra bildexempel kan verkligen övertyga dig om detta!

 Ljust och mörkt trä kan skickligt kombineras i inredningen.

Ljust trä i inredningen modernt vardagsrum ljus och mörkt trä vacker inredning

 Ljust trä hör hemma i alla moderna kök.

Ljust trä i inredningen modernt kök övre och undre skåp spis sjunker utsikt över utsidan grönska

 Dessutom kan ljust trä integreras sömlöst i atmosfären.

Ljust trä i inredningen inskriver sig sömlöst i den moderna livsmiljön, matbordet, stolarna

Du har möjlighet att uppnå ett enhetligt utseende med trä.

Ljust trä i inredningen enhetlig look matsal träpanel av väggarna tak franska fönstret utsikt över bakgården

 

Den gamla tumregeln är: “Endast en träslag per rum!”.

Ljust trä i interiören all-over trä ser stora rum breda fönster vacker utsikt utanför

Vilka färger passar bra med ljust trä i interiören?

Om du vill möblera ditt hem med ljust trä har du mycket utrymme för kombination. För ljust trä passar till nästan allt. Till exempel förstärks den mysiga atmosfären i rum där inredningen är dominerande med ett skickligt val av färger. Om du siktar på en ton-i-ton-kombination, välj sedan mjuka pastellfärger för väggarna. Dessa kan vara i ljus beige, himmelblå eller färsk pastellgrön. Små färgstänk kan introduceras i starka nyanser i rött, bordeaux eller violett. Dessa får dock inte störa ljusfärgschemat.

 Färgharmonin är mycket viktig i detta sovrum!

Ljust trä i det inre sovrummet i lantlig förstklassig färgharmoni

 Ljust trä kan också kombineras perfekt med ljusgrått.

Ljust trä i det inre av det attraktiva vardagsrummet, ljusgrå stoppade möbler

Men om du gillar färgkontraster i dina fyra väggar kan du välja mörkare bruna toner som till exempel mocka. Dessa är i optisk kontrast till det ljusa träet, så att du kan skapa ett bra kontrastprogram i rummet. Naturligtvis kan du också välja möbler gjorda av ljust trä med möbler av mörka tresorter och blanda dem. Eller golvet kan också vara av mörkt trä. Var försiktig med detta färgschema, eftersom det inte alltid ger ett snyggt färgresultat. Vissa nyanser kan bara inte paras med varandra. Då kan du bli störd av en iögonfallande färgblandning i ditt eget hem, för det är välkänt att färgeffekten på vårt humör är stor!

 Om du gillar färgkontraster …………

Ljust trä i det inre chic köket kök ön färg kontraster vit svart guld accenter

Ljust trä i vardagsrumsinteriören kontrasterar svart skåp svart väggfärg

Ljust trä i interiören vit svart färg kontraster

Ljust trä i de inre matbordstolarna svartvita färgkontraster

 Fresh green passar perfekt till det ljusa träet i interiören!

Ljust trä i inredningen, pentry, modern rumsdesign, utsikt över bakgården, massor av gröna träbjälkar

Ljust trä och vitt utgör den perfekta färgduon!

Ljust trä i den inre matsalen chica sittplatser hängande lampa takbjälkar

Ljust trä i inredningen tilltalande matsal chica möbler mjuk matta hängande lampa

Ljust trä i den inre matsalen trämöbler golv vägg tak ljus trä

Ljust trä i det inre vardagsrummet i lantlig träbalkgrå stoppade möbler

 Vill du lägga till ett streck av rustik charm i ditt hem??

Ljust trä i det inre trätaket mer hemtillbehör kök matsal modern ljuskrona