Beroende på vädret i Tyskland, men vanligtvis börjar den korrekta blomtiden för rosorna i slutet av maj och de härligt doftande växterna glädjer våra ögon och sinnen i månader. De dekorerar inte bara våra trädgårdar och parker, utan avger också sin omisskännliga doft, som förvirrar alla sinnen och symboliserar kärlek och vänskap. Rosen har varit känd som “blommans drottning” sedan antiken. Tack vare många sorter finns det nu tusentals sorter som skiljer sig från varandra när det gäller blommans form, färg och doft. Deras symboliska kraft är alltid förknippad med djupa känslor, varför rosorna ofta ges som gåvor vid olika tillfällen, används som tidlösa romantiska bordsdekorationer vid olika evenemang och används som rumsdekorationer i dina egna fyra väggar. Om du vill välja dessa naturliga skönheter korrekt måste du också vara medveten om rosornas färgsymbol. I det följande vill vi lyfta slöjan och förklara vilka hemligheter som ligger i de olika färgnyanserna.

Röda rosor säger mer än tusen ord!

Färg symbolik av rosorna röda rosor uttrycker känslor av kärlek

  • Enligt färgsymboliken står röda rosor för starka känslor av kärlek!

Röda rosor har varit ett omisskännligt tecken på kärlek, joie de vivre, passion och erotik sedan antiken. I grekisk mytologi invigdes de vackraste blommorna till gudinnan Afrodite. Betydelsen av de röda rosorna tillskrivs också de gamla grekiska gudarna Eros och Dionysos.

Den egyptiska guddrottningen Kleopatra uppskattade också förmodligen röda rosors förföriskraft. Ända sedan dess har människor vetat att stor kärlek ofta också orsakar smärta och lidande. Det är därför det inte finns någon ros utan taggar. Livet har sina baksidor. Rosornas taggar symboliserar de svårigheter vi alla känner kär. Förhållandet mellan de två partnerna går inte alltid smidigt, särskilt när kärlekskänslorna är för starka. Men om du vill göra allt rätt igen kan du ge en vacker bukett röda rosor.

 I färgsymbolik är röda rosor en tidlös symbol för kärlek och passion.

Färg symbolik av rosor röda rosor tidlös symbol för kärlek passion

Om du vill överraska din stora kärlek med glädje, ge henne röda rosor! Dessa varierar i nyanser från ljusrött till blodrött och vinrött till en mycket mörkröd nyans. De är alla förtrollande vackra, men bara de svarta och röda rosorna kan uttrycka något mystiskt. Därför rekommenderas inte denna sort. Med alla andra är det definitivt klart och de bekräftar bara de bevingade orden: ”Röda rosor är kärlekens eviga budbärare!”. Detta är klassikerna och förstahandsvalet för alla kärleksfulla män. När du ger dessa kärlekens budbärare måste du vara medveten om att det inte finns någon återvändo! Du avslöjar dina känslor och de kommer säkert att accepteras. Det luktar kärlek i luften, inte bara på alla hjärtans dag!

Röd ros anses vara erosblomma.

Färg symbolik av rosor röd ros blomma av eros kärlek passion erotisk

  • Färgsymbol av rosor: vad uttrycker andra färger?

Rosorna är verkliga naturkreationer av hög kvalitet och accepteras som den verkliga symbolen för skönhet och elegans. Ibland behöver du inte säga ord eftersom rosorna talar för sig själva. Men vad de enskilda färgerna uttrycker beroende på rosornas färgsymbol?

Till exempel symboliserar vita rosor oskuld, renhet och helighet.

Färg symbolik av rosor vita rosor symbol för oskuld renhet helighet

  • Vita rosor: det är välkänt att färgen vit symboliserar oskuld, därför är den klassiska brudklänningen också vit. Färgen står också för en ny början och ger pessimisterna mer mod och hopp. Den berömda rosesorten Gloria aka Peace Rose har blivit en symbol för fred och är mycket populär över hela världen.

 Den vita rosen accepteras över hela världen som en symbol för fred.

Färgsymbolik av rosor vit ros över hela världen fredssymbol

 Rosa rosor förtrollar med sina känsliga nyanser.

Färg symbolik av rosor rosa rosor känsliga nyanser förtrollande vackra

  • Rosa rosor är inte mindre meningsfulla och viktiga efter färgsymboliken om du vill uttrycka dina djupa känslor av kärlek. Rosa rosor representerar snarare en början, som utvecklar kärlek. Rosa har olika känsliga nyanser, till exempel ljusrosa står för skönhet och respekt, medan mörkare rosa symboliserar tacksamhet och uppskattning.

Den rosa rosen symboliserar den nya, utvecklande kärleken.

Färgssymbolik av rosor rosa ros symboliserar den nya början kärleken

Lila rosor uttrycker kärlek vid första ögonkastet!

Färgsymbolik av rosorna violett ros kärlek vid första ögonkastet

  • Lila rosor uttrycka beundran och kärlek vid första ögonkastet. Dessutom symboliserar färgen lila balans och förnyelse.

 Violett ros står för balans och förnyelse.

Färgsymbolik av rosorna violett ros står för balansregenerering

 Färgen gul i rosor har varierande, till och med motsägelsefulla betydelser.

Färgsymbolik av rosor gula rosor som motsäger mening

  • Gula rosor är ganska motsägelsefulla i sin mening. I rosornas färgsymbolik står gult för svartsjuka, förbittring och otrohet. Men denna färg kan också symbolisera försoning. Men försiktighet bör iakttas innan du bestämmer dig för en bukett med gula rosor!

 En gul ros kan användas för att uttrycka svartsjuka eller förbittring.

Färgssymbolen för rosorna gul ros symboliserar avundsjuka

 De orangefärgade rosorna är symbolen för lycka!

Färg symbolik av rosor orange rosor symboliska för lycka

  • Apelsin rosor utstrålar värme, de symboliserar lycka och uttrycker också entusiasm och säkerhet i relationen. Du kan också uttrycka din tacksamhet med persika apelsinrosor.

Satsa på persikaapelsin om du vill uttrycka din tacksamhet.

Färgsymboliken för rosorna persika apelsinros uttrycker tacksamhet

Hur tycker du om blå rosor?

Färgsymbolik av rosorna blå ros står mycket effektivt för extravagans och uppror

  • Blå rosor förekommer inte i naturen, dessa är artificiellt färgade under avel. Men de är mycket effektiva och har en stark attraktion. Blå rosor symboliserar ouppfylld längtan och en tyst lust. De står också för uppror, extravagans och något mystiskt. Du har säkert tvivel innan du väljer detta som en present.

 Svarta rosor utstrålar mystik, eller hur??

Rosornas färgsymbolism svarta rosor utstrålar mystik

  • Svarta rosor är konstgjorda färgade precis som blå rosor och representerar mystik och en törst efter äventyr. Eftersom färgen svart symboliserar sorg, olycka, hat och till och med död, avråder vi från en gåva med svarta rosor.

Rosor talar ett tydligt språk över hela världen.

Färg symbolik av rosor vit ros oskuld renhet

 Njut av några av de sällsynta färgnyanserna på rosorna!

Färgsymbolik av rosor mättad rosa nyans Skönhet från naturen

Färgsymbolik av rosor lila färg

Färgsymbolik av rosor mättad rosa nyans

Färgsymbolik av rosor mättade rosa nyansidéer

Färgsymbolik av rosorna ljusrosa nyanser Skönhet från naturen

Färgsymbolik av rosor mättade orange vackra

Rosornas färgsymbol är vit med gula nyanser

 Det finns inga gröna rosor i naturen, de är konstgjorda.

Färgsymbolik av rosor grön ros artificiellt färgad

Färgsymbolik av rosor grön ros konstgjorda idéer

En färgblandning som denna kan endast uppnås genom konstgjord färgning.

Färgsymbolik av rosornas färgmix konstgjorda färger

Färgsymbolik av rosor färgblandning konstgjorda färgade idéer