Under de senaste åren har vi haft extremt varma somrar i Europa. Medan termometern visar nya rekordnivåer stönar människor och djur under varje värmebölja. De flesta blommor och växter går inte heller bra. Under torkan avdunstar de mycket fukt. Hobby trädgårdsmästare har sedan händerna fulla och måste vattna rikligt varje dag. Eftersom trädgårdsväxterna behöver tillräckligt med vatten för att klara torka. Det finns dock några undantag och vi kallar dessa torktoleranta växter. Du kan förvara dem i trädgårdsbädden, i en kruka eller annan blombehållare. Vid höga sommartemperaturer fortsätter de att visa sina blommor och ge mer färg till trädgården. Vi vill presentera just sådana torra konstnärer i trädgården idag. Är du nyfiken på att lära känna de vackraste torktoleranta trädgårdsväxterna bättre??

De vackraste torra konstnärerna sparar hobbyträdgårdsmästare mycket ansträngning på sommaren …

Torr konstnär i trädgården Indisk mjölkgräs torka toleranta exotiska apelsinblommor

 … men gör varje utomhusområde mer attraktivt och inbjudande!

Torra konstnärer i trädgården himmelsblå blommor gör utomhusområdet mycket attraktivt

Vad du bör veta om de torra konstnärerna i trädgården?

Som vi redan har skrivit finns det effektiva trädgårdsväxter som klarar sig i värmen med lite vatten. Dessa kan delas in i två stora grupper – först de torra konstnärerna som blommar hela sommaren. Den andra gruppen inkluderar trädgårdsväxterna, som sticker ut med sina frodiga gröna blad. Vackra stauder som det fantastiska ljuset och lila sedum, frodiga gräs, populära trädgårdsörter som lavendel och timjan och några buskar är bland de torra konstnärerna i trädgården. Du känner dig bekväm på torra platser. Som sagt, dessa trädgårdsväxter gör det bra i sandiga jordar eftersom de gör att vattnet lätt kan sippra igenom. De torra konstnärerna i trädgården tål i princip inte vattendämpning. Lammiga och fuktiga jordar är olämpliga för dem. De torktoleranta trädgårdsväxterna gillar soliga till fulla solplatser.

Pentas med fem siffror känns underbart ute!

Torr konstnär i trädgården femnummerad buske Pentas vackra blommor i delikat rosa

Extra tips: Om du vill odla torktoleranta växter i krukor, blomlådor eller behållare måste behållarna ha bra dränering. Längst ner i behållaren, lägg först lite korn blandat med sand. Först då kommer krukväxten in. Dina röda artisters rötter kommer aldrig att ruttna i detta och de klarar sig bra med en kortsiktig brist på vatten.

Lantana cabrioletrosen förtrollar oss med vackra blommor hela sommaren.

Torr konstnär i trädgården Lantana cabriolet steg vackra vita blommor

Torra konstnärer i trädgården som visar magnifika blommor i månader

Vackra torra artister har också förmågan att göra det Hund dagar  bra att överleva. Värmen stör dem inte särskilt mycket och de glädjer oss med sina underbara blommor hela sommaren. Här är våra favoriter bland de blommande torktoleranta trädgårdsblommorna:

 1) Angel’s Trumpet

Änglens trumpet är ett riktigt blomsterunderverk. Den attraktiva trädgårdsblomman kommer ursprungligen från Sydamerika, men trivs nu som en containerväxt över hela världen. Dess hängande blommor är verkligen trumpetliknande, varifrån det exotiska namnet kommer. Änglans trumpet kan växa till en enorm höjd av 4 m och i full blom är de hängande kalyxerna cirka 30 cm långa. De kan färgas i vitt, rosa, orange och gult, beroende på sorten. Dessutom avger de magnifika blommorna en behaglig, söt doft efter solnedgången. Var dock försiktig med ängelns trumpet! Om du har husdjur eller små barn, se till att dessa vackra trädgårdsväxter hålls utom räckhåll. Alla delar av ängelns trumpet är giftiga!

 En skönhet i trädgården, men en som är giftig!

Torr konstnär i trädgården ängel trumpet en exotisk skönhet men är giftig

2) Dipladenia

En välkänd flerårig blommare bland de torra konstnärerna i trädgården är också Dipladenia (Mandevilla). Den kan nå en tillväxt på 3 m och skär en vacker figur i sängen eller badkaret, i trädgården eller på balkongen. Till och med lite till. Dess stora trumpetformade blommor i rött, vitt eller rosa omvandlar omedelbart den torktoleranta växten till ett blickfång utanför. Dipladenia är en snabbt växande klättrare som behöver full sol. Om du undviker vattenlogg kan du njuta av denna torkartist i trädgården i många år. Men glöm inte att skönhet ibland kan lura! Denna växt är också giftig!   

 Om din Mandevilla blir för hög behöver den en klätterställning.

Torr konstnär i trädgården Mandevilla Dipladenia vackra blommor behöver en klätterställning

 Passionsblomma (passiflora)

Släktet med passionsblommor omfattar cirka 530 arter, inklusive många raser och hybridsorter. Men var och en av dem är vacker tack vare sina unika blommor. Dessa finns i nästan alla nyanser av regnbågen. Passionsblomman är en torktolerant, lättskött örtklättrare. För att det ska utveckla sin skönhet måste du säkra ett stabilt gallerverk eller spaljé för klättring. Denna vackra torra konstnär i trädgården är inte bara populär bland hobbyträdgårdsmästare, den är en favorit bland fjärilar i trädgården!

 Passionsblomman erbjuder oss den unika skönheten i sina blommor.

Torr konstnär i trädgården Passionsblomma blommar unik skönhet

 De himmelblå blommorna i Plumbago lockar också fjärilar.

För torra konstnärer i trädgården är himmelblå plumbago-blommor mycket attraktiva för fjärilar

 Plumbago

Plumbago är en vintergrön buske som ursprungligen kommer från Sydafrika. Blyrot är en populär klassisk behållare hos oss, som med sina himmelblå blommor förvandlar trädgården, balkongen eller terrassen till ett hav av blommor. Växten blommar från vår till höst och är ett vackert blickfång utanför. Dessutom tål blyrot, liksom de andra blommande torra konstnärerna i trädgården, värmen mycket bra och är motståndskraftig mot kyla. Det betyder att den kan vila ute.

Canna, känd för oss som blomsterröret, har stora löv och ljusa blommor och är perfekt om du vill ha ett tropiskt utseende i trädgården.

Torr konstnär i trädgården Canna eller blomsterrör stora gröna blad ljusa gulorange blommor tropiskt utseende

“Svart och blå” Salvia (salvia) är den perfekta värmetoleranta trädgårdsväxten.

Torr konstnär i trädgården Black and Blue Salvia Sage Intressanta blad smala lila blomställningar

Attraktiva torra konstnärer i trädgården, som sticker ut för sina frodiga löv

De vackraste torra konstnärerna i trädgården inkluderar också de gröna växterna som å ena sidan tål värmen väl och å andra sidan imponerar på oss med sin frodiga grönska. Vi skulle vilja presentera tre representanter för denna grupp av torktoleranta trädgårdsväxter.

agave

Växtsläktet i agavefamiljen innehåller olika arter som blommar bara en gång. De kallas också århundradets växter. Även om de mycket sällan visar blomställningar (du kan vänta några decennier!), Är agavarna hisnande växter som inspirerar med sina dekorativa bladrosetter. Dess köttiga, svärdformade löv behåller tillräckligt med fukt så att växterna kan uthärda varje torkperiod. Dessa torra konstnärer ger en exotisk känsla till utomhusområdet. Sorterna med randiga blad är särskilt attraktiva. De flesta agaves har extremt hårda bladspetsar, så det är lämpligt att barn eller husdjur föredrar att hålla sig borta från växten.

 Det botaniska namnet på dessa torra konstnärer i trädgården kommer från grekiska och betyder ädel, magnifik eller sublim!

Torkningskonstnär i trädgården Agave i en kruka intressanta bladrosetter extremt hårda bladspetsar

bambu

Bambu är särskilt populär som behållarväxt på balkongen eller i trädgården. Den växer mycket snabbt och de smala stjälkarna stiger högt. Om du vill ta hand om den här torra artisten, skaffa honom en stor hink först. Bambun är mycket märkbar med sina ljusgröna löv och fungerar som en bra sekretessskärm i trädgården.

 Även i storstaden erbjuder bambu i hinken den perfekta sekretessskärmen på takterrassen.

Torkningskonstnär i trädgården Bambu i hinken som en sekretessskärm på takterrassen i storstaden

Bananpalm

Vår favorit bland de torra konstnärerna i utomhusområdet är definitivt bananpalmen. Växten ger en touch av exotism till alla trädgårdar och har alltid en stor närvaro tack vare sina stora vintergröna blad. Denna torkartist gillar höga temperaturer under dagen, till exempel 25 till 30 grader C. På natten får termometern inte sjunka under 20 grader. Dessutom behöver de exotiska arterna från tropikerna mycket solljus och hög luftfuktighet. Här måste du undvika risk för vattendragning. När det gäller bevattning är bananpalmerna mycket krävande. Växterna behöver mycket vatten. Men om du vattnar för mycket kan rotröta uppstå. Om bananpalmen är torr kan den inte överleva för länge utan vatten. Var därför försiktig när du vattnar dessa exotiska trädgårdsväxter så att din bananpalm inte dör!

 Vatten hellre din bananpalm med försiktighet!

Torka konstnärer i trädgården bananpalmen bara med försiktighet häll en exotisk touch

Buddleia är också en välkänd torrkonstnär i trädgården.

Torr konstnär i trädgården Buddleia vita blommor ett blickfång i den varma solen

Nattskärmen (Solanum) kan också odlas som marktäckare.

Torr konstnär i trädgården nattskugga Solanum bra som marktäckare