En god natts sömn beror bland annat på lämplig förberedelse för den. Ofta är det några ritualer som ska utföras innan du lägger dig. För de flesta av oss är att läsa böcker innan vi ska sova en sådan sak. För att lägga ner boken efter att ha läst behöver du ett sängbord och ett som motsvarar husets eller lägenhetens stil och dina egna idéer om komfort. För närvarande är sovrumsmöbler med en antik stil särskilt aktuellt. Våra exempel på DIY -sängbord eller sängbord skulle vara särskilt lämpliga för sådana mönster.

Ett antikt utseende kan uppnås med sängbord i trä enligt olika strängheter

antikt bearbetat trä diy sängbord

Sängbord med ett gammalt utseende

Det finns två olika strategier du kan använda för att få ett sängbord att se antikt ut. En möjlighet skulle vara att detta verkligen är fallet. Så vi kan använda ett fynd från en loppis. Kanske har dina morföräldrar eller släktingar ett hus fullt av antika föremål att dela ut?

Det andra alternativet skulle vara att använda specifika tekniker för att få en ny möbel att se gammal ut. Båda fallen skulle vara perfekta för ditt antika sovrum.

Eller kanske du väljer flytande förvaringsutrymme i sovrumsmöbler?

bräda på väggen diy sängbord

Flytande DIY -idéer

Antikt trä och modern design – det här är en mycket original idé. Det skulle vara perfekt för sovrummet, som erbjuder modern komfort och gammal charm samtidigt. Vi ser ett sådant exempel ovan. Improviserat förvaringsutrymme har fästs på väggen. Detta är att föredra framför ett normalt sängbord och effekten är fantastisk. Denna lagringsutrymme får en extra charm av den ädla metallskärmen i metall.

En modern design med enkla linjer skulle också matcha den antika sovrumsmöbleringen

DIY sängbord med plats för böcker

Enkla dekorationsidéer från antika föremål

Tror du att du inte kunde göra ett sängbord själv? Vi skulle inte vara så säkra på det. För vi ser “sängbord” ganska öppet. Det behöver inte vara ett skåp med en låda eller en låsbar dörr. Som du kan se i nästa exempel kan du lika gärna stuva några antika föremål ovanpå varandra: resväskor och trälådor skulle vara lämpliga. Du kan sätta dina böcker och lampor på den.

Förvaring av resväskor och andra antika föremål – som också kan göra ett sängbord

DIY sängbord antik resväska

Sängbord som kombinerar en antik och modern design

Vill du ha en sovrumsinredning med ett subtilt, klassiskt utseende? Det kommer säkert att fungera också. För inspiration kan du ta en titt på exemplet nedanför vår text. Detta sängbord tog sin huvudsakliga idé från klassiska möbler. Utförandet utfördes dock med tydliga, raka linjer och detta ger den slutliga designen ett modernt utseende. Resultatet är väldigt snyggt och exklusivt.

Den klassiska designen på nattställen kan också tolkas med sömlösa, moderna linjer 

DIY sängbord från en gammal garderob

Upptäck utbudet av moderna sängbord

Är du förvånad över de olika moderna sängborden? Faktum är att nästan alla kan hitta något för sig själva bland dessa. Det gäller både de självgjorda idéerna och designmöblerna som hämtar inspiration från det klassiska. Vad skulle passa bäst med ditt sovrum? Vi hoppas att du i slutet av vår artikel kan svara på denna fråga lite lättare.

Ett antikt sängbord med en enkel men ändå genial design

diy sängbord blå bordsstol

Multifunktionellt antikt sängbord

DIY sängbord grå färg och stor öppning

Sybord och tillbehör i antik stil 

nattduksbord i trä och stickade korgar

Designer sängbord med konstnärlig karaktär

DIY sängbord för hörnet

DIY sängbord med en låda

DIY sängbord med en låda och förvaringsutrymme

Ytterligare ett enkelt flytande sängbord

DIY sängbord med nattljus

DIY sängbord med en stor krukväxt

DIY sängbord låg stol

En stol istället för ett sängbord – en bra idé i antik stil

DIY sängbord som en vit trappa

rundformat DIY sängbord

vintage sängbord i trä

Sängbord med antika oljelampor – också en bra idé

två våningar diy sängbord

DIY sängbord runt bord

DIY sängbord bra låda

hängande idé diy sängbord