Coronapandemin presenterade oss alla för nya utmaningar som vi inte kände förrän för 10 månader sedan. Många företag tvingades skicka sina anställda till hemmakontoret på grund av de nya omständigheterna. Att arbeta hemifrån har etablerat sig som den “nya normalen”. Utan tvekan måste du skapa de bästa möjliga förutsättningarna för produktivt arbete hemma. Det är därför ett ljust, bekvämt inrett och trevligt utformat hemmakontor nu är ett absolut måste för miljontals människor världen över. Av denna anledning vill vi idag avslöja hemligheten om vad du verkligen behöver för produktivt hemarbete och vad du definitivt bör tänka på när du utformar ditt eget hemmakontor. Ämnet är verkligen komplext och för närvarande väldigt aktuellt, varför vi vill sammanfatta de viktigaste sakerna för dig i vår hemkontorsguide. Nedan följer några väl beprövade tips för att arbeta hemifrån effektivt. Dessa leder till framgångsrikt och produktivt arbete hemifrån.

 Vår hemmakontorsguide presenterar det väsentliga för produktivt hemarbete.

Hemmakontor guide trevlig rum atmosfär ljus pastellfärger mjuka texturer matta skrivbord bekväm stol väggdekoration

Du kan låta din kreativitet arbeta fritt i en tilltalande rumsstämning.

Hemmakontor guide tilltalande rum atmosfär skåp träbord marinblå fåtölj bra belysning fönster hängande lampa

Hemkontorsguide- Tips # 1: Separera ditt privata och professionella liv!

Oavsett om du bor ensam eller med familj och barn behöver du ditt eget hemmakontor. Ett litet rum åtskilt från det andra vardagsrummet skulle vara idealiskt i detta avseende. I första hand kan du skilja det privata från de professionella uppgifterna. Du kan också ha fasta arbetstider så att du kan koncentrera dig fullt ut på ditt arbete. Då slipper du tänka på vardagliga hushållsarbete som att tvätta, städa eller laga mat. Men det skulle vara mycket svårt att uppnå om du har små barn som du också måste ta hand om hemma. Ärligt talat är det en riktig konst att balansera mellan aktiviteter, men det är inte omöjligt. Försök att planera din tid korrekt så att du kan fokusera på ditt professionella arbete i minst en halv dag. Sedan kan du ägna dig åt de små, leka, läsa och måla med dem. Du kommer definitivt att vara nöjd och inte alls känna dig försummad.

 Ett litet rum, väl avskilt från vardagsrummet, är perfekt för ditt hemmakontor

Home Office Guide litet rum separerat från vardagsrummet vackert hemmakontor underbar utsikt

… särskilt när du har den framtidsutsikten.

Hemmakontor guide vacker hemmakontor skrivbord laptop mer bekväm stol mjuka texturer underbar utsikt

Hemkontorsguide – Tips # 2: Ställ in ditt hemmakontor enkelt men funktionellt

Psykologer säger att du fungerar bäst i en trevlig rumsatmosfär. När det gäller hemmakontor är detta helt giltigt och lättillgängligt. Du behöver verkligen inte mycket för ditt hemarbete, men du behöver verkligen ett bekvämt kontorsbord. Detta är utan tvekan den grundläggande möbeln på varje hemmakontor. Hitta en ljus plats för skrivbordet, helst inte långt från fönstret. Att ta en titt utomhus då och då är lugnande och inspirerande. En vacker utsikt kan ha en kraftfull effekt på dina kreativa läxor. Det rekommenderas inte att du också arbetar hemifrån på kvällen, men detta händer ofta. För sådana akuta fall behöver du också bra skrivbelysning, helst indirekt ljus. Vårt råd är därför att också komma ihåg när du inreder rummet för att säkerställa att du har rätt belysning på ditt hemmakontor under dagen och natten.

 Hemkontorsguide: Unna dig bekvämligheten med att arbeta snabbt och produktivt hemifrån

Hemmakontor guide stort skrivbord fristående PC bekväm fåtölj trevlig rum atmosfär

Allt du gillar är tillåtet i inredningen.

Hemmakontorsguide tilltalande snygg inredning mörk vägg ovanför skrivbordet abstrakta bilder grå matta

Vi har några fler tips för att ställa in hemmakontoret i vår hemkontorsguide. Huvudsyftet med dessa är att göra ditt arbete hemifrån trevligare och mer produktivt. I detta avseende är frågan om rätt kontorsstol särskilt aktuell. Vi vet alla av vår egen erfarenhet att att sitta länge är farligt för din hälsa. Det är dock ännu värre att behöva sitta i en obekväm stol i timmar. Skäm bort din kropp genom att investera i en bekväm, ergonomisk kontorsstol av hög kvalitet. Se till att du köper en höjdjusterbar stol som ger stöd för korsryggen. Du kommer definitivt inte ångra detta köp!

 Du kan till och med ställa in två arbetsstationer i ett smalt, långt rum.

Hemkontorsguide Smalt, långt rum med modern inredning, två arbetsplatser, bekväma kontorsstolar

För papper, filer och mappar behöver du minst en bokhylla där du kan förvara din arbetsdokumentation. Det måste dock betonas här att detta alltid måste vara välorganiserat. Undvik alla möjliga pappersarbete och säkerställ på så sätt bättre ordning på hemmakontoret. Det beror egentligen bara på dig hur du gör det. Till exempel har obrukbara föremål eller barnleksaker ingen plats på skrivbordet. Men tvärtom! De kan bara distrahera dig från ditt arbete och det är inte önskvärt. Det är därför du måste förvisa redskap från ditt hemmakontor som du inte behöver när du är på jobbet. Den goda ordningen på skrivbordet i detalj och på hemmakontoret som helhet skapar en avslappnad arbetsmiljö, som är alfa och omega för den produktiva arbetsprocessen.

Hemkontorsguide: En liten vägghylla kan komplettera enkla kontorsmöbler.

Home Office Guide liten vägghylla kompletterar de enkla kontorsmöblerna

En klassiskt elegant och elegant rumsdesign kan uppmuntra ditt kreativa tänkande.

Home Office Guide klassiskt elegant inredning uppmuntrar kreativt tänkande garderob skrivbord laptop mycket elegant

Hemkontorsguide- Tips # 3: Unna dig den nödvändiga tekniska utrustningen!

Bekväma kontorsmöbler av hög kvalitet hjälper mycket, men du behöver också bra teknisk utrustning på hemmakontoret. Kanske föredrar du att arbeta på en bärbar dator snarare än en dator, men en extra bildskärm bör inte heller saknas. Detta gör att du kan arbeta snabbare och mer effektivt och inte tappa koll på öppna program. Du kan också överväga att köpa en surfplatta, eftersom den här lilla enheten också har sina pluspoäng och kan vara mycket användbar i vardagen. Beroende på ditt arbete kan du behöva ytterligare enheter som headset, skrivare, skannrar, webbkameror.

Hemkontorsguide: Ha nödvändig teknisk utrustning på ditt hemmakontor?

Hemkontorsguide Bärbar skrivare Nödvändig teknisk utrustning Hyllor Väggmålningar Stort fönster

Dessutom skulle vår hemkontorsguide inte vara komplett om vi inte sa något om en stabil internetanslutning. Detta är en av måste-haves på hemmakontoret och underlättar din kommunikation med omvärlden. Trots att du arbetar ensam och något isolerad på hemmakontoret kan du kommunicera med dina kollegor online, utbyta idéer med dem och till och med chatta. Den nya tekniken hjälper oss mycket att lättare övervinna farorna med koronaisolering.

Inga trassliga kablar på hemmakontoret!

Hemmakontor guide trevlig rum atmosfär ljus pastellfärger mjuka texturer matta skrivbord bekväm stol väggdekoration

Bara vanliga kontorsmaterial och nödvändiga enheter som du behöver varje dag för ditt arbete.

Home Office Guide till den vanliga kontorsutrustningen du behöver varje dag när du arbetar hemifrån

Hemmakontorsguide – Tips # 4: Liten dekoration och några gröna växter fräschar upp atmosfären i rummet

Visste du att en trevlig och inbjudande rumsstämning bidrar mycket till produktivt arbete på hemmakontoret? Ljusa färger som är så varma som möjligt håller ditt sinne vaken och ger det ett rejält uppsving. Måla väggarna i pastellfärger som beige, grått, citrongult eller terrakotta. Detta skapar den perfekta bakgrunden för små dekorativa föremål, till exempel väggmålningar, dina populära foton eller souvenirer. Överbelasta dock inte väggarna med onödig dekoration, eftersom det kan vara överväldigande och blockera ditt kreativa tänkande. Kanske föredrar du att ha vacker tapet framför ögonen, eller hur? Blommotapeter eller de i geometriska mönster är på uppgång just nu, så du kan inte gå fel med dem.

 Några väggmålningar kan dekorera den tomma väggen ovanför skrivbordet.

Hemkontorsguide Några väggmålningar pryder den tomma väggen ovanför skrivbordet

Hemkontorsguide: Dekorera ditt hemmakontor som du gillar.

Hemkontorsguide varma färger bordsdekoration är tillåtet lätt som

Sist men inte minst vill vi betona gröna växters roll i atmosfären i vår hemkontorsguide. Vackra växter gör människor lyckligare, friskare och mer produktiva. Å ena sidan ger de en ny touch till hemmakontoret. Å andra sidan har vissa gröna växter förmågan att rena inomhusluften och minska stressen. Var noga med att välja två till tre vintergröna krukväxter. Du kan också lägga en liten på skrivbordet. Det gröna kommer att lugna dina ögon och definitivt motivera dig att arbeta kreativt och produktivt hemma.

Vår hemmakontorsguide innehåller därför inte bara bra tips, utan också små knep för att arbeta effektivt hemifrån. Följ dem och låt din kreativa potential springa vilt.

En grön krukväxt och matchande väggdekoration kan göra ditt hemmakontor till ditt favoritrum hemma.

Hemkontorsguide grön krukväxt matchande väggdekorationsbilder hemmakontor att bli kär i

 Vissa människor föredrar att arbeta hemifrån medan de står.

Hemmakontor guide trevlig rum atmosfär gröna växter ung kvinna arbetar medan du står

 Andra försöker föra sport och hemarbete under en gemensam nämnare.

Hemmakontorsguide Sportutrustning Sport och hemarbete i ett

Glöm inte, du måste känna dig bekväm på hemmakontoret!

Hemmakontor guide trevlig rum atmosfär starkt inbjudande ung kvinna känner sig lugn

 Gröna växter, orkidéer och vackra blommor har en positiv effekt på ditt sinne och tänkande

Hemmakontor guide gröna växter orkidé vackra rosa blommor i vaser positiv effekt på sinne och tänkande